ÜDÜLÉS

Üdülési szabályzat, 2024-ben érvényes térítési díjak
Gyopárosfürdői beutaltak figyelem!

Mindenki gondolja át, hogy a fürdőbelépőket mikor akarja igénybe venni kedd-szerda-csütörtök vagy péntek-szombat-vasárnap? A napi felvételre nincs lehetőség.
Kovács József Üdülési felelős

02. 01.

Felhúzták a közszféra jutalmai a kereseteket
A várakozásokat jelentősen felülmúlva, mintegy 14 százalékkal nőtt az átlagkereset tavaly novemberben. A háttérben az év végi jutalmak állnak.
Forrás: Népszava


Megjelent az új Nemzeti Alaptanterv
Pénteken este tíz órakor a Magyar Közlönyben megjelent a Nemzeti Alaptanterv. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere egy pénteki – egyébként meg nem hirdetett – budapesti sajtótájékoztatón jelentette be, hogy elkészült az új alaptanterv, amit néhány hónap múlva az első, ötödik és kilencedik évfolyamon már be is vezetnek.
https://index.hu/belfold/2020/01/31/megjelent_az_uj_nemzeti_alaptanterv/

38 ezer új fegyvert vett a rendőrség
A rendőrség mintegy 40 ezer fegyver beszerzéséről döntött, az oldalfegyverek lecserélése szinte az egész hivatásos állományt érinti – írja az Infostart a Zsaru magazin alapján.
https://24.hu/belfold/2020/01/31/38-ezer-uj-fegyvert-vett-a-rendorseg/

 

242 ezer forintra jött ki az átlagkereset
242 300 forintnak adta meg a KSH friss jelentésében a nettó átlagkeresetet a 2019. január–november közti időszakra. Bruttóban erre 364 300 forint jött ki, ami 11,2 százalékos növekedést jelent előző év hasonló időszakához képest.
https://index.hu/gazdasag/2020/01/31/242_ezer_forintra_jott_ki_az_atlagkereset/
https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/fizetes-ber-kereset-magyar-ksh.699439.html

Orbán lassan nem áll meg saját lábán, Rogánt viszont egy hurrikán sem billenti ki
Gondolta volna, hogy Orbán Viktornak mind egy szálig elfogyott a megtakarítása? És azt, hogy Novák Katalin többet keres lakáskiadásból, mint államtitkárként? Rogán Antal vagyoni helyzetét alaposan felforgatta a válás, Lázár János pedig hatalmas léptekkel halad a nagytőkésség felé.
https://hvg.hu/itthon/20200201_orban_rogan_lazar_gyurcsany_vagyonnyilatkozat

Itt az igazság: brutálisan megdrágult az élet Magyarországon

Sokan teszik fel magukban a kérdést, mi az oka, hogy a hivatalos számoknál nagyobbnak érzik a drágulást. A decemberi hivatalos infláció 4%, ami azt jelenti, hogy az árszínvonal 4%-ot emelkedett, vagyis forintos ennyit veszített vásárlóértékéből. Ha bárkit megkérdeznénk, szerinte mennyivel drágultak az árak egy év alatt, akkor minden bizonnyal repkednek majd a 10 és 20 százalékos válaszok. Mutatjuk, miért.

https://www.penzcentrum.hu/vasarlas/itt-az-igazsag-brutalisan-megdragult-az-elet-magyarorszagon.1088111.html

Kéttucatnyi NBI-es focistát kell kirúgni - közel egymilliárdot spórolhatnak a klubok
A következő szezontól életbe lép a labdarúgó szövetség 25 fős keret szabályozása az NBI-ben - derül ki az MLSZ közleményéből.
https://mfor.hu/cikkek/makro/az-nbi-felenek-fohet-a-feje-nyaron-.html