38. INNEN-ONNAN VASÁRNAP

Országos programsorozattal jön a Biztonság Hete

A jövő héten immár harmadik alkalommal rendezik meg a MABISZ kezdeményezésére elindult tematikus programhetet.

Forrás: Privátbankár

Kifütyülték az államtitkárt az orvosok

Üres kézzel érkeztek az elégedetlen és türelmetlen orvosokhoz a döntéshozók. A Magyar Orvosi Kamara nagygyűlésén sem megoldási javaslatok, sem kézzelfogható ígéretek nem hangzottak el az egészségügy problémáira. A jelenlévők ki is fejezték nemtetszésüket: az államtitkárt kifütyülték, kitapsolták és piros lapot mutattak neki.

https://24.hu/belfold/2019/09/21/allamtitkar-kifutyules-nagygyules-mok/

 

Hatszáz gyerek imádkozott a „nemzet vezetőiért” a Parlamentben

Új szintre lépett és keresztényi köntöst öltött a politikai pedofília: Soltész Miklós államtitkárral több száz gyermek imádkozott az Orbán-kormányért.

https://nepszava.hu/3050951_hatszaz-gyerek-imadkozott-a-nemzet-vezetoiert-a-parlamentben

 

Hitelfelvétel: három év spórolás kell az önerőhöz

Szülői segítség nélkül több mint 23 évnyi kuporgatás és hiteltörlesztés után juthat el oda egy átlagbért kereső fiatal, hogy tulajdonosa legyen egy 40 négyzetméteres fővárosi panellakásnak. Csak a hitelfelvételhez szükséges önerőhöz 3 évig kell szűkre húzni a nadrágszíjat.

https://nepszava.hu/3050718_hitelfelvetel-harom-ev-sporolas-kell-az-onerohoz

 

Anyagi világunk bámulatos képességű kötőanyaga, az elektron

Anyagi világunk különleges kötőanyaga az elektron, bámulatos képessége néhány nagyon egyszerű tulajdonságán alapul. Negatív töltése miatt társul a pozitív atommaghoz, létrehozva a semleges atomot, amelyben mindig annyi elektron van, mint az atommag töltése. A száz körüli atom a molekulák megszámlálhatatlan sokaságát hozza létre, ennek köszönhetjük földi világunk sokszínűségét, és az élet legkülönbözőbb formáit is. Az elektronok változatos kötési technikája határozza meg az anyagok halmazállapotát, színét, sűrűségét, keménységét és még hosszan sorolhatnánk.

https://qubit.hu/2019/09/21/anyagi-vilagunk-bamulatos-kepessegu-kotoanyaga-az-elektron?fbclid=IwAR1ZPqdMLfvKcUSGaZNrflVeca049DoQLR0uQ20tP7EvZ3sawGEcxxHrx0Y

 

Vényköteles, mégsem olcsóbb? – Ha nem támogatott egy gyógyszer, akkor miért kell hozzá recept?

A vény és az ártámogatás fogalmait gyakran egymáshoz társítjuk, és úgy gondoljuk, azért kell a vény, hogy olcsóbb legyen a gyógyszer. Viszont sokszor találkozunk azzal a gyógyszertárban, hogy az általunk kiváltott gyógyszer hiába receptköteles, a teljes árát kell kifizetnünk. Akkor hogy is van ez?

https://www.webbeteg.hu/cikkek/egeszseges/23085/miert-venykotelesek-egyes-gyogyszerek