01. 09.

Szolgálnak és utaznak – Vidéki zsaruk őrzik Budapestet
A képzés után átvezényelt fiatalok tartják életben a fővárosi rendőrséget. A kerületi kapitányságoknál dolgozó egyenruhások csaknem kétharmada nem budapesti.
Forrás: Népszava


Esélytelen az iskolaelhagyó és munkanélkülivé váló fiatalok helyzete

Jelentősen megugrott a 15-24 éves állástalanok száma, pedig a későbbi pályafutásra is negatívan hat, ha egy fiatal munkanélküliként indít. A közmunkáslét pedig végképp megpecsételi sorsukat.
https://nepszava.hu/3062746_eselytelen-az-iskolaelhagyo-es-munkanelkulive-valo-fiatalok-helyzete

 

Létszámcsökkentés a kecskeméti Mercedesnél

Két hét karácsonyi leállás után indult újra az üzem, de nem mindenkinek. Elérte a német autóipar válsága Magyarországot?
https://index.hu/gazdasag/2020/01/08/leepitesek_a_kecskemeti_mercedesnel/

 

Állami ösztöndíjas képzés: változtak a diplomaszerzés szabályai

Januártól azoknak, akik nem szereznek időben diplomát állami ösztöndíjasként, hazai munkaviszony fenntartásával kell "törleszteniük" a tartozásukat. Mi történik, ha szakot váltotok vagy félbehagyjátok a képzést? Milyen esetekben kérhettek halasztást, és kik mentesülhetnek a kötelezettség alól? Itt van az összes tudnivaló.

http://eduline.hu/felsooktatas/20200107_allami_osztondijas_kotelezettsegek_egyetem_felbehagyasaBrutál árkülönbség a magyar piacokon: ennyiért vehetsz most zöldséget, gyümölcsöt
Drasztikusan kevés zöldséget és gyümölcsöt fogyasztanak a magyarok: a lakosság több mint 60 százaléka csak hetente vagy annál is ritkábban visz be a szervezetébe a vitaminforrásokból.
https://www.hellovidek.hu/eletmod/2020/01/08/brutal-arkulonbseg-a-magyar-piacokon-ennyiert-vehetsz-most-zoldseget-gyumolcsot

 

Minden lépésedről tudnak, és bármit megtehetnek az adataiddal
A mobilos helyadatok begyűjtésére és értékesítésére épülő iparág léte eddig sem volt ismeretlen, de a probléma kiterjedtségére és komolyságára most minden korábbinál látványosabban világított rá egy kiszivárgott adatbázis, amelyet a New York Times dolgozott fel. Az elvileg anonim adatokból szinte bárki beazonosítható, és egész városok lakosságának követhető nyomon minden mozdulata.
https://index.hu/techtud/2020/01/08/helyadatok_nyomkovetes_megfigyeles_adatvedelem_adatkezeles_szivarogtatas_amerika/

https://g7.hu/tech/20200107/nincs-tobbe-maganelet/

 

Az ügyeletes patikus észt osztott, gyógyszert nem annyira....

Gondoljunk csak bele, senki nem jókedvében zarándokol el éjjel az ügyeletes gyógyszertárba, hogy kiváltsa, amit kell. Minden tisztelet az ott dolgozóknak, de a feladatuk ilyenkor, hogy az érvényes receptre kiadják a felírtat.
https://varosikurir.hu/az-ugyeletes-patikus-eszt-osztott-gyogyszert-nem-annyira/