19. INNEN - ONNAN VASÁRNAP

Megjelent: 2018. máj. 13. vasárnap

Lasszóval fogják a tartalékosokat - Már az iskolákban
Önkéntes tartalékos századokat hoznának létre az ország valamennyi járásában, de alig találnak jelentkezőket. A honvédség már az iskolákban is népszerűsíti a honvédelmi táborokat.
http://nepszava.hu/cikk/1159673-lasszoval-fogjak-a-tartalekosokat---mar-az-iskolakban-is-toboroznak

Szociális pillér: lépnének a szakszervezetek
A magyar kormány is egyetért a szociális jogok európai pillérének célkitűzéseivel, de a szociálpolitikát önmagában nem tartja megoldásnak.
http://ado.hu/rovatok/munkaugyek/szocialis-piller-lepnenek-a-szakszervezetek

Kormánypropaganda durván csökkenő példányszámmal
Jelentősen csökkent a kormánypárti tulajdonosokhoz került megyei újságok példányszáma. Sok újságíró menekülne a szerkesztőségekből, de vidéken szinte lehetetlen nem kormánypárti médiumnál elhelyezkedni.
http://nepszava.hu/cikk/1159635-kormanypropaganda-durvan-csokkeno-peldanyszammal
https://24.hu/belfold/2018/05/12/a-ner-hazavagta-a-videki-lappiacot/A

Titokzatos gonosz szennyezi a különböző tejeket
Vizsgálatot indított a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szennyezett tejtermékek miatt, mert egyes üzletláncok bizonyos UHT termékeit szándékosan szennyezhette valaki
http://nepszava.hu/cikk/1159699-titokzatos-gonosz-szennyezi-a-kulonbozo-tejeket

Az iskolában bármilyen drogot és gyógyszert meg lehetett szerezni
A gyerek- és ifjúkori alkohol- és drogfüggők szatymazi rehabilitációs intézetében jártunk
https://index.hu/belfold/2018/05/11/drogfuggoseg_alkoholizmus_rehab_gyermek_es_ifjusagi_addiktologiai_rehabilitacios_reszleg_szatymaz/

Múltunkban élünk: újra jönnek az építőtáborok
Munkára nevelne a Kis-Balatonnál tervezett építőtábor, a résztvevők a helyi nemzeti park tanösvényeit tartják majd karban.
https://nepszava.hu/cikk/1159617-multunkban-elunk-ujra-jonnek-az-epitotaborok

Rák: emiatt betegszenek meg sokan
Balázsy Károly szülész-nőgyógyász szerint folyamatosan emelkedik Magyarországon a HPV okozta rákos megbetegedések és elhalálozások száma.
https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/rak_emiatt_betegszenek_meg_sokan.662310.html

Magyarország egyértelműen a sereghajtók közé tartozik az európai országok egészségügyét rangsoroló legújabb listán:
a 35 országból alig van a magyarnál rosszabbra értékelt rendszer. A szlovákok, a szlovének és a csehek már felzárkóztak az éllovas országokhoz, a listavezető változatlanul Hollandia és Svájc - derül ki a Európai Egészségügyi Fogyasztói Index (EHCI) 2017-es, most közzétett jelentéséből.
https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/europaban_az_utolsok_kozott_a_magyar_egeszsegugy_itt_vannak_a_friss_adatok.655768.html

Egy újabb "teher", ami sokba kerülhet a nyugdíjasoknak
Az elmúlt hetekben zajlott egy vita arról, kötelezhető-e a gyermek arra, hogy anyagilag is támogassa szüleit. És vajon a nyugdíjasok adnak pénzt nagykorú, fizetésből élő gyermekeiknek?
https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/egy_ujabb_teher_ami_sokba_kerulhet_a_nyugdijasoknak.662257.html

Miért nem romlik meg soha a méz?
A méz remek találmány, többek között azért, mert a világ végéig eltartható, sőt, gyakorlatilag szinte képtelen a megromlásra - ez pedig olyan kunszt, ami nagyon-nagyon kevés kajáról mondható el,  tulajdonképpen csak olyasmikről, amik ehetőek ugyan, de nehezen értelmezhetők önmagukban kajaként (pl. a só). Egyiptomi sírok feltárásakor a régészek találtak több ezer éves mézes csuprokat, amiket még a holtakkal együtt temettek el, és a mai napig ehető volt a tartalmuk.
https://index.hu/tudomany/til/2018/05/12/miert_nem_romlik_meg_soha_a_mez/

Mi köze a fürdőruhának a "banyapúphoz"?
A hosszasan előre helyezett bölény- vagy banyapúpként is emlegetett elváltozást okoz, amely azonban visszafordítható folyamat, de a szakember szerint kis odafigyeléssel megelőzhetjük.
https://nepszava.hu/cikk/1159611-mi-koze-a-furdoruhanak-a-banyapuphoz

Dr. Bubó nem csak a képernyőn rendel
Füvező macska, füstölő elefánt, orángutánbalzsam és csimpánzdoktor – nagyképűség lenne azt hinni, az emberi faj az egyetlen, amely rájött: bizonyos növényekkel gyógyíthatja magát. Az öngyógyszerezés az állatvilágban sem ritka.
https://24.hu/tudomany/2018/05/06/dr-bubo-allatok-gyogyitas-medicina-noveny/

Vesztesként a II. világháború után: beszolgáltatás, jegyrendszer
A II. világháborút követően az ország által megtermelt élelmiszer nem fedezte a lakosság szükségleteit. Ezt súlyosbította, hogy a hadiadót (hadisarcot, jóvátételt) természetben kellett fizetni, és ennek egy része is gabona, illetve más élelmiszer volt. Ilyen körülmények között létszükséglet volt a kötött gazdálkodás bevezetése, illetve jelentős segélyekre is szorult Magyarország.
http://ado.hu/rovatok/ado/veszteskent-a-ii-vilaghaboru-utan-beszolgaltatas-jegyrendszer

Gyarmatosítás elítéltekkel, francia módra: 300 éves New Orleans
https://index.hu/tudomany/tortenelem/2018/05/06/new_orleans_megalapitasa/

 

 


 

07.16.

Változnak a digitális archiválás szabályai
2018. július 1-től hatályba lépett a digitális archiválás szabályairól szóló 1/2018. (VI. 29.) ITM rendelet, mely már többféle módon biztosít lehetőséget a kötelezően megőrzendő iratok és okiratok digitális archiválására vonatkozóan.
http://ado.hu/rovatok/ado/valtoznak-a-digitalis-archivalas-szabalyai

Bővebben...:

07. 15.

KSH-jelentés, 2017: A magyarok nem tanulnak, de legalább dolgoznak

Rekord alacsony szinten van a munkanélküliség, az iskolázottságot nézve azonban jócskán le vagyunk maradva a sokat emlegetett V4-ekhez képest. Ez derül ki a KSH éves jelentéséből.

http://hvg.hu/gazdasag/20180713_ksh_eves_jelentes_munkeropiac_oktatas?s=hk

Bővebben...:

07. 14.

A képviselők járandósága nő - sok dolgozóé csökken

Havi bruttó kétszázezer forinttal emelnék a parlamenti képviselők tiszteletdíját. Az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága viszont meg sem hallgatta a Magyar Szakszervezeti Szövetség (Maszsz) elnökét, aki arról beszélt volna, hogy a cafeteria adóztatási szabályainak változása miatt az érintett dolgozók évi nettó jövedelme nyolcvan-kilencvenezer forinttal csökken - írta közleményében a Maszsz.

https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/cafeteria-szakszervezet-beren-kivuli-juttatasok.666145.html

Bővebben...:

07. 13.

Fel kell készülni, hogy embert ölnek az irodában

Egyre gyakoribb, hogy kétségbeesett emberek rátámadnak a hivatalnokra, már halálos áldozatot is követelt a növekvő feszültség. Lenne felkészítő csomag az inárcsihoz hasonló támadások megelőzésére és kivédésére, de az állam még pályázatokon keresztül sem ad pénzt a képzésekre.

http://nepszava.hu/3001353_fel-kell-keszulni-hogy-embert-olnek-az-irodaban

Bővebben...:

07.12.

 

Csak hergelik a közszférát
Sem a kormány, sem a munkaadói szervezetek nem dolgoztak ki új tervet a közszféra karcsúsítására, az országos érdekegyeztetési fórumokon nem tárgyaltak róla, a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának (VKF) második félévi menetrendjében sem szerepel a kérdés.
http://nepszava.hu/3001236_csak-hergelik-a-kozszferat

Bővebben...:

 


A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
További információk

 

"A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg."

2012. BRDSZ
Powered by Joomla 1.7 Templates adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában