27. INNEN-ONNAN VASÁRNAP

Megalázó módon rúgta ki a püspök az iskolaigazgatót, tiltakoznak a szülők 
A nyári szünet kellős közepén bocsátotta el Kiss Zoltánt, a győri Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont igazgatóját Veres András győri püspök, 
de a szülők nem törődnek bele a történtekbe, és egyenesen a Szentszék magyarországi apostoli nunciusához fordultak, adta hírül a Szemlélek katolikus magazin.

Forrás: Index

 
A csődtől a dicsőséges pénzköltésig
A Várkert Bazárról az óhatatlanul rövid állampolgári emlékezet ma már talán csak a csodálatos drágulásának történetét, meg azt a mókás epizódot képes felidézni, hogy – legalább – kétszer adták át. Pedig a története ennél sokkal fordulatosabb.
 
Rabszolgák szedik Olaszországban a spagettiszószba valót 
a paradicsomszósz, amit maga elé képzel vagy már éppen kavargat mindenféle zöldfűszerekkel, nagy valószínűséggel olyan paradicsomokból készült, amelyeket gyakorlatilag rabszolgasorsban tartott bevándorlók szedtek Olaszország déli részén, olyan földeken, amelyek jó eséllyel a helyi maffiához tartoznak.

Páncélos, pikkelyes ragadozókat találtak a Bakonyban: rengeteg van belőlük
A Bakony rengeteg titkot őriz. A Magyar Dinoszaurusz-kutató Expedíció csapata mélyebbre ásott a megőrzött emlékekben és hatalmas felfedezést tettek.
https://www.hellovidek.hu/utazas/2019/07/05/pancelos-pikkelyes-ragadozokat-talaltak-a-bakonyban-rengeteg-van-beloluk
 
Modernkori vajákosok - nehéz eligazodni mi igaz, mi nem
Nincsenek csodatévő eszközök, nincsenek olyan terápiák, amelyek egy hatvanéves emberből 16 évest csinálnak.
https://weborvos.hu/hirek/modernkori-vajakosok-nehez-eligazodni-mi-igaz-mi-nem-253053
 
Nyári akciók robbantak a Tescóban, Lidlben, Aldiban: ezeket keresi most mindenki
 
Rémálom: közösségi gazdaságnak nevezik, hogy havi 1200 dollárért kivehetsz egy ágyat egy kimosakodott hajléktalanszálláson
https://444.hu/2019/07/06/remalom-kozossegi-gazdasagnak-nevezik-hogy-havi-1200-dollarert-kivehetsz-egy-agyat-egy-kimosakodott-hajlektalanszallason
 
Ha fent megszűnik a hatalom, összeomlik a hierarchia - interjú Fleck Zoltánnal
 

Sorostól nem kért pénzt, Antall megharagudott rá

Magyarországnak volt a legjobb híre, a legnagyobb presztízse a régióban a rendszerváltás idején, de azóta elherdálta óriási előnyét - mondja az amerikai-magyar Márer Pál, aki a rendszerváltás idején gazdasági szakemberként vállalt aktív szerepet. Magyar és külföldi közgazdászok közös munkájával szerette volna segíteni az átalakulást, de ez az álma csak részben valósult meg.
https://hvg.hu/gazdasag/20190706_Sorostol_nem_kert_penzt_Antall_megharagudott_ra
 
Furcsa kifejezésekkel és szóviccekkel volt tele az ezredforduló börtönszlengje
Ezt a béemvélevest még egy elsőáldozó se enné meg! – hangozhatott el húsz éve a magyar börtönökben. Egy nyelvész közel egy évtizedet töltött a börtönyelv feltérképezésével, kutatása eredményét pedig könyvként is kiadta. 
https://24.hu/kultura/2019/07/06/szleng-borton-bortonszleng-szotar-nyelveszet/

A kormányzati létszámgazdálkodás új rendjének megvalósításával összefüggő létszámcsökkentési intézkedés alapján, az újbóli munkába lépés elősegítése érdekében az alábbi szolgáltatási csomag került kialakításra.

Bővebben

Tudjon meg többet a Benefit Barcode rendszerről!

Az Ér­tel­mi­sé­gi Szak­szer­ve­ze­ti Tö­mö­rü­lés és a Du­ra Stú­dió Kft. meg­hir­de­ti a Du­ra Lász­ló dip­lo­ma­mun­ka pá­lyá­zat 2019-et.