09. 25.

Tüntetéseket és sztrájkot is szerveznek a pedagógusok, ha kell

Ősszel tüntetéseket, januárra országos sztrájkot szervez a Pedagógusok Szakszervezete, ha november végig nem sikerül megegyezniük a kormánnyal az oktatást érintő legégetőbb kérdésekben. Bár az önkormányzati választások előtt jóval nagyobbat szólhatna egy munkabeszüntetés, erre azért nem kerülhet sor, hogy legyen elég idő ennek megszervezésére, illetve az elégséges szolgáltatásról szóló megállapodásra. Addig viszont a szakszervezet folytatja a már megkezdett akciókat, például „Bérnyomásmérővel”, munkaterhet mérő kérdőívvel sokkolja a kollégákat és hívja fel a figyelmet a magyar oktatás tarthatatlan helyzetére.

Forrás: Privátbankár

Mindenki elégedetlen a Széna téri buszállomás megszüntetésével

Az utasoknak és a sofőröknek sem tetszik az új helyzet.

https://hvg.hu/cegauto/20190924_Mindenki_elegedetlen_a_Szena_teri_buszallomas_megszuntetesevel

 

A szakképzett pályakezdők 12 százaléka munkanélküli

A dolgozó szakképzett pályakezdők több mint fele családtagja, ismerőse segítségével szerzett állást egy kutatás szerint.

https://www.hrportal.hu/c/a-szakkepzett-palyakezdok-12-szazaleka-munkanelkuli-20190925.html

 

Áldatlan állapotok a Postán: van, ahol a lakosoknak kell bemenni a levelekért

Néhány év alatt megkétszereződött a falu lélekszáma, ráadásul a hatezer lakóra jutó két postai kézbesítőből az egyik hetek óta kiesett a munkából, így sok rajkai az elmúlt időszakban a helyi postahivatalban keresi a küldeményeit. A posta közölte: folyamatos toborzással, hirdetésekkel próbálja mielőbb az üres állásokat betölteni - írja a Kisalföld.

https://www.hellovidek.hu/gazdasag/2019/09/25/aldatlan-allapotok-a-postan-van-ahol-a-lakosoknak-kell-bemenni-a-levelekert

 

Figyelmeztetnek a mentők, az életével fizethet minden autós a kamu övért

Szörnyű jelenségre figyelmeztet a mentőszolgálat, több halálos kimenetelű balesetnél is találkoztak a kamu biztonsági csattal.

 

https://infostart.hu/eletmod/2019/09/25/figyelmeztetnek-a-mentok-az-eletevel-fizethet-minden-autos-a-kamu-overt

 

Napi bruttó 232 ezer forintot keres parlamenti munkájával egy képviselő idén

Ősszel a választási kampány, tavasszal pedig az Európai Parlamenti választások indokoltak a szokottnál rövidebb ülésszakot az Országgyűlésben. Ennek eredménye, hogy összesítésünk szerint az elmúlt évek legkevesebb munkanapját töltik a képviselők a parlamentben plenáris üléseken. Ez alapján pedig elképesztő összeget keresnek napi szinten a honatyák.

https://mfor.hu/cikkek/befektetes/napi-brutto-216-ezer-forintot-keres-parlamenti-munkajaval-egy-kepviselo-iden.html

 

Mentőövet dob a képzetlen közös képviselőknek a BKIK

Saját vagyonával felel a jövőben a közös képviselő a hibáiért, a mulasztások miatt akár 5 millió forint pénzbírságra is büntethetik. A jövőre életbe lépő szigorú törvényi változások miatt nem érdemes a szükséges szakmai tudás nélkül társasházkezelőnek állni, a közös képviselők többsége jelenleg mégis mindenfajta szakmai előképzettség nélkül végzi munkáját. A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) hiánypótló, új képzésével nekik segítene.

http://profitline.hu/Mentoovet-dob-a-kepzetlen-kozos-kepviseloknek-a-BKIK-398043

 

Hasonló kötődési formákkal bírnak a macskák, mint az emberek

Sőt, a kutatók azt találták, hogy jelentős hányaduk erős, biztonságos kötődéssel van gazdájuk felé a kétes hírnév ellenére.

http://www.dehir.hu/eletmod/hasonlo-kotodesi-formakkal-birnak-a-macskak-mint-az-emberek/2019/09/25/

 

Régi-új találmány: Erjesztett ételek

Az utóbbi évtizedekben született kutatási eredmények fényében a táplálkozás jelentősége felértékelődött, hiszen ma már tudjuk, hogy az emésztőrendszer meghatározó szerepet tölt be a test és lélek működésében.

https://www.webbeteg.hu/cikkek/fogyokura/24234/erjesztett-etelek