09. 14.

A mesterséges intelligencia a HR-t is átalakítja

A HR világát is meghódítja a mesterséges intelligencia. Az új technológia alkalmazási lehetőségei és előnyei a toborzás, a munkavállalói élmény fokozása, a képzések és az adatelemzés területén is láthatók, és főként a gyorsabb és könnyebben kezelhető folyamatokban és az egyéni dolgozói igényekhez igazodó ajánlatokban és HR megoldásokban jelenik meg

Forrás: novekedes.hu

Ritók Nóra: De tényleg, hol a határ?

Az Igazgyöngy Alapítvány vezetőjének nem az egyházzal, hanem az egyházi oktatás szegregáló hatásával van baja. Szerinte elfogadhatatlan, hogy hogy az állam többet költ az egyházi iskolákba járó, magasabb státuszú családok gyermekeinek oktatására, mint a mélyszegénységben élőkre. Interjú.

https://168ora.hu/itthon/l-ritok-nora-egyhaz-iskola-magyarorszag-tarsadalom-szegregacio-ciganysag-174052?fbclid=IwAR2ER5_GAS30Il1zxjSPJnoTz72YHiMflqr4QqtksZn6a1VXO4EHeIFUUpM

 

Iskolabojkott: nem lógni, tanulni akarnak a diákok

Az Aurórában gyűltek össze a tanulók, hogy az augusztus 31-i diáktüntetés szervezőinek felhívására egynapos „iskolasztrájkba” kezdjenek.

https://nepszava.hu/3050004_iskolabojkott-nem-logni-tanulni-akarnak-a-diakok

 

Hogyan hatna az uniós minimálbér a magyar gazdaságra?

Nyitott az egységes európai minimálbér bevezetésére az Európai Bizottság új elnöke. Az azonban kérdéses, hogy mikorra valósítható meg a terv, hiszen ma hétszeres a különbség a leggazdagabb és a legszegényebb tagállam minimálbére között. A Hetek cikke.

http://www.atv.hu/belfold/20190913-hogyan-hatna-az-unios-minimalber-a-magyar-gazdasagra/hirkereso

 

A kormány támogatja a légszennyezést

Áder János változatlanul szorgalmazza a kabinet által elvetett 2050-es szén-dioxid-kibocsátás-mentességet. Civilek szerint az Orbán-kormány a légszennyezést támogatja évi százmilliárdokkal.

https://nepszava.hu/3050065_a-kormany-tamogatja-a-legszennyezest

 

Fogorvossztrájk: nem sikerült áttörni a kormány közönyét

Véget ért a fogorvosok figyelemfelhívó demonstrációjának első szakasza. A szeptember 21-ei orvosgyűlésen folytatják tiltakozásukat.

https://nepszava.hu/3050035_fogorvossztrajk-nem-sikerult-attorni-a-kormany-kozonyet

 

Természetesebb lakóhelyekkel meg lehetne menteni a méheket a tömeges pusztulástól

A nikotinoid tartalmú növényvédőszerek mellett a méhkaptárok szerencsétlen konstrukciója is hozzájárulhat a tömeges méhpusztuláshoz Derek Mitchell,a Leedsi Egyetem mérnöke szerint. Mint a Conversation című online magazinban a kutató összefoglalta, az amerikai méhpusztulás legfőbb okozója, az ázsiai méhatka (Varroa Destructor) azért is tud olyan hatékonyan terjedni a méhpopulációkban, mert a mézelő méhek kaptárai ideális környezetet biztosítanak a számára.

https://qubit.hu/2019/09/11/termeszetesebb-lakohelyekkel-meg-lehetne-menteni-a-meheket-a-tomeges-pusztulastol?fbclid=IwAR1wpmxbf61Sa_3W4B2Qdu0cNxR2kHpFDgfkqXaD5jk743nvvFMoScg-kEg