A Belügyi, Rendvédelmi és Közszolgálati Dolgozók tagjai nevében részvétünket és együttérzésünket fejezzük ki az elhunyt munkatársnak és teljes felépülést kívánunk a sérülteknek.

A BRDSZ Elnöksége nevében: dr. Bárdos Judit elnök

 

Bosszút akart állni a rendőrökön az esztergomi robbantó

05. 31.

Elsősegély a munkahelyen: kötelező, fontos, elsajátítható

A munkahelyi elsősegélynyújtást elsősorban kiképzett munkavállaló vagy középfokú egészségügyi képzettséggel rendelkező személy végezheti. Ezt a szabályt felülírhatja a közvetlen életveszély elhárítása, amely mindenki számára kötelesség a tőle elvárható mértékben.

http://www.webbeteg.hu/cikkek/elsosegely/22589/elsosegely-munkahelyen-cikk

Diákmunka: információs kampány indul

A diákmunkavállalók tájékoztatása, illetve a diákok munkajogi problémáinak megoldása érdekében együttműködési megállapodást kötött a JOGpontok jogsegélyhálózat és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) – jelentették be a szervezetek képviselői szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

http://kamaraonline.hu/cikk/diakmunka-informacios-kampany-indul

900 forintos órabér ütheti a magyar nyugdíjasok markát a Balatonnál

A jelentős munkaerőhiány miatt már nemcsak a diákokat várják a Balaton-partra, hanem a nyugdíjas munkavállalókat is. Somogyban is nagy az érdeklődés a nyugdíjasok számára ajánlott munkák iránt, sokan vállalnának munkát a következő három hónapban a vendéglátásban a magyar tenger mellett.

https://www.penzcentrum.hu/karrier/900-forintos-oraber-utheti-a-magyar-nyugdijasok-markat-a-balatonnal.1066916.html?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=penzcentrum_linkek&utm_campaign=hiraggregator%27..%27

Jöhet az agydaganat elleni védőoltás?

A felnőttek leggyakoribb, legagresszívebb agydaganata elleni védőoltással értek el ígéretes eredményeket nemzetközi klinikai tesztek során.

http://hvg.hu/tudomany/20180530_agydaganat_vedooltas_glioblasztoma_vakcina#rss

Ezek a legveszélyesebb magyar munkahelyek - kijött a friss lista

Amennyiben középkorúként egy budapesti feldolgozóipari középvállalatnál dolgozik, úgy statisztikailag a legveszélyezettebbek közé tartozik a munkabaleseteket tekintve. A másik végletet azok a Tolna megyei piackutatók jelentik, akik elmúltak 65 évesek és nagyvállalatnál dolgoznak. Kijöttek a friss, idei első negyedéves munkabaleseti statisztikák.

https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/ezek_a_legveszelyesebb_magyar_munkahelyek_kijott_a_friss_lista.663380.html

83 ezer forintot költ egy átlag magyar havonta

Egy átlagos magyar ember 82,9 ezer forintot költött el havonta 2017-ben, ami reálértéken 5,1%-kal több, mint a 2016-os érték. Főleg rezsire és ételre költünk, de minden területen (szórakozás, alkohol, oktatás, egészségügy) többet költünk, mint tavalyelőtt és javul a lakosság okostelefonokkal és számítógépekkel való felszereltsége is.

https://www.portfolio.hu/gazdasag/83-ezer-forintot-kolt-egy-atlag-magyar-havonta.287256.html

Fontos változás a magyar erdőkben: ezt minden turistának tudnia kell

Új, az eddiginél rugalmasabb tűzgyújtási tilalmi rendszer lépett életbe hazánkban. A módosított struktúrának köszönhetően gyorsabbá vált a tilalom elrendelése és visszavonása, ezáltal a rendszer hatékonyabban reflektál az időjárás, illetve azzal összefüggésben az erdőtűzkockázat idő- és térbeli változásaira. A tilalom pedig csak a valóban indokolt ideig marad érvényben.

https://www.penzcentrum.hu/otthon/fontos-valtozas-a-magyar-erdokben-ezt-minden-turistanak-tudnia-kell.1066938.html?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=penzcentrum_linkek&utm_campaign=hiraggregator%27..%27

Figyeljen, milyen adatot közöl a háziorvossal! Változás jön júliustól

Sokkal több adatot láthat az orvos vagy a gyógyszerész a betegről, de nem kötelező mindent megadni.

http://hvg.hu/gazdasag/20180530_Figyeljen_milyen_adatot_kozol_a_haziorvossal_Valtozas_jon_juliustol#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso&utm_content=default

Tisztelt Tagok!

A személyi jövedelemadóról szóló törvény alapján a befizetett szakszervezeti tagdíj összegével a nem önálló tevékenységből származó bevétel adóalapja csökkenthető.

Bővebben...

A kormányzati létszámgazdálkodás új rendjének megvalósításával összefüggő létszámcsökkentési intézkedés alapján, az újbóli munkába lépés elősegítése érdekében az alábbi szolgáltatási csomag került kialakításra.

Bővebben

Élet- és balesetbiztosítás belügyi munkavállalók részére

A Generali ajánlata itt olvasható.

 

Tudjon meg többet a Benefit Barcode rendszerről!

Az Ér­tel­mi­sé­gi Szak­szer­ve­ze­ti Tö­mö­rü­lés meg­hir­de­ti a Du­ra Lász­ló dip­lo­ma­mun­ka pá­lyá­zat 2022-őt.