09. 17.

Magyar rendőrök fotói tarolják le az egész Facebookot, mindenki őket élteti

A közösségi médiában már egy ideje hódít egy új kihívás mentősök, tűzoltók és rendőrök körében, ami Magyarországon a Készenléti Rendőrség által készített fotóval indult útjára.

Forrás: Origo 

Progresszív adót javasolnak a szakszervezetek

A minimálbér után ne kelljen adózni, aztán pedig legyen több adókulcs. Erről beszélt a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke az Esti gyorsban.

https://www.klubradio.hu/adasok/progressziv-adot-javasolnak-a-szakszervezetek-108734

 

Itt az új NAV-lista a feketén foglalkoztatókról

Közzétette honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a be nem jelentett alkalmazottat foglalkoztatók, s azon belül a nem rendezett munkaügyi kapcsolattal rendelkezők legújabb listáját.

https://adozona.hu/adozas_rendje/Itt_az_uj_NAV_lista_a_feketen_foglalkoztato_18O0ZR#rss

 

Nyugdíjba vonulás: fontos kérdést tisztáztak a kompenzációról

Szakértők egyértelműsítették, hogy a nyugdíjba vonuláskor a felmondási időt miképpen kell kitölteni, valamint azt, hogy hátrányos megkülönböztetés esetén milyen kompenzációt kérhet a munkáltatótól a nyugállományba tartó alkalmazott.

https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/nyugdij-nyugdijas-felmondas-kompenzacio-jarandosag-serelmi-dij-nok40.691614.html

 

Szolidaritásból egy órás késéssel kezdik el a MÁV elleni tüntetést

Pártfüggetlen demonstrációt tartanak a Keleti pályaudvar előtt a jövő héten.

https://hvg.hu/gazdasag/20190916_Szolidaritasbol_egy_oras_kesessel_kezdik_el_a_MAV_elleni_tuntetest?fbclid=IwAR0ID7py2dwnic-MSpp7xKZqjml3mBvN4fjP-EidMEZuVa4Ym8R48u4zo3M

 

Nem fogadták meg Varga Mihály tanácsát a magyarok

Ellenkezőleg: többször és több napot töltöttünk külföldön a kora nyári időszakban, mint egy évvel ezelőtt. Pedig a pénzügyminiszter a 325 forintos euróárfolyam mellett marasztalta itthoni nyaralásra a magyarokat. A forint azóta tovább gyengült, a nyaralókat ez a tény nem tántorította el az egynapos külföldi kiruccanásoktól és hosszabb nyaralásoktól. A legtöbb magyar Ausztriába, Szlovákiába és Németországba utazott. Rengeteg pénzt hagytunk a németeknél, ők meg nálunk.

https://privatbankar.hu/makro/nem-fogadtak-meg-varga-mihaly-tanacsat-a-magyarok-328338

 

Százezer rezsiutalványt még nem vettek át

Már 1,324 millió érintettnek kézbesítették a háromszor háromezer forintos rezsiutalványt tartalmazó borítékokat tegnap reggelre, ami az összes utalvány 52,8 százalékát jelenti — tájékoztatta a Magyar Nemzetet a Magyar Posta Zrt.

https://24.hu/fn/gazdasag/2019/09/17/rezsiuatlvany-atvetel/

 

Van-e alapja annak, hogy az elmaradt cafeteriát megpróbáljuk érvényesíteni?

Adott egy társaság, ahol minden évben új cafeteria szabályzatot hoznak. Ennek időpontja változó. Amikor valaki belép a társasághoz mint munkavállaló, szóbeli megállapodás születik az évi cafeteria juttatásról, de ez nincs írásban rögzítve.

https://www.hrportal.hu/hr/van-e-alapja-annak--hogy-az-elmaradt-cafeteriat-megprobaljuk-ervenyesiteni-20190916.html

 

Nem támogatja tovább a vendégmunkások állásait a kormány, de rejtély, hogy miért nem évekkel ezelőtt döntött így

A munkaerőhiány miatt évek óta nem volt már sok értelme annak, hogy a kormány milliárdokkal támogatott nagyberuházásokat munkahelyteremtésért cserébe. Egy ideje pedig épp hogy csökkent a munkaerőhiány, ezért még kevésbé érhető, hogy Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter miért pont múlt csütörtökön jelentette be, hogy a kormány kiveszi az egyedi kormánydöntésen alapuló beruházási támogatások (ekd) feltételei közül a munkahelyteremtést.

https://g7.hu/vallalat/20190917/nem-tamogatja-tovabb-a-vendegmunkasok-allasait-a-kormany-de-rejtely-hogy-miert-nem-evekkel-ezelott-dontott-igy/