07.23.

Megerősítették: jövőre 8 százalékkal nő a szakdolgozók bére
Az egészségügyi szakdolgozók esetében - a 2016-ban indult többlépcsős béremelés részeként - 2019 novemberétől további 8 százalékos emelésre kerül sor. Az államtitkár elmondta azt is, a költségvetés fedezetet nyújt valamennyi, a korábbi években megvalósult béremelési intézkedés továbbviteléhez is.
Forrás: weborvos

A felnőttek törvényes munkaidejénél is többet ülnek az iskolapadban a magyar diákok, de az államtitkár szerint nincsenek túlterhelve
Bódis József szerint a túlterheltség sztereotípia. Az érintettek nagyon nem így látják.
http://magyarnarancs.hu/belpol/a-felnottek-torvenyes-munkaidejenel-is-tobbet-ulnek-az-iskolapadban-a-magyar-diakok-de-az-allamtitkar-szerint-nincsenek-tulterhelve-112539

Majdnem egy teljes osztályt megbuktattak egy budapesti szakközépiskolában
A diákok szerint három évig gyakorlatilag semmi hasznosat nem tanítottak nekik. Hiába küzdöttek a szülők is, a vezetőség csak az utolsó pillanatban próbálta menteni a helyzetet, akkor már hiába.
https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/bmszc-umszki-buktatas-iskolai-botrany/

Havi 220 ezer forintért bérelhetnek egy 12 négyzetméteres kollégiumi szobát a BME oktatói
Még a nyári időszakban sem kapnak kedvezményes áron kollégiumi férőhelyet a Budapesti Műszaki Egyetem oktatói, inkább hagyja üresen állni a szobákat a Kollégiumok Igazgatósága.
https://24.hu/belfold/2018/07/22/havi-220-ezer-forintert-berelhetnek-egy-12-negyzetmeteres-kollegiumi-szobat-a-bme-oktatoi/

Mégis magukra hagyják a legesélytelenebb munkakeresőket
Előremutató módszer a munkaerőpiacról kiszoruló munkanélkülieket úgy visszaterelni a munka világába, hogy közben egészségügyi és szociális problémáikat is kezeli egy szakemberekből álló csapat. Ez lett volna a speciális közfoglalkoztatás lényege, ami azonban eddig megvalósult a programból, az egy sor gyermekbetegséggel küzd. Hiába az egészségi állapotfelmérés, ha aztán a kezelésre már nem marad kapacitás, és hiába szereznek újból munkarutint az egészségkárosodott speciális közmunkások, ha utána a rendes közmunkában megint csak nehezen végezhető, fizikai munkát kaphatnak.
https://abcug.hu/megis-magukra-hagyjak-a-legeselytelenebb-munkakeresoket/

Sok szabadnap lesz 2019-ben
Hét hosszú hétvége lesz 2019-ben. Karácsonykor öt napos munkaszünet lesz.
https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/szabadsag-munkaszuneti-nap.666602.html

Az igazolatlan terápiák akkor is veszélyesek, ha csak kiegészítésként használják
Leginkább azok a betegek vannak veszélyben, akik vakon bíznak az alternatív gyógymódokban és lemondanak a hagyományos orvoslásról.
https://zoom.hu/hir/2018/07/22/a-gyogyfuvek-hasznalata-veszelyesebb-a-homeopatianal/

A megbízhatóság a legfőbb értékük
Négy éve, 20 éves korában alapította az Amigos a Gyerekekért Alapítványt, amelynek egyetemista tagjai hat kórházban, heti rendszerességgel betegeskedő gyerekeknek oktatnak nyelveket, korrepetálják őket, vagy csak kézműveskednek, barátkoznak velük. Olyan közösséget épített, aminek minden tagja örömmel jár a beteg gyerekek közé. Fábián Sára a Jószolgálat-díj önkéntes kategóriájának szakmai különdíjasa.
https://index.hu/belfold/2018/07/22/amigos_fabian_sara_joszolgalat/

Miért olyan nehéz megszabadulni a muslicáktól?
A muslicáknak nem kell sok, hogy megszállják a konyhát. De miért jelennek meg olyan hirtelen a rovarok, és hogyan tudunk megszabadulni tőlük?
https://24.hu/tudomany/2018/07/22/muslicak-megjelenesenek-oka/