ÜDÜLÉS

Üdülési szabályzat, 2024-ben érvényes térítési díjak
Gyopárosfürdői beutaltak figyelem!
1. Június 01-én minden beltéri és kültéri medence működni fog! Befejeződik a tető felújítása!
2. Mindenki gondolja át, hogy a fürdőbelépőket mikor akarja igénybe venni kedd-szerda-csütörtök vagy péntek-szombat-vasárnap? A napi felvételre nincs lehetőség.
Kovács József Üdülési felelős

02. 02.

Felelőtlen a jogalkotás: megszűnt a munkavédelem az egészségügyben
A munkavédelem megszűnése az egészségügyben.

Az egészségügyi dolgozót 2022.01.01-től néhány jóképességű kodifikátornak köszönhetően nem védi semmi, nem vonatkozik rá semmilyen munkavédelmi jogszabály. Nem sok ember ez, nem is dolgoznak veszélyek között. A Covid-osztályokon, a BSL3-4 laborokban, cisztosztatikumokkal dolgozók, patológusok, le lehet dobni a ruhát!

Forrás: munkaegeszsegugy.hu, medicalonline.hu, weborvos.hu



Holnaptól változás jön a védettségi igazolványoknál

Az Európai Unión belül így egységessé válik a szabályozás. Február 1-jén hatályba lép a koronavírus elleni védettségről szóló uniós igazolványokra vonatkozó rendelet módosítása, amely az uniós tanusítványok esetében 9 hónapos érvényességi időt állapít meg az Európai Unión belüli utazások tekintetében - emlékeztetett az Európai Bizottság hétfőn.

https://mfor.hu/cikkek/makro/holnaptol-valtozas-jon-a-vedettsegi-igazolvanyoknal.html

 

Keddtől új szabályokat kell bevezetni az emlékeztető oltások tanúsítványban feltüntetett kódolására vonatkozóan is.
https://weborvos.hu/hirek/matol-9-honapig-lesz-ervenyes-az-unios-vedettsegi-igazolvany-271959

 

Orbán Viktor apja multimilliárdos lett.
A kormányfő továbbra is szerényen él és papíron nincs megtakarítása. Az apjának rengeteg.
https://mfor.hu/cikkek/makro/orban-viktor-apja-multimilliardos-lett.html

 

Február 15-ig lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre
2022. február 15-ig még lehet jelentkezni az ősszel induló alap- és mesterképzésekre, valamint felsőoktatási szakképzésekre a felvi.hu honlapon elérhető E-felvételiben. A választható képzésekről és a jelentkezésrőlrészletes információk olvashatók a Felsőoktatási felvételi tájékoztatóban, amely már a hivatalos kiegészítéssel bővített formában érhető el a felvi.hu-n.
Oktatási Hivatal (oktatas.hu)

 

Nagy változások történtek a jogosítvány megszerzésénél
Ma már akár félmillióba is kerülhet egy új jogosítvány. De nemcsak a vezetői engedély megszerzésének díja nőtt jelentősen, a vizsga letételéhez szükséges idő is. A hosszú várólisták miatt fél évvel számolhat az, aki nulláról kezdi, de gyorsított tanfolyam keretében is 2-3 hónapba telik, míg valaki levizsgázik - írja a Növekedés.hu.
https://www.napi.hu/magyar-gazdasag/jogositvany-kozlekedes-jogsi-vizsga-jarmuvezeto-autos-vezetoi-engedely-kresz.745196.html

 

Hiánycikk már a járóbot, a kerekesszék és a betét is
Ha a költségek ugrásszerű növekedése nem volna elég, a pandémia általános termékhiányt is okozott. Ha nem történik sürgős állami beavatkozás, eddig széles körben használt, viszonylag olcsón beszerezhető gyógyászati segédeszközök sora tűnhet el a szaküzletekből. Így akár több százezer érintett maradhat ellátás nélkül, köztük mozgássérültek, halláskárosultak, ágyban fekvő betegek vagy olyanok, akik időszakosan állnak rehabilitáció alatt - írja az index.hu.
https://weborvos.hu/lapszemle/hianycikk-mar-a-jarobot-a-kerekesszek-es-a-betet-is-271970


Titkolni próbálják a tanulmányt, ami a járványkezelés hibáira világít rá
Lapunk birtokába jutott egy tudományos kézirat, amelyben magyar kutatók számos, Magyarországon szekvenált koronavírus-genomot elemeztek. Megállapították, hogy a pandémia első és második hulláma az eltérő epidemiológiai környezet miatt volt gyökeresen különböző egymástól, nem pedig azért, mert a második hullámban a vírus fertőzőképesebb volt. Magyarul – ez már következtetés az előbbiekből – a második hullám azért okozott katasztrofális veszteségeket, mert a kormány elkésve döntött és rossz döntéseket hozott.
https://hang.hu/tudomany/a-masodik-jarvanyhullamot-az-elhibazott-intezkedesek-sulyosbitottak-136386

 

Nagyon rossz hír jött az omikronról: ha ez igaz, nem lesz vége a járványnak
Egyre több új kutatás igazolja, hogy az omikron alvariánsa még az eredeti omikron-törzsnél is gyorsabban terjed - írja a Bloomberg. Ami viszont még ennél is aggasztóbb, hogy a kutatások szerint az enyhe tünettel átesettek nem szereznek erős védelmet a további fertőzésekkel szemben.
https://www.portfolio.hu/global/20220201/nagyon-rossz-hir-jott-az-omikronrol-ha-ez-igaz-nem-lesz-vege-a-jarvanynak-524231

 

A járványelemző elárulta, mire számíthatunk a nyáron
Január utolsó hetében már tetőzött a járvány, mely május végére szinte teljesen visszavonulhat – véli Vattay Gábor, az ELTE TTK Komplex Rendszerek Fizikája Tanszék vezetője.
Index - Belföld - A járványelemző elárulta, mire számíthatunk a nyáron

Zacher Gábor: a negyedik oltással valószínűleg az lesz, mint a harmadikkal volt
A lakosság egyre kevésbé veszi komolyan a lassan két éve velünk levő koronavírust, pedig a járvány ötödik hullámával megjelenő omikron-variáns jóval fertőzőbb, mint az előző vírusmutánsok, s szinte mindenkinek van beteg a környezetében - mondta az RTL Reggeliben Zacher Gábor toxikológus.
https://www.napi.hu/magyar-gazdasag/koronavirus-fertozes-jarvany-covid19-omikron-vakcina-oltas-zacher-gabor.745184.html