09. 21.

A kormány becsapta a szociális ágazatban dolgozókat, ezért sztrájkolni fognak!

A kormány a saját ígéretét sem tartotta be, ezért a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálatban Dolgozók Szakszervezete és a Szociális Ágazatban Dolgozók Szakszervezete folytatja a tavasszal felfüggesztett sztrájkot.

Forrás: Magyar Narancs 

Bértárgyalások: a volánosok és a mávosok már egyeztetnének a kormánnyal

Az állami vállalatok közül a MÁV és a Volán társaságoknál működő szakszervezetek a bértárgyalások megindítását kezdeményezik a kormánnyal és a munkáltatókkal, hogy kiszámítható, középtávú, az egyes vállalatok problémáira fókuszáló bérmegállapodást tudjanak kialakítani.

https://mfor.hu/cikkek/vallalatok/bertargyalasok-a-volanosok-es-a-mavosok-mar-egyeztetnenek-a-kormannyal.html

 

"Jogod van a szakszervezethez" - az esztergomi Suzuki gyárban akciózott a Vasas és az MSZP

Komjáthi Imre arra figyelmeztette a Suzukit: ha nem hagyják jogszerűen működni az alapszervezetet, még több hasonló demonstrációt szerveznek.

https://nepszava.hu/3050859_jogod-van-a-szakszervezethez-az-esztergomi-suzuki-gyarban-akciozott-a-vasas-es-az-mszp

 

Világszerte, emberek százmillióit képviselő szakszervezetek is csatlakoztak a klímasztrájkhoz

A pénteken, vagyis tegnap kezdődött klímahét, azon belül a huszadikán, valamint huszonhetedikén esedékes klímasztrájk támogatására globálisan 72 szakszervezet, valamint országos és nemzetközi szakszervezeti szövetség szólított fel, írja a klímahét hivatalos honlapja.

https://merce.hu/2019/09/20/vilagszerte-emberek-szazmillioit-kepviselo-szakszervezetek-is-csatlakoztak-a-klimasztrajkhoz/

 

Dübörög a kormánypárti kampány: hatezer forintot kap minden Ferencvárosban élő 65 éven felüli

Heves kampány folyik a választók meggyőzéséért: Ferencvárosban például éppen októberre időzítették azt az új programot, amelynek következtében évente egyszer hatezer forintot kap minden kerületben élő 65 éven felüli „a tisztelet és a megbecsülés” jeléül.

https://nepszava.hu/3050903_duborog-a-kormanyparti-kampany-hatezer-forintot-kap-minden-ferencvarosban-elo-65-even-feluli

 

Eltűnt az eufória, kevés az alternatíva: jóval kisebb az érdeklődés az önkormányzati pozíciók iránt

Ötszázzal kevesebb polgármester- és 3500-zal kevesebb képviselőjelölt indul az októberi választáson 2014-hez képest.

https://nepszava.hu/3050904_eltunt-az-euforia-keves-az-alternativa-joval-kisebb-az-erdeklodes-az-onkormanyzati-poziciok-irant

 

Ezt rengeteg magyar rontja el: egyenes út vezet a munkanélküliséghez

Azt eddig is tudtuk, hogy minél magasabb végzettségű valaki, annál kevésb van kitéve a munkanélküliség veszélyének. Ennek mértékéről azonban most már adataink is vannak. Bár Magyarországon elméletileg teljes foglalkoztatottság van, inkább azt mondhatjuk, hogy a legmagasabb iskolai végzetséggel rendelkezők körében majdnem mindenki doglozik. A középiskolai végzettséggel bírók is jól állnak, míg az általánost végzett magyarok között azért bizony akad bőven munkanélküli.

https://www.penzcentrum.hu/karrier/ezt-rengeteg-magyar-rontja-el-egyenes-ut-vezet-a-munkanelkuliseghez.1083129.html?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=penzcentrum_linkek&utm_campaign=hiraggregator%27..%27

 

Hét éve tiltott a beltéri füstölgés

Az utóbbi másfél évtizedben hazánkban gyökeres változásokon ment át a cigarettázó emberek élete, ahogyan azoké is, akik velük egy környezetben tartózkodnak. Dohányzási tilalom beltéren, korlátozások a kültéri használatban, alternatív megoldások megjelenése, melyek valamilyen módon mind az ártalomcsökkentést célozzák – miközben egy nagyon fontos kérdés megválaszolása sokak számára még nem egyértelmű: miért káros a cigarettázás?

https://24.hu/tudomany/2019/09/20/het-eve-tiltott-a-belteri-fustolges/

 

A stressz is rontja az asztmás tüneteket

Nemrég járt orvosnál, légzésfunkció rendben, az asztma gyógyszerek jól beállítva, de az utóbbi időben mégis egyre többször fullad, köhög, mintha visszatértek volna az asztmás tünetek?

https://napidoktor.hu/korkep/a-stressz-is-rontja-az-asztmas-tuneteket/