A BELÜGYI, RENDVÉDELMI ÉS KÖZSZOLGÁLATI DOLGOZÓK SZAKSZERVEZETE ELNÖKSÉGÉNEK KÖZLEMÉNYE

Tájékoztatjuk tagjainkat, kollégáinkat és az érdeklődőket, hogy – figyelemmel a Kormány energiahordozók térítési díját érintő döntéseire – a BRDSZ 2022. október 15. és 2023. április 15. között szünetelteti üdülőinek működését. Erre az időszakra a foglalási program szintén szünetel.

Budapest, 2022. 08. 29.

BRDSZ elnöksége

Tudjon meg többet a Benefit Barcode rendszerről!

(Hirdetés)

A BRDSZ tagkártyáihoz évek óta kedvezményes vásárlási lehetőséget biztosító Euro Discount Clubot Jáger László alapította. Munkatársaival a közelmúltban továbbfejlesztette és szabadalmaztatta rendszerét, amely jövőre már nem csak az itthoni kártyatulajdonosok számára nyújt lehetőségeket, hanem határainkon kívül, globálisan is.

A cégvezető tervei szerint a kártyaelfogadó helyek száma több ezerre nő úgy, hogy azok az alapkedvezmények mellé már egyedi, akár 50 százalékos ajánlatokat is biztosítanak a kártyatulajdonosok számára. Praktikus, sokak által várt lehetőség lesz, hogy az okostelefont használók egy applikációval meg tudják majd jeleníteni kártyájukat, és folyamatosan nyomon követhetik megtakarításaikat is.

Jáger úr a nemzetközi rendszer működtetéséhez alapított egy amerikai székhelyű részvénytársaságot, amelynek tulajdonrészéből azoknak ajándékoz részvényeket, akik a szoftver fejlesztése érdekében - közösségi előfinanszírozás keretében - legalább bruttó 72 ezer forintért vásárolnak EDC logóhasználati keretet.(A szoftver segítségével lehívható - akár családi - diszkontkártyák már a karácsonyi ajándékozásokra is praktikusan felhasználhatóak.)

A cég üzleti terve - más start up cégekhez hasonlóan - több tízszeres cégnövekedéssel számol. Azok ajándékba kapott részvényei, akik pár tízezer forintos vásárlással tudják segíteni a folyamatot, Jáger Lászlóék várakozásai szerint ötszörös áron lesznek értékesíthetők. A több millió forinttal beszállni tudók esetében több mint tízszeres hozamra számítanak már
két éven belül.

A fentiekkel kapcsolatos további információk a bercode.com oldalon olvashatók, ahol Jáger László elérhetőségei is megtalálhatók.

Gazdaság - Sajtószemle

10. 06.

Szakszervezetek: A tanárok kordont bontottak, mint hajdanán a Fidesz
A felhívásukra sok közszolgálati dolgozó szolidaritásképpen kétszer tíz perccel meghosszabbította az ebédidejét. A Szakszervezetek Akciószövetsége és az Egységes Közlekedési Szakszervezet szerda délutáni sajtótájékoztatóján a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének elnöke, Boros Péterné arról beszélt: szolidaritást vállalnak a pedagógusokkal és a munkájukat segítőkkel, támogatják a követeléseiket, kiállnak az elbocsátott tanárok mellett, a munkáltatótól július 1-jéig visszamenőleg 20 százalékos, az inflációt ellentételező a keresetnövelést követelnek,elutasítják a kormány által egyoldalúan megváltoztatott munkavédelmi és -egészségügyi szabályokat, vagyis azt, hogy legfeljebb 18 fokig lehet felfűteni a hivatalokat, tisztességes megélhetést biztosító béreket akarnak,a munkabékét biztosító, egyenrangú partnerek tárgyalását lehetővé tevő, az akaratuk kikényszerítésére alkalmas sztrájkjogot követelnek.
Forrás: HVG

Bővebben...

10. 05.

Sztrájk, tüntetés, polgári engedetlenség – Jön Magyarországon a pedagógusok világnapja
Tanárok, diákok, szülők együtt tiltakoznak ma a kormány oktatáspolitikája, a pedagógusok megfélemlítése ellen.
Forrás: Népszava

Bővebben...

10. 04.

„Úgyis a vonulók szívják meg, mint mindent” – Az arcpirítóan kevés fizetés mellett a laktanyákban is nélkülözniük kell a tűzoltóknak
A munkánál is megy az elvonás, a parancsnokoknak viszont nem lesz gondja.
Forrás: Népszava

Bővebben...

10. 03.

Hogy megy szabadságra a téli szünetben a fél ország?
A kormány döntése szerint idén nem lesz őszi szünet az iskolákban, viszont a téli szünetet meghosszabbították január 8-áig. Az intézkedéssel az állam energiát és forintmilliárdokat spórol meg, miközben a szülőknek előre nem tervezett szabadságot kell kivenniük, hogy tudjanak gyermekeikről gondoskodni. Feltéve, hogy megkapják a plusznapokat, hiszen a szabadság kiadása nem a munkavállaló, hanem a munkáltató joga és kötelezettsége.
Forrás: Index

Bővebben...

39. INNEN-ONNAN VASÁRNAP

Romsics Ignác: Megtorlás és megbocsátás
Az Orbán-rendszer 12, illetve 16 éve kevés volt ahhoz, hogy az „erőpolitikát” a „megegyezés keresése” váltsa fel.  „A magyarok háromszáz év óta mindig lázadók, csaknem valamennyi Habsburg király idején törtek ki forradalmak. Én vagyok az az ember, aki rendet fog teremteni. Nyugodt lelkiismerettel lövetek agyon százakat is, mert szilárd meggyőződésem, hogy ez az egyetlen mód intő példát szolgáltatni minden jövendő forradalomnak.” E sorokat Julius Jacob von Haynau táborszernagy, a magyarországi császári csapatok főparancsnoka írta „kollégájának”, Joseph Radetzky tábornagynak 1849. augusztus 18-án, öt nappal a világosi fegyverletétel után.
Forrás: Népszava

Bővebben...

Tisztelt Tagok!

A személyi jövedelemadóról szóló törvény alapján a befizetett szakszervezeti tagdíj összegével a nem önálló tevékenységből származó bevétel adóalapja csökkenthető.

Bővebben...

A kormányzati létszámgazdálkodás új rendjének megvalósításával összefüggő létszámcsökkentési intézkedés alapján, az újbóli munkába lépés elősegítése érdekében az alábbi szolgáltatási csomag került kialakításra.

Bővebben

Élet- és balesetbiztosítás belügyi munkavállalók részére

A Generali ajánlata itt olvasható.

 

Tudjon meg többet a Benefit Barcode rendszerről!

Az Ér­tel­mi­sé­gi Szak­szer­ve­ze­ti Tö­mö­rü­lés meg­hir­de­ti a Du­ra Lász­ló dip­lo­ma­mun­ka pá­lyá­zat 2022-őt.