KEDVES KOLLÉGÁK - ÉRDEKLŐDŐK!

 

 A BRDSZ ELNÖKSÉGE OKTÓBER 26 -TÓL A JÁRVÁNYHELYZETRE TEKINTETTEL ELRENDELTE A KÖZPONTI IRODA MUNKAVÁLLALÓI  RÉSZÉRE A HOME OFFICE- ban TÖRTÉNŐ MUNKA VÉGZÉST.

MINDENKI ELÉRHETŐ AZ ISMERT TELEFONSZÁMOKON VAGY A brdsz@brdsz.hu email címen.

12. 17.

Milyen jövő vár az egészségügyi dolgozókra Magyarországon?
Az eredeti tervekhez képest a kormány kitolta a határidőt, így 2021. március 1-jén lép hatályba az új egészségügyi szolgálati jogviszony,
amely teljesen átszabja az ágazatban itthon dolgozók munkakörülményeit a másodállások vállalástól a fizetéseken át a szabadságokig.
Forrás: Index


Továbbra sincs megállapodás a minimálbérről
Még mindig nem tudni, mekkora lesz a jövő évi minimálbér. A szakszervezetek most már kétlépcsős emelést is elfogadhatónak tartanának. A kormány nem segít.
https://nepszava.hu/3103051_tovabbra-sincs-megallapodas-a-minimalberrol

Ez minden karácsonykor ott lapul az asztalon: súlyos betegséget okozhat, ha így készül el
Felmerülő kérdés idén - ahogy sok más helyen -, nem sodorjuk-e veszélybe szeretteinket otthon sütött mézeskaláccsal, puszedlivel,
egyéb házi finomságainkkal? Összességében ha teljesen egészségesek vagyunk és vigyázunk a higiéniára, nem kell az ilyen ajándékok
miatt aggódni, de azért érdemes beszélni a kérdésről és a szokott előírásokat észben tartani.
https://www.penzcentrum.hu/otthon/ez-minden-karacsonykor-ott-lapul-az-asztalon-sulyos-betegseget-okozhat-ha-igy-keszul-el.1107824.

 

Kiderült, mennyi hálapénzt fizetnek Magyarországon a szülésért

Évi 7 milliárd forintnyi hálapénz landol az állami szülészetben. Fogadott orvos esetén a hálapénzt fizetők aránya 90 százalék.

https://24.hu/belfold/2020/12/16/szules-halapenz-felmeres-k-monitor/


Bőséges nyugdíjprémium várható a következő években?
A jegybank friss prognózisa szerint jövőre akár 6 százalék, a választás évében pedig 5,5 százalék lehet a magyar gazdaság növekedése.
Azok a nyugdíjasok, akiknek járandósága meghaladja a 80 ezer forintot, így 50 ezer forintos egyszeri juttatást is kaphatnak jövőre. Legalábbis elvben.
https://www.azenpenzem.hu/cikkek/boseges-nyugdijpremium-varhato-a-kovetkezo-evekben/7352/

 

Titkosították a kórházi halálozási adatokat – mutatjuk, mi van a brutális számok hátterében

Magyarországon azért is olyan magasak a halálozási adatok, mert nagyon kevés a nővér, ami – különösen az intenzív terápiás osztályokon

– akár háromszorosára is növelheti a veszteséget.

https://www.valaszonline.hu/2020/12/11/koronavirus-leiner-tamas-szakmany-tamas-interju/

 

Tisztelt Tagok!

A személyi jövedelemadóról szóló törvény alapján a befizetett szakszervezeti tagdíj összegével a nem önálló tevékenységből származó bevétel adóalapja csökkenthető.

Bővebben...

A kormányzati létszámgazdálkodás új rendjének megvalósításával összefüggő létszámcsökkentési intézkedés alapján, az újbóli munkába lépés elősegítése érdekében az alábbi szolgáltatási csomag került kialakításra.

Bővebben

 

Tudjon meg többet a Benefit Barcode rendszerről!

Az Ér­tel­mi­sé­gi Szak­szer­ve­ze­ti Tö­mö­rü­lés és a Du­ra Stú­dió Kft. meg­hir­de­ti a Du­ra Lász­ló dip­lo­ma­mun­ka pá­lyá­zat 2019-et.