Hévízre utazók figyelem!

 Aki a BRDSZ üdülőbe / Park u. 14./ utazik és kezelést szeretne igénybe venni, az 4 héttel korábban jelentkezzen be a Honvéd Szanatóriumba az alábbi telefonszámon!
0683-542310/183-as mellék / Lajtai Anitát keresni!/ Személyes adatok és a TAJ szám megadása szükséges! Háziorvosi beutalón szerepeltetni kell a 01A621452  intézményi kódot!  

TÁJÉKOZTATJUK AZ ÉRDEKLŐDŐKET, HOGY

Gyopárosfürdőn 2022. 07. 12-18. között 4 db 4 személyes szoba betegség miatt megüresedett.

07.20.

Sokadszorra lóg a levegőben a közszféra drasztikus leépítésének lehetősége.
A versenyszféra most épp a hivatalnokokban látja a munkaerőhiány orvosságát, és nyilván a kormány is szívesen csökkentene kiadásokat, mert azok minden erőfeszítés ellenére folyamatosan csak nőnek az állam méretével együtt. A közszférában dolgozók szerint viszont a fejétől bűzlik a hal, a közigazgatás teteje az állami cégekkel együtt egyre csak burjánzik, míg a valódi közszolgáltatásokban dolgozókból valójában hiány van.
Forrás: Index

Így adózunk 2019-ben
Jövőre csak a SZÉP kártya marad meg béren kívüli juttatásként, vonzóbb lesz a kiva, elhal az eva, többet adóznak az alkoholos italok, megszűnik a baleseti adó, és bevezetik a bevándorlási különadót. Az Országgyűlés pénteken fogadja el a vaskos és komplex 2019-es adócsomagot.
http://ado.hu/rovatok/ado/igy-adozunk-2019-ben

Adózás 2019: ellehetetlenülhet a cafeteriarendszer
Az elmúlt években a sorozatos törvényváltozások ellenére is felértékelődött a cafeteria szerepe a munkáltatók szemében: a szorító munkaerőpiaci helyzet következtében mind fontosabb eszköznek tekintik a béren kívüli juttatásokat a dolgozók megtartásában.
https://piacesprofit.hu/kkv_cegblog/adozas-2019-ellehetetlenulhet-a-cafeteriarendszer/?

Egy mammográfiás szűrőbusz miatt nyomoz a rendőrség, kilencnek se híre, se hamva
https://zoom.hu/hir/2018/07/19/egy-mammografias-szurobusz-miatt-nyomoz-a-rendorseg-kilencnek-se-hire-se-hamva/

Újabb rossz hír jött a magyar kórházakból
Fél év alatt, azaz június végére közel 35 milliárdra duzzadt a magyar kórházak adósságállománya. A júniusi növekmény a Magyar Államkincstár adatai szerint 1,4 milliárd forint volt. A helyzeten sürgősen változtatni kell, már a Magyar Nemzeti Bank egyik tanulmányában azt állítják: a lakosság rossz egészségi állapota a gazdaság teljesítőképességét veszélyezteti.
De az állam ennek ellenére sem így tervezte a jövő évi költségvetést.
https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/egeszseg-egeszsegugy-korhaz-adossag-konszolidacio-betegellatas.666384.html

Tanácstalanul bolyonganak a betegek a magyar egészségügyi rendszerben
A népegészségügyi programmal javítana a drámai halálozási adatokon a kormány, azonban szakértőkkel beszélgetve látszik, ennél többre van szükség. Kunetz Zsombor például azt mondja, az egész rendszert át kell alakítani, kezdve a finanszírozással.
http://hvg.hu/itthon/20180719_Tanacstalanul_bolyonganak_a_betegek_a_rendszerben

„Bekattantam és elküldtem az egész magyar egészségügyet a ... – kiakadt a fiatal anya,
aki három óra múltán sem kaphatott tetanuszt a balatoni sérülés után
http://168ora.hu/itthon/bekattantam-es-elkuldtem-az-egesz-magyar-egeszsegugyet-a-picsaba-kiakadt-a-fiatal-anya-aki-harom-ora-multan-sem-kaphatott-tetanuszt-a-balatoni-serules-utan-153232

Az emberek egyharmada szenved szemszárazságtól
Érdemes szakorvoshoz fordulni, mert ott kiderülhet, hogy mi okozza a szemszárazságot, és célzottan lehet szemcseppet kapni.
http://weborvos.hu/egeszsegmagazin/az-emberek-egyharmada-szenved-szemszarazsagtol-246908

Csikkeket szórtak a hegyfalui Mária-szobor virágtartójába, a plébános szerint kivégzés jár érte
Aki pedig kézre keríti a sötétben bujkáló, csikkszóró gazembert, annak 30 ezer forint üti a markát
https://zoom.hu/hir/2018/07/19/csikkeket-szortak-a-hegyfalui-maria-szobor-viragtartojaba-a-plebanos-szerint-kivegzes-jar-erte/

Tisztelt Tagok!

A személyi jövedelemadóról szóló törvény alapján a befizetett szakszervezeti tagdíj összegével a nem önálló tevékenységből származó bevétel adóalapja csökkenthető.

Bővebben...

A kormányzati létszámgazdálkodás új rendjének megvalósításával összefüggő létszámcsökkentési intézkedés alapján, az újbóli munkába lépés elősegítése érdekében az alábbi szolgáltatási csomag került kialakításra.

Bővebben

Élet- és balesetbiztosítás belügyi munkavállalók részére

A Generali ajánlata itt olvasható.

 

Tudjon meg többet a Benefit Barcode rendszerről!

Az Ér­tel­mi­sé­gi Szak­szer­ve­ze­ti Tö­mö­rü­lés és a Du­ra Stú­dió Kft. meg­hir­de­ti a Du­ra Lász­ló dip­lo­ma­mun­ka pá­lyá­zat 2021-et.