Tisztelt üdülni vágyók!

Üdülőink 2021. május 10-től megnyitnak!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Kormány 2021. (IV. 26.) Korm. rendelete alapján az alábbi feltételekkel léphetnek be üdülőinkbe!

A részletek itt olvashatók.

 

 

47. INNEN-ONNAN VASÁRNAP

Az összes szociális intézményt átadná az állam az egyházaknak?
Egyre több állami kézben lévő szociális intézmény fenntartása került az egyházakhoz az utóbbi években, de 2020-ban felgyorsult a
gyermekvédelmi intézmények, nevelőszülői hálózatok átadása is. Hogyan látják ezt a folyamatot az egyházak, vagy éppen a
fenntartóváltásban érintett intézmények dolgozói? És vajon az egyházak jobb gazdának tartják magukat az államnál? Körkép.
Forrás: Hang

 

Erős ostromra készülhet az emberiség
A modern járványok kora azt jelenti, hogy az emberiség kórokozókkal folytatott élet-halál harca egyre fokozódik. A koronavírus elleni
küzdelem még csak az első ütközet. Az evolúciós lecke szerint a gazda-parazita versenyben abszolút győztes nincs, legfeljebb az egyik fél kerülhet ideiglenes előnybe.
https://24.hu/tudomany/2020/11/21/koronavirus-jarvany-virus-fertozes-okologia/

Tudtad, hogy valaha világítótorony volt a Petőfi hídnál?
 http://szubkult.blog.hu/2015/08/20/tudtad_hogy_valaha_vilagitotorony_volt_a_petofi_hidnal


Egy kép minden kerületből

Fennállásának tizedik évfordulóján a Fortepan Pro Urbe Budapest díjat kapott a Fővárosi Közgyűléstől 2020. november 17-én. A jelölések
többek között a II. és az V. kerületi polgármesterektől érkeztek – a Fortepan mint a nemzeti emlékezet szívós építgetője, úgy tűnik,
a fővárosi megosztottság csökkentéséhez is hozzájárulhat.
https://24.hu/kozelet/2020/11/21/fortepan-budapest-keruletek-kepek/

Birodalmat építettek, mégsem osztottak-szoroztak sokat a rómaiak
Hogyan számoltak a rómaiak betűszámaikkal? Gyorsan lelövöm a poént: sehogy. Merthogy a római számok nem alkalmasak erre.
Az egymás fölé írt római számokkal nem lehet számtani műveleteket végezni.
https://index.hu/tudomany/til/2020/11/15/nem_sokat_osztottak-szoroztak_az_okori_romaiak/

A botra tűzött szivacstól a Swarovski-kristályig ível a vécé több évezredes diadalútja
Az ürítés menete évezredek óta változatlan, de a vízöblítéses vécéket alig száz éve használjuk. Hogyan változott a vécékultúra az időszámításunk előtti korok óta?
Hogy alakultak ki az első nyilvános és az első koedukált vécék? Az ENSZ november 19-t nyilvánította a vécé világnapjának, épp itt az ideje, hogy
nyakig elmerüljünk a, hogy is mondják, történelem tengerében. Hogy ki hányszor látogat el naponta az illemhelyre, az egyénenként változik.
Az aktívabb bélmozgásúak naponta háromszor is félrevonulhatnak, hogy hosszabb időt töltsenek az árnyékszéken, míg másoknak heti három alkalom is elég.
https://qubit.hu/2020/11/19/a-botra-tuzott-szivacstol-a-swarovski-kristalyig-ivel-a-vece-tobb-evezredes-diadalutja

November 21.: Voltaire születése (1694)
„Voltaire király", „Európa lelkiismerete", „ferney-i pártriárka" – élete utolsó évtizedeiben méltatói igazán nem fukarkodtak bombasztikus jelzőkkel.
Az utókor aztán szépen visszavett lelkes csodálatából, és mostanság leginkább mint „a XVIII. legnagyobb publicistája" ismeretes. Ebben a műfajban
kevés párja akadt: szellemes, bátor, frivol, éles, epés írásai méltán hozták el neki a hírnevet. Képességeit utolsó évtizedeiben a jogfosztottak
érdekeiben is kamatoztatta – nem hiába hívták kortársai „az akasztottak és kerékbe törtek Don Quijotéjának" is. Akár civil jogvédőnek is titulálhatnánk ma.
https://helsinkifigyelo.444.hu/2020/11/21/november-21-voltaire-szuletese-1694

 

Tisztelt Tagok!

A személyi jövedelemadóról szóló törvény alapján a befizetett szakszervezeti tagdíj összegével a nem önálló tevékenységből származó bevétel adóalapja csökkenthető.

Bővebben...

A kormányzati létszámgazdálkodás új rendjének megvalósításával összefüggő létszámcsökkentési intézkedés alapján, az újbóli munkába lépés elősegítése érdekében az alábbi szolgáltatási csomag került kialakításra.

Bővebben

Élet- és balesetbiztosítás belügyi munkavállalók részére

A Generali ajánlata itt olvasható.

 

Tudjon meg többet a Benefit Barcode rendszerről!

Az Ér­tel­mi­sé­gi Szak­szer­ve­ze­ti Tö­mö­rü­lés és a Du­ra Stú­dió Kft. meg­hir­de­ti a Du­ra Lász­ló dip­lo­ma­mun­ka pá­lyá­zat 2019-et.