06. 11.

Handó menesztéséről dönthet az Országgyűlés
A közigazgatási bíróságok elnapolása és az amerikai-magyar védelmi megállapodások is terítéken lesznek a parlament kétnapos ülésezése során.
Forrás: Népszava, Index

Több mint 30 milliárd forint egyházaknak a büdzséből
A templom egerének idén sem kell aggódnia. Az egyházi kapcsolatokért felelős államtitkárság mostani kimutatása szerint a felekezetek – lefelé kerekített adatok szerint – mintegy 30,7 milliárd forintos költségvetési támogatásban részesülnek.
https://nepszava.hu/3038888_tobb-mint-30-milliard-forint-egyhazaknak-a-budzsebol

Másfél évtizedes rekordot döntött a májusi államháztartási hiány 
2004 óta nem volt ilyen magas a májusban a hiány.
https://index.hu/gazdasag/2019/06/07/masfel_evtizedes_rekordot_dontott_a_majusi_allamhaztartasi_hiany/


Kevesen ismerik ezt a GYED-trükköt: sok pénztől esnek el
Nem könnyű eligazodni a különféle ellátások útvesztőjében azoknak, akik családot terveznek. A csed, gyed és gyes mellé az utóbbi években még bejött a diplomás gyed,  a gyed extra és jövő januártól érkezhet a nagyszülői gyed is. Minden család megpróbálja az anyagilag leginkább előnyös megoldást választani, azonban kézenfekvő lehetőségekkel nem mindig számolnak.
https://www.penzcentrum.hu/hitel/kevesen-ismerik-ezt-a-gyed-trukkot-sok-penztol-esnek-el.1079077.html

Ez lenne a csodafegyver a magyar egészségügy minden gondjára?
Jövőre a kormány minden eddiginél magasabb összegben számít a népegészségügyi termékadóra - szúrta ki a Portfolio a 2020-as költségvetés részletező sorai között. 
https://www.portfolio.hu/gazdasag/egeszseggazdasag/ez-lenne-a-csodafegyver-a-magyar-egeszsegugy-minden-gondjara.1.327223.html

Fontos figyelmeztetés jött az uniós egészségbiztosítási kártyáról 

Külföldi utak esetében teljes védelmet az európai egészségbiztosítási kártya (eek) csak utasbiztosítással kiegészítve nyújt - közölte a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) az MTI-vel. 
https://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/fontos-figyelmeztetes-jott-az-unios-egeszsegbiztositasi-kartyarol.685850.html/amp

Ezt az 5 dolgot rontjuk el, amikor naptejet használunk
A bőrünk nem felejt, így nagyon fontos, már gyermekkortól ügyeljünk a fényvédelemre.
https://weborvos.hu/egeszsegmagazin/ezt-az-5-dolgot-rontjuk-el-amikor-naptejet-hasznalunk-252601

 

A kormányzati létszámgazdálkodás új rendjének megvalósításával összefüggő létszámcsökkentési intézkedés alapján, az újbóli munkába lépés elősegítése érdekében az alábbi szolgáltatási csomag került kialakításra.

Bővebben

Tudjon meg többet a Benefit Barcode rendszerről!

Az Ér­tel­mi­sé­gi Szak­szer­ve­ze­ti Tö­mö­rü­lés és a Du­ra Stú­dió Kft. meg­hir­de­ti a Du­ra Lász­ló dip­lo­ma­mun­ka pá­lyá­zat 2019-et.