ÜDÜLÉS

Üdülési szabályzat, 2024-ben érvényes térítési díjak
Gyopárosfürdői beutaltak figyelem!
1. Június 01-én minden beltéri és kültéri medence működni fog! Befejeződik a tető felújítása!
2. Mindenki gondolja át, hogy a fürdőbelépőket mikor akarja igénybe venni kedd-szerda-csütörtök vagy péntek-szombat-vasárnap? A napi felvételre nincs lehetőség.
Kovács József Üdülési felelős

05. 06.

Egyre látványosabb, hogy a közmunka nem segít a legrosszabb helyzetűeknek
Forrás: Index

Megvan a bérmegállapodás a MÁV-nál

Megállapodás született a MÁV-nál az idei csoportszintű bérfejlesztésről. Az alanyi jogú alapbérfejlesztés átlagosan 8 százalék, amelyet differenciáltan használnak fel az egyes társaságok A fluktuáció mérséklése érdekében megszüntetik az eddigi béren kívüli juttatások egy részét, de ezt felváltja egy megemelt összegű, egyszeri, bruttó 350 ezer forintos juttatás, amelyet decemberben fizetnek ki. Erre azok a munkavállalók jogosultak, akik egész évben hozzájárultak munkájukkal a vasút működéséhez.
https://infostart.hu/gazdasag/2020/03/05/megvan-a-bermegallapodas-a-mav-nal

Vendégmunkások, akikről szinte semmit nem tudunk
A Magyarországon dolgozó külföldi munkavállalókról rendelkezésre álló adatok nem elegendőek és nem eléggé megbízhatóak, ezért pontosan azt sem tudjuk, mennyi vendégmunkás van nálunk. Erőteljes a migrációellenes kormánypropaganda, ezért nem jelenik meg a kommunikációban, hogy szükség van külföldi munkaerőre, a jogszabályok ugyanakkor igazodtak az új helyzethez, mi is versenybe szálltunk például az ukrán munkaerőért. Azonban a kormány mellett az önkormányzatok és a cégek sem érzik feladatuknak, hogy tájékoztassák a magyar munkavállalóikat arról, hogy miért hoznak ide ezrével vendégmunkásokat, ez az információhiány pedig feszültségeket is szülhet.
https://index.hu/gazdasag/2020/03/05/munkaeropiac_kulfoldi_munkavallalok_munkaerohiany/

 

Nyugdíj előtt már nem lehet belerúgni a magyarokba

Bár egyre feszesebb a magyar munkaerőpiac, vagyis nehéz dolgozókat találnia a cégeknek, és a kormány is egyre inkább visszahúzná a termelésbe az időseket, ha valaki nyugdíj előtt veszíti el az állását, szinte lehetetlen helyzetbe kerül. Az ő védelmükre speciális szabályozás vonatkozik az elbocsátásukra. A munkáltatók nem tehetnek meg bármit, de erről kevesen tudnak.

https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/nyugdij-elott-dolgozo-penz-elbocsatas-munkahely-nyugdijas-idos.701507.html

 

„A növényi alapú étrendek nem divatdiéták"
Általában egészségesek a már környezetvédelmi okokból is egyre gyakrabban követett növényi alapú étrendek, de lehetnek kockázataik, ezért az összeállításukhoz érdemes szakember tanácsát kérni.
https://nepszava.hu/3069581_panikolas-helyett-igy-ajanlott-megelozni-a-fertozeseket-video

 

A pszichiáter tanácsa koronavírus ellen: ne üljünk fel a pletykavonatra!

Belső Nóra pszichiáter szerint a koronavírus körül nem lenne vészhelyzet, ha nem okoztunk volna magunknak. A doktornő szakterülete a pánik, a szorongás, a depresszió, azt mondja, sok mindent látott már, de az elmúlt napok pánikvásárlásait még ő sem igazán tudja mire vélni. Arra viszont van magyarázata, hogy miért éppen a liszt, az olaj és a tészta volt kelendő.

https://hvg.hu/gazdasag/20200305_A_pszichiater_tanacsa_koronavirus_ellen_ne_uljunk_fel_a_pletykavonatra

 

Hogyan közlekedjünk járvány idején?

https://index.hu/techtud/2020/03/06/hogyan_kozlekedjunk_jarvany_idejen/

 

Koronavírus - Most nem ajánlott készpénzzel fizetni
https://infostart.hu/belfold/2020/03/05/koronavirus-most-nem-ajanlott-keszpenzzel-fizetni