ÜDÜLÉS

Üdülési szabályzat, 2024-ben érvényes térítési díjak
Gyopárosfürdői beutaltak figyelem!
1. Június 01-én minden beltéri és kültéri medence működni fog! Befejeződik a tető felújítása!
2. Mindenki gondolja át, hogy a fürdőbelépőket mikor akarja igénybe venni kedd-szerda-csütörtök vagy péntek-szombat-vasárnap? A napi felvételre nincs lehetőség.
Kovács József Üdülési felelős

21. INNEN-ONNAN VASÁRNAP

Egyik napról a másikra veszítheti el munkáját 330 ezer magyar melós
2018-ban a magyar dolgozók 7,3 százaléka számított ideiglenesen alkalmazott munkaerőnek, ez körül-belül 330 000 munkavállalót jelent. Nekik gyakorlatilag,
határozott idejű munkaszerződésük okán meg vannak számlálva a napjaik, hiszen ha lejár a kontraktus, könnyen lehet, hogy örökre elveszítik addig végzet munkájuk.
Forrás: Pénzcentrum

A békéscsabai malomtűz tanulsága a szakember szerint: örüljünk, hogy egyáltalán volt működőképes emelődaru

Több hazai nagyvárosban is tízezres nagyságrendben él a lakosság magas tömbházakban, de a tűzoltóknak városonként általában csak egy-egy olyan tűzoltóautójuk van, amivel sikeresen lehet menteni és a megfékezni a nagyobb bajt. A békéscsabai malomtűz megmutatta, hogy három speciális jármű sem feltétlen elég az oltáshoz.

https://168ora.hu/itthon/bekescsabai-malomtuz-tuzoltosag-felszereltseg-168603

Ahol a közmunka ugyanolyan alapeleme a dalszövegnek, mint a szerelem

Kesereghetnénk is akár a szegénységen meg a szegregáción, de nehéz ennyi éneklő gyerekhang között, hiteltelen is volna. Az Ózd melletti Hangonyban jártunk, ahol a zene irányba állított jó néhány gyereksorsot, nemcsak a komoly sikereket elért Várkonyi Csibészekét. Ezt az erőt ünnepelte a falu pesti művészekkel és paprikás krumplival. Riport. 
https://24.hu/kultura/2019/05/24/varkonyi-csibeszek-common-vibe-ozd-ciganyzene-roma-szegregacio-simon-marton-farkas-franciska-szinesz-bob-hangony-libri-bookline-riport/

A Hadrianus-palota köszöni szépen, jól van egy golfpálya alatt is

Milyen előnyökkel járt volna az az UNESCO-védelem, amelytől egy kormányzati döntés értelmében a Hadrianus római császárnak tulajdonított helytartói palotát megfosztották? És mire jó egy láthatatlan kincs, amelyet nem lehet mutogatni? A Hajógyári-sziget felszíne alatt elterülő óriási palotaromot a régészek szerint bonyolult lenne kiásni, egyelőre biztonságosabb neki a föld alatt.
https://hvg.hu/kultura/20190524_A_Hadrianuspalota_koszoni_szepen_jol_erzi_magat_egy_golfpalya_alatt

Megkérdőjelezte a polgármester döntését, végleg bukta a közmunkát

Ritkán fordul elő, hogy valaki nyíltan megtámadja egy polgármester döntését azzal kapcsolatban, hogy kit vesz fel közmunkára és kit nem. 
https://abcug.hu/megkerdojelezte-a-polgarmester-donteset-vegleg-bukta-a-kozmunkat/

Volt olyan szavazatszámláló, aki a körme alá rejtett egy tollhegyet
Legyen pecsét a szavazólapon, viszont annak színe lényegtelen. Attól, hogy valaki rajzol a lapra, a szavazata még érvényes. Ezekre érdemes figyelni a vasárnapi választáson.
http://www.atv.hu/belfold/20190523-volt-olyan-szavazatszamlalo-aki-a-korme-ala-rejtett-egy-tollhegyet
http://www.ideaintezet.hu/publikaciok/134/lancszavazas--kozmunkaval-zsarolas-es-tollhegy-a-korom-alatt-------hogyan-leplezheted-le-a-valasztasi-c#top

A megyei napilapok teljes bedarálásra készülhetnek

Már most is erősen központosították a tartalmat, de még ezt is tudják fokozni.

https://nepszava.hu/3037168_a-megyei-napilapok-teljes-bedaralasra-keszulhetnek

https://444.hu/2019/05/25/tovabb-tombol-a-kozponti-sajtoszabadsag-egy-a-tabor-egy-a-cimlap

Nézed, és nem hiszed el: központból megküldött cikkben kérik ki maguknak a fideszes lapok, hogy központosítják őket
https://444.hu/2019/05/25/nezed-es-nem-hiszed-el-kozpontbol-megkuldott-cikkben-kerik-ki-maguknak-a-fideszes-lapok-hogy-kozpontositjak-oket

Pornó és ponyvaregények a hatvanas évek Ecseri piacán 
Az Ecseri fogalom. A zsibvásár egykori helyszíne olyan szinten egybeforrt a ma már a Nagykőrösi úton található legendás piaccal, hogy sok egyszeri érdeklődő még mindig az Ecseri úton keresik azt. Pedig onnan több, mint ötven éve, 1964-ben elköltözött. Ecserinek viszont – ironikus módon – épp a költözés óta hívják. 
https://index.hu/fortepan/2019/05/25/morotok_ponyvaregenyek_es_porno_a_hatvanas_evek_ecseri_piacan/