09. 19.

Orbán: Magyarországnak kell alkotmányvédelem

A modern magyar államnak szüksége van titkosszolgálatra, alkotmányvédelemre, nemzetbiztonsági szolgálatokra, és minden hasonló tevékenységre - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Budapesten, az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) új, XI. kerületi épületének átadási ünnepségén.

Forrás: ATV

Visszás családtámogatás: elképesztő összeg ment el a babaváró hitelre

Két hónap alatt annyit fizettek ki 22 ezer családnak, mint amennyit az egymillió gyerekes család kapott januártól családtámogatásra. Van olyan család amely 20 milliós autó vásárlására használta fel közpénzt.

https://nepszava.hu/3050611_visszas-csaladtamogatas-elkepeszto-osszeg-ment-el-a-babavaro-hitelre

 

Feleződhet az özvegyi nyugdíj 64 év fölött - íme, a fontos tudnivalók

A hozzátartozói nyugellátások - özvegyi nyugdíj, árvaellátás, szülői nyugdíj - összegének kiszámításakor közös szabály, hogy azok alapjaként azt a saját jogú nyugdíjat kell alapul venni, amely az elhunyt jogszerzőt a halála időpontjában megillette vagy megillette volna - tisztázta az adózóna.hu. Farkas András nyugdíjszakértő pedig arra figyelmeztet, hogy ha valaki betölti a rá irányadó nyugdíjkorhatárt és igénybe veszi az öregségi ellátást, akkor az addig 60 százalékos mértékű özvegyi nyugdíja feleződhet.

https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/nyugdij-nyugdijas-nyugdijrendszer-nyugdijkorhatar-ozvegyi-nyugdij.691769.html?fbclid=IwAR3j2YXhAm9_AOmi7-EHYLkNzzT7msKxcicIYNmE5jdi6z7gtqUiFgr7DNY

 

A század végére akár 7 fokkal is emelkedhet a bolygó átlaghőmérséklete francia kutatók szerint

Kedden mutatták be a francia klímakutatók annak a modellezési munkának első eredményeit, amelyet az utóbbi egy évben végeztek, és amely a mérvadó globális klímajelentés, az IPCC, azaz az ENSZ Éghajlatváltozási Kormányközi Testületének következő, 2021-22-es verzióját alapozza meg francia részről. A mintegy 100 kutató és mérnök számításai alapján, a legsötétebb forgatókönyv szerint akár 7 fokkal is emelkedhet a bolygó átlaghőmérséklete a század végére. Azaz sokkal gyorsabban zajlik a melegedés, mint eddig feltételeztük, és bármit csináljunk, 2040-re elérjük a bűvös 2 fokot. Az azután következő időszak alakulásán pedig csak az azonnali cselekvés segíthet a gall kutatók eredményei szerint.

https://vilagterkep.atlatszo.hu/2019/09/19/a-szazad-vegere-akar-7-fokkal-is-emelkedhet-a-bolygo-atlaghomerseklete-francia-kutatok-szerint/

 

A létszámhiány megszüntetését és béremelést követel a Vasutas Szakszervezet

Az ATV Start vendége Meleg János elnök, Vasutasok Szakszervezete.

http://www.atv.hu/videok/video-20190919-a-letszamhiany-megszunteteset-es-beremelest-kovetel-a-vasutas-szakszervezet

 

Automatizáció és élőmunka-erő: együtt többre megyünk

2030-ra a globális szakképzett munkaerőhiány előreláthatólag eléri a 85,2 millió főt, és ez várhatóan az ázsiai fejlődő gazdaságokat fogja a leginkább érinteni. Csak a gyártóiparból 2020-ra körülbelül kétmillió munkás fog hiányozni, 2030-ra pedig ez a szám már a 7,9 milliót is meghaladhatja. Ez körülbelül 607,1 milliárd dolláros bevételkiesést jelent.

http://profitline.hu/Automatizacio-es-elomunka-ero:-egyutt-tobbre-megyunk-397797

 

A történetek erejével - World Press Photo kiállítás a Nemzeti Múzeumban

Ha szeptember, akkor újra itt a World Press Photo kiállítás. A képek idén is rabul ejtenek, ám talán többször jutunk levegőhöz, mint az eddigi években.

https://nepszava.hu/3050616_a-tortenetek-erejevel-world-press-photo-kiallitas-a-nemzeti-muzeumban