ÜDÜLÉS

Üdülési szabályzat, 2024-ben érvényes térítési díjak
Gyopárosfürdői beutaltak figyelem!
1. Június 01-én minden beltéri és kültéri medence működni fog! Befejeződik a tető felújítása!
2. Mindenki gondolja át, hogy a fürdőbelépőket mikor akarja igénybe venni kedd-szerda-csütörtök vagy péntek-szombat-vasárnap? A napi felvételre nincs lehetőség.
Kovács József Üdülési felelős

12. 20.

460,5 milliót osztogatott el az MNB, átlag félmilliós karácsonyi jutalom jutott mindenkinek

A jegybanki dolgozók közt összesen 460,5 millió forint közpénzt osztott szét a Matolcsy György vezette intézmény, fejenként átlagosan nettó 537 ezer forintot kaptak a szétosztott félmilliárdból.

Forrás: Népszava


Nem lesz új egyezség a minimálbérről
Várhatóan nem kötnek új megállapodást a munkavállalói és a munkaadói érdekképviseletek, így jövőre is nyolc-nyolc százalékkal emelkedhet a minimálbér és a garantált bérminimum összege a 2018 végén megkötött, kétéves egyezség értelmében - értesült a Magyar Nemzet.
https://infostart.hu/gazdasag/2019/12/19/nem-lesz-uj-egyezseg-a-minimalberrol

Kacsalábon forgó wellnessrészleget rendelt a felcsúti focialapítvány
Úszómedence, pezsgőmedence, kétféle szauna és gőzkabin gépészeti rendszereire kért árajánlatot a felcsúti focialapítvány az épülő sportszálláshelyéhez. A hvg.hu birtokába jutott ajánlatok 100 millió forint körüli összegről szólnak, a beruházásra 1,5 milliárd forint közpénz áll rendelkezésre.
https://hvg.hu/gazdasag/20191219_felcsut_alapitvany_tao_wellness

Szalai Erzsébet: A magyarországi újkapitalizmus különössége
Az elmúlt években azt a folyamatot tapasztalhattuk meg, ahogy a globalizálódás hatására a gazdaságok „kiszerveződnek" az államok alól, és a nemzetállami megerősítés mintha ennek ellenhatása lenne. Ezért vonzó példakép megannyi autokrata vezető számára Orbán Viktor. Ám a tartalékok fogytán, így a magyar modell a bukás példája is lehet.
https://hvg.hu/gazdasag/20191218_Szalai_Erzsebet_A_magyarorszagi_ujkapitalizmus_kulonossege

Kiürül az ország keleti fele: öt térkép a szétszakadt országról
Ha ön vizuális típus, és szeretné színes térképeken keresztül megérteni, hogy milyen gazdasági-társadalmi folyamatok zajlanak Magyarországon, akkor a Központi Statisztikai Hivatalnak van egy jó híre: megjelent a Tér-kép 2018 című, közel 90 oldalas kiadvány, amely szinte csak színes térképekben mutatja be a legfontosabb trendeket az országban.
https://index.hu/gazdasag/2019/12/19/ksh_teruleti_egyenlotlensegek/