09. 11.

Tanulók fogják felújítani több iskola mosdóit is

Borzalmas állapotban lévő mosdók felújításához kapott támogatást nyolc, az ország különböző helyein lévő szakiskola. Négy építőipari vállalat áprilisban írta ki a pályázatot, amelyre több, mint 20 iskola jelentkezett. A pályázatok elbírálásánál fontos szempont volt, hogy az iskola tanulóinak kell elvégezni a munkálatokat.

Forrás: ATV

 

Vegyészek segítenek az ápolóknak

Az egészségügyi szakdolgozók ma egy fillérrel sem keresnek többet, mint a júliustól életbe lépett állítólagos béremelés előtt – állítja a Vegyipari Dolgozók Szakszervezetének (VDSZ) elnöke hozzájuk is eljuttatott bérpapírok alapján.

https://nepszava.hu/3049583_vegyeszek-segitenek-az-apoloknak

 

 

Távozik a MÁV egyik vezérigazgató-helyettese

Völgyesi Zsolt Károly munkaviszonya szeptember 30-án, közös megegyezéssel szűnik meg.

https://nepszava.hu/3049559_tavozik-a-mav-egyik-vezerigazgato-helyettese

 

Félretolják a rezsim tankönyveit a tanárok

Egyre hajmeresztőbb dolgokkal találkozhatunk az egyentankönyvekben, amelyeket azonban gyakran félretesznek a szülőkkel megegyezve a tanárok.

https://www.klubradio.hu/adasok/millioszamra-vannak-nem-hasznalt-tankonyvek-108642?fbclid=IwAR2eL4OySvgg5lCGtVwfmzS9i32zV9GYY4apemsEz3vIemhrd6d3sgIpu3w

 

Kiderült, mennyi pénzt kapnak novemberben a nyugdíjasok

A KSH mai közlése alapján mintegy 12 ezer forint jár az időseknek az infláció miatt.

https://privatbankar.hu/makro/kiderult-mennyi-penzt-kapnak-novemberben-a-nyugdijasok-328216

 

Jön a tél: újabb nehézségekkel nézhetnek szembe a hajléktalanok?

Több pénzt fordítana a nehéz sorsú családok elhelyezésére, és több ponton változtatna a hajléktalan-ellátó rendszeren is a kormány - ez derül ki egy, a HVG birtokába jutott munkaanyagból. Az egyelőre titkos előterjesztésben azonban az is szerepel, hogy éjszakára lezárnának kilenc fővárosi aluljárót - azért, hogy az utcán élők ne éjszakázhassanak ott.

http://www.atv.hu/belfold/20190911-jon-a-tel-ujabb-nehezsegekkel-nezhetnek-szembe-a-hajlektalanok/hirkereso

 

Így trükköznek a babaváróval az élelmes magyarok: aggódhat az MNB

Beigazolódtak a figyelmeztetések: ha nem kötik meg, mire fordítható a babaváró hitel, akkor olyanok is felveszik, akik nem szorulnak rá. Így pedig tőkeként hasznosítják a hitelt, amelyet befektetnek. A bankok viszont egyelőre hallgatnak arról, mekkora lehet azoknak a köre, akik kihasználják ezt a lehetőséget.

https://www.penzcentrum.hu/hitel/igy-trukkoznek-a-babavaroval-az-elelmes-magyarok-aggodhat-az-mnb.1082749.html?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=penzcentrum_linkek&utm_campaign=hiraggregator%27..%27

 

A leggyakoribb májbetegségek

Ha a szerveink beszélni tudnának...

A legszívósabb szervünk, az egyetlen, amely képes regenerálódni. Több mint 500 különböző funkciót lát el, köztük számos létfontosságút. Ismerjük meg részletessebben a máj munkáját.

https://www.hazipatika.com/napi_egeszseg/belgyogyaszat/cikkek/a_leggyakoribb_majbetegsegek/20170809140112

A kormányzati létszámgazdálkodás új rendjének megvalósításával összefüggő létszámcsökkentési intézkedés alapján, az újbóli munkába lépés elősegítése érdekében az alábbi szolgáltatási csomag került kialakításra.

Bővebben

Tudjon meg többet a Benefit Barcode rendszerről!

Az Ér­tel­mi­sé­gi Szak­szer­ve­ze­ti Tö­mö­rü­lés és a Du­ra Stú­dió Kft. meg­hir­de­ti a Du­ra Lász­ló dip­lo­ma­mun­ka pá­lyá­zat 2019-et.