09. 16.

Végleg lemaradunk a bérversenyben, ha nem lesz adócsökkentés!

Hiába büszkélkedik a kormány az elmúlt évek hatalmas minimálbér-emeléseivel, az igazi felzárkózás elmaradni látszik. A régiós országok igyekeznek kitörni az olcsó munkaerő, alacsony bérek világából.

Forrás: mfor.hu

Digitalizációra készítik fel a dolgozót

Szemléletváltásra van szükségük a munkavállalóknak, mivel a digitalizációt még mindig a távoli jövőként kezelik. A munka átalakulásának ugyanakkor kedvezőtlen hatásai is lehetnek, ezeket ugyanakkor folyamatos szakmai fejlődéssel, tájékozódással elkerülheti a munkavállaló. Ehhez az innovatív szakszervezetek járulnak hozzá, amelyek információt adnak a munkavállalóknak a lehetőségeikről, a tapasztalatokat pedig közvetítik a döntéshozóknak.

https://hirtv.hu/hirtv_gazdasagi_hirei/digitalizaciora-keszitik-fel-a-dolgozot-2487297?utm_source=feed&utm_medium=rss

  

Hiányzik 80 ezer magyar - az Orbánék előtt álló következő nagy kihívás a munkaerőhiány

Érdemben nem csökkent az üres álláshelyek száma Magyarországon 2019 I. és II. negyedéve alatt. Honnan hiányoznak a legtöbben? Mit tervez a kormány úgy, hogy többször is nyilvánvalóvá tették, a bevándorlást nem alternatíva? Hol találhatnak még potenciális munkaerőt? Összegyűjtöttük.

https://privatbankar.hu/makro/hianyzik-80-ezer-magyar-az-orbanek-elott-allo-kovetkezo-nagy-kihivas-a-munkaerohiany-328323

 

Hadvezetés: oszolj?

Miközben százmilliárdokat költ a kormány új haditechnikára, egyre több jel utal arra, hogy nem csak a fegyverzetet cserélik le.

https://nepszava.hu/3050172_hadvezetes-oszolj

 

Már a Jófogáson árulják a választási rezsiutalványokat

A kilencezer forintos utalványt potom ötezerért árulja a csongrádi tulajdonosa.

https://hvg.hu/kkv/20190915_Mar_a_Jofogason_aruljak_a_valasztasi_rezsiutalvanyokat

 

Még az ősszel elkészül a magyar mesterségesintelligencia-akcióterv

Társadalmi érzékenyítés, a piac, a kutatók, az üzleti szféra és az egyetemek együttműködését szabályozó keretrendszer és egy MI-térkép is a csomag része lesz.

https://privatbankar.hu/makro/meg-az-osszel-elkeszul-a-magyar-mestersegesintelligencia-akcioterv-328330

 

A kövirózsa – Nemcsak dísznövény, hanem gyógyszer is

Biztosan sokan találkoztunk már a kövirózsával. Már az ókorban is nagy népszerűségnek örvendett, mivel úgy tartották, véd a villámcsapás ellen. Ez a hiedelem egy kicsit még ma is tartja magát, ezért látjuk sokszor a tetőre ültetve ezt a növényt. A babona mellett azonban valóban rendelkezik gyógyhatással, ráadásul nem is akármilyennel.

https://www.bien.hu/otthon-kikapcsolodas/kulter-kerteszkedes/kovirozsa-noveny-gyogyszer/138890?utm_source=Hirkereso.hu&utm_medium=promoted_article&utm_campaign=Hirkereso&utm_content=138890