ÜDÜLÉS

Üdülési szabályzat, 2024-ben érvényes térítési díjak
Gyopárosfürdői beutaltak figyelem!

Mindenki gondolja át, hogy a fürdőbelépőket mikor akarja igénybe venni kedd-szerda-csütörtök vagy péntek-szombat-vasárnap? A napi felvételre nincs lehetőség.
Kovács József Üdülési felelős

01. 29.

Szakszervezetek: 4 millió dolgozó érdekét nem veszi figyelembe a kormány
A szövetségbe tömörülő Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ), a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ), az Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (EVDSZ) és a Társadalombiztosítási Dolgozók Szakszervezete (TBDSZ) szerinta kormány nem egyeztet velük arról, hogyan képzeli el az európai bérfelzárkóztatást, illetve a 2020-as minimálbér és garantált bérminimum megállapítása is egyoldalú kormányzati intézkedés volt, így szerintük a kormány 4 millió 200 ezer dolgozó érdekét nem veszi figyelembe.

Forrás: Mérce


Kiáltvány az európai bérszínvonalért
Új módszereket akar kipróbálni a dolgozóknak kedvező változások eléréséért négy dinamikus közszolgálati szakszervezet.
https://nepszava.hu/3065100_kialtvany-az-europai-berszinvonalert

 

A nagy szexoktatásbiznisz
A Semmelweis Egyetem közleményben határolódott el a Rusz Edit szexuálpszichológus által indított szexuálterapeuta képzéstől. A Rusz Edit cége által szervezett, egy éves, 500 ezer forintba kerülő tanfolyam végén ugyanis olyan "diplomát" állítottak ki, amely egyrészt nem egyetemi oklevél, másrészt jogosulatlanul szerepel rajta a Semmelweis Egyetem logója.
https://index.hu/belfold/2020/01/28/szexualterapeuta_kepzes_tanfolyam_rusz_edit_diploma_oklevel_eowyn_kft_semmelweis_egyetem/

 

Már most betett a budapesti turizmusnak a koronavírus
https://hvg.hu/gazdasag/20200129_Mar_most_betett_a_budapesti_turizmusnak_a_koronavirus

 

Magyarországon a hálapénz inkább előnyös, mint ártalmas – betegnek és gyógyítónak egyaránt
Mert itt költségvetésből finanszírozott, hiánygazdálkodó, szocialista egészségügy van.
https://magyarnarancs.hu/publicisztika/magyarorszagon-a-halapenz-inkabb-elonyos-mint-artalmas-betegnek-es-gyogyitonak-egyarant-126129

 

Így marad le a magyar minimálbér a régióban

Szép-szép a magyar minimálbér elmúlt években mutatott emelkedése, de ezzel párhuzamosan a régiós országok érzékelhetően nagyobb fokozatra kapcsoltak. Ennek eredménye pedig az, hogy a hazai bér elkezd leszakadni.

https://mfor.hu/cikkek/makro/igy-marad-le-a-magyar-minimalber-a-regioban.html