07.22.

Kevesebb pénzt küldene Magyarországra az Európai Bizottság
Jelentősen csökkentené a Magyarországra jutó uniós forrásokat a következő hétéves költségvetési ciklusban az Európai Bizottság. Ráadásul ez a pénz is veszélybe kerülhet, ha a kormány nem tesz valamit a korrupció ellen.
Forrás: Magyarnarancs

Negyven kórház bezár szeptemberben?
Eztán addig nyújtózkodhatnak, ameddig a fehér lepedőjük ér. Megszűnt a kórházak mentessége a szigorú gazdálkodási szabályok alól – ezt a HVG szúrta ki a minap.
Forrás: 24.hu

Csúnya vége lehet, ha rövid pórázra fogják a kórházakat
Már szeptemberben több kórházra kitehetik a „betegellátás szünetel” táblát, ha a kincstár valóban érvényesíti a költségvetési intézményekre szabott regulát. Közben ismét gyűlik a kórházak adóssága, június végén már 35 milliárd forint volt.
Forrás: Népszava

Kásler Miklós kormányközeli újságíróknak magyarázta el, mi mindent kell megszerelni az egészségügyben
Amit mi egészségügynek hívunk az tulajdonképpen betegségügy
Forrás: zoom.hu

Látvány és valóság – Betiltott hajléktalanság
Mindegy, hogyan, mindegy, hová, csak tűnjenek el. A Fidesz szemét bántja a szegénység. A hajléktalanok alkotmányi kiűzetése a közterekről nem több látszatintézkedésnél. De a kormány számára a látvány a lényeg, mert jóval olcsóbb, mint érdemi megoldást találni.
Forrás: Magyarnarancs

10 érdekes tény a görögdinnyékről, amit nem tudtunk
Nincs olyan gyümölcs, ami jobban megtestesíti a nyarat, mint a görögdinnye. Persze, cseresznye vagy barack is csak nyáron van, meg eper is, meg málna, de mégis, A Nyári Gyümölcs az a görögdinnye.
Forrás: SÓ&BORS

Kiderült egy okosporszívóról, hogy tökegyszerű kukkolásra használni
A seprő bezzeg nem kémkedett utánunk. A csodálatos 21. századunkban minden eszközünk máshogy kémkedik utánunk. A Google többet tud rólunk, mint az anyánk; nem azt a képet látja, amit mutatni akarunk, hanem azt, ami az adatainkból, kereséseinkből, levelezésünkből összeáll. A héten mégis volt egy olyan kémkedős botrány, amire nem nagyon számított senki.
Forrás: Magyarnarancs