Kedvezményes ajánlat a Budapesti Tavaszi Fesztivál programjaira

A kedvezményes jegyeket egységesen 30% árengedménnyel kínálják.


 

UTAZZ VELÜNK!

1.

2018.MÁJUS 12.

BESZTERCEBÁNYA, KÖRMÖCBÁNYA, SELMECBÁNYA

Indulás: 2018. május 12. reggel 6,00 óra Bp.XIII. Teve u.

Részvételi díj: 6000 Ft.

Jelentkezési - fizetési határidő: 2018. május 02. 16 óra Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.

Átutalás: ERSTE 11600006-70000006-12388377

2.

2018. JÚNIUS 22 – 24

BEREGSZÁSZ – NAGYSZŐLŐS – HUSZT ÉS KÖRNYÉKE

Betelt!

 


 

Hszt. módosítás

Megjelent: 2017. máj. 24. szerda

DR. PINTÉR SÁNDOR ÚR

BELÜGYMINISZTER
BÉT Kormányzati Oldal Elnöke

Tisztelt Belügyminiszter Úr!

A BÉT Munkavállalói Oldal Elnökeként a Hszt. tervezet módosításával kapcsolatosan az alábbi szakszervezetek egységes álláspontjáról tájékoztatom: FBVSZOSZ, FRSZ, BRDSZ, NSZÉSZ, HTFSZ, FTSZ, RKDSZ, RSZV.

 

 1. Illetménnyel kapcsolatos javaslatok:
  1. Szolgálati időpótlék bevezetése 2018. január 1-jével. Ezzel egyidejűleg a szolgálati időpótlékra jogosító idő BM rendeleti szintű korlátozó rendelkezésének hatályon kívül helyezése (1971. évi 10. sz. tvr. idején felszereltek elismert szolgálat idejének beszámítása a szolgálati időpótlék mértékébe).
  2. Honvédségi illetményalap mértékének (jelenleg 41.620.- Ft.) bevezetése a rendvédelemben 2018. január 1-jével, az esetlegesen 2018.-ban történő alapemelés figyelembevételével.
  3. Bértábla besorolási problémainak megoldása, feloldása a Hszt. végrehajtási rendeletei (30/2015. (VI.16.) BM rendelet) módosításával: pl. rendőrség helyi szervek ügyeletesek jelenlegi C besorolásból legalább D kategóriába történő átminősítése, illetve a referensek jelenlegi D kategóriából E kategóriába történő átminősítése a munkaköri feladatokkal összhangban, az általuk irányított, „alárendeltségükbe tartozók” magasabb besorolásban vannak. A Polgári Nemzetbiztonsági Szolgálatoknál a besorolások felülvizsgálata.
  4. Pótlékrendszer felülvizsgálata. Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Igazgatósága Légirendészeti Szolgálat helikoptervezető, fedélzeti szolgálattevő beosztást betöltök tűzszerészekhez hasonló illetmény korrekciója.
  5. Kiemelt készenléti pótlék jogi szabályozásának módosítása, a meghatározott helyen – nem lakáson – történő rendelkezésre állási kötelezettségre terjedjen ki.
  6. Túlórával kapcsolatosan – 2019-tól is választható legyen a szabadidő, illetve a pénzbeli „megváltás” lehetősége.
  7. Címzetes rendfokozat eltörlése.
 2. Rendvédelmi ágazati pótlék mértékének további 10 %-kal történő emelése a közalkalmazottaknak és kiterjesztése az ágazatban dolgozó kormánytisztviselők és munkavállalók számára.
 3. Cafetéria adójának munkavállalói átvállalása, és az összes választható elem – köztük a lakáshitel, mint választható elem visszaállítása.
 4. Nyugdíj előtti rendelkezési állomány rendszerének módosítása: 30 év tényleges szolgálati idővel rendelkezők kérhessék a nyugdíj előtti rendelkezési állományba helyezésüket.
 5. Szakszervezeti jogok helyreállítása, a Hszt. 333. §. (1) bekezdésének hatályon kívül helyezése.
 6. Szolgálati járandóság melletti munkavégzés szabályainak felülvizsgálata.
 7. Szolgálati járandóság új alapokon történő bevezetése, kiterjesztése a fokozott munkahelyi leterheltséget, stresszt kompenzáló formaként.

Tisztelt Miniszter Úr!

A Hszt. módosításával kapcsolatos javaslatainkhoz normaszöveg-javaslatot, annak indokolását, valamint társadalmi, gazdasági, költségvetési, adminisztrációs-igazgatási hatásokat, esetleges kockázatok bemutatását a rövid határidőre és az egységes Oldalálláspont kialakítására való tekintettel nem lehetett elkészíteni.

A felmerülő kérdések konstruktív megbeszélése érdekében kezdeményezem a BÉT ülésének összehívását az alábbi napirendi pontokkal:

 1. Ügyfélkapu bevezetésével kapcsolatos problémák megbeszélése, megoldása.
 2. Hszt. módosításával kapcsolatos kérdések áttekintése.
 3. Egyebek.

Budapest, 2017. május 24.

Tisztelettel:
Powell Pál s. k.
BÉT Munkavállalói Oldal Elnöke

 


 

04.21.

Megszűnhet az Országos Bírósági Hivatal, minisztériumi irányítás alá kerülhet az igazságszolgáltatás
Az már lassan kész tény, hogy az OBH megszűnik és az Igazságügyi Minisztérium alá tagozódunk be A bírósági legendák szerint viszont Handó kimondottan jó viszonyt ápol Lévai Anikóval, Orbán Viktor miniszterelnök feleségével, van, aki ennek tulajdonítja, hogy a bírói szervezeten belüli népszerűtlenség és a kormánnyal időnként felvállalt konfliktusok ellenére is a helyén maradhatott.
https://444.hu/2018/04/20/megszunhet-az-orszagos-birosagi-hivatal-miniszteriumi-iranyitas-ala-kerulhet-az-igazsagszolgaltatas

Bővebben...:

04.20.

Ami a kampányból kimaradt: kiszolgáltatott dolgozók, szétforgácsolt érdekvédelem
Majd ezer szakszervezet működik az országban, ám a munkavállalók alig 10 százaléka szakszervezeti tag, még ennél is kevesebb a versenyszférában, ahol pedig jóval nagyobb a kiszolgáltatottság. Az utóbbi két év béremelései például sok helyen elolvadtak, ezzel sem a kormány, sem az érdekvédők nem kezdenek semmit.
http://hvg.hu/kkv/20180418_Ami_az_ellenzeki_kampanybol_kimaradt_kiszolgaltatott_melosok_pusztulo_erdekvedelem

Bővebben...:

04.19.

Új drog jelent meg Józsefvárosban: a kréta
Új anyag bukkant fel a józsefvárosi feketepiacon, a kréta nevű keverék egyszerre tartalmaz kábítószernek minősülő vegyületet és új pszichoaktív anyagot - írja a Zsaru Magazin, ami egy krétadíler elfogásáról is beszámolt.
https://index.hu/belfold/2018/04/18/uj_drog_jelent_meg_a_feketepiacon_a_kreta/

Bővebben...:

04.18.

Jövő kedden zárva lesz a rendőrség
Azt írták, hogy április 24-e, Szent György napja a rendőrség napja, amely az állomány számára munkaszüneti nap.
https://index.hu/belfold/2018/04/17/jovo_kedden_zarva_lesz_a_rendorseg/

Bővebben...:

04.17.

A felejtés joga: ki, mikor, hogyan kérheti nyilvántartott adatai törlését?
Az Európai Unió Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint a munkavállalóknak és ügyfeleknek joguk van ahhoz, hogy a velük kapcsolatban álló cég törölje a róluk tárolt adatokat. A felejtés jogát azonban nem minden esetben lehet teljesíteni.
http://hvg.hu/kkv/20180416_felejtes_joga_adatok_torlese_gdpr

Bővebben...:

 


 

"A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg."

2012. BRDSZ
Powered by Joomla 1.7 Templates adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában, pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában, pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában