01. 10.

Titkolt tízmilliárdok az év végi pénzosztásban

Komoly meglepetést keltve közel 50 ezer hivatásos fegyveres rendvédelmi alkalmazott kapott év végén bruttó 500 ezer forintos pulykapénzt kormánytól. Nemcsak a rendőrök és a katonák, de az országgyűlési őrség, a egyes NAV alkalmazottak sőt még a titkosszolgálatoknál is osztottak pulykapénzt összesen 48,9 milliárd forint értékben. (Ugyanakkor, mint arról korábban a Népszava beszámolt, az év végi pénzosztás belső feszültségeket okozott például a rendőrségnél, ahol jelentős számú közalkalmazott, illetve munkavállaló is dolgozik – akik sokszor hasonló vagy épp ugyanazt a munkát végzik, mint a fegyveres hivatásosok –, ám ők viszont egy fillért sem kaptak.)

Forrás: Népszava 

Ezt mondta az egészségügyről Orbán Viktor

Az ápolónők béremelését, a kórtermek és várók felújítását és a kórházi adósság felszámolását tartja az egészségügy legfontosabb kérdéseinek a kormány, ezekről döntöttek a szerdai kormányülésen - jelentette be ma a Kormányinfón Orbán Viktor miniszterelnök.

https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/egeszsegugy-beremeles-korhazi-adossag-orban-viktor.698139.html

https://infostart.hu/belfold/2020/01/09/az-szja-mentesseg-kiterjeszteserol-beszelt-a-miniszterelnok

https://infostart.hu/belfold/2020/01/09/orban-viktor-evindito-sajtotajekoztatojat-teljes-egeszeben-meghallgathatja-itt

Új tantárgyat vezetnek be szeptemberben, Aga­tha Christie is helyet kap a Nemzeti alaptantervben
Csukás István és Herczeg Ferenc, sőt még az angol krimiszerző, Aga­tha Christie is helyet kapott a korszerűsített, hamarosan megjelenő Nemzeti alaptantervben (NAT) – tudta meg a Magyar Nemzet.
https://24.hu/belfold/2020/01/09/nemzeti-alaptanterv-uj-tantargy-uj-irok-2020/

 

Megrohanják a maradék OKJ-s képzéseket?
A hamarosan életbe lépő változások miatt jelentősen megnövekedett az igény a rövidebb idő alatt elvégezhető OKJ-s tanfolyamok iránt – állítja a TanfolyamOKJ.hu. A portál összegyűjtötte, mire számíthatnak 2020-ban azok, akik szakmát szeretnének tanulni.

https://www.azenpenzem.hu/cikkek/megrohanjak-a-maradek-okj-s-kepzeseket/6455/

Így verik át a nyugdíjba készülőket
Néhány olvasónk panaszolta, rosszul tette, hogy „nem hallgatott a jó szóra", és nem ment el még decemberben nyugdíjba. Úgy tűnik, hiába hívjuk fel rendre a figyelmet arra, hogy aki teheti, annak inkább az év elejét érdemes választania a nyugállományba vonulásra. Ilyenkor ugyanis, bár az ügyintézés valóban nehézkesebb, kifejezetten megugrik a nyugdíj összege.
https://www.azenpenzem.hu/cikkek/igy-verik-at-a-nyugdijba-keszuloket/6461/

 

Itt a lista: ezek lettek az Orbán-kormány kedvenc sportakadémiái
Két hónap sem kellett ahhoz, a kormány a sport területén megvalósítsa azt, amit eltervezett.
https://mfor.hu/cikkek/makro/itt-a-lista-ezek-lettek-az-orban-kormany-kedvenc-sportakademiai.html

Gigadrága élelmiszereket áraztak le a boltok: hiba lenne otthagyni, ritkán van ilyen
Komoly drágulás ment végbe az elmúlt 10 évben, rengeteg termék ára emelkedett háromjegyű százalékkal, ezek között sok élelmiszert is találhatunk. Való igaz, nem egyszerű mindent megvenni a boltban úgy, hogy ne menjen rá inge-gatyája az embernek. A Pénzcentrum most összeszedte az eheti legjobb leárazásokat!
https://www.penzcentrum.hu/vasarlas/gigadraga-elelmiszereket-araztak-le-a-boltok-hiba-lenne-otthagyni-ritkan-van-ilyen.1087207.html