ÜDÜLÉS

Üdülési szabályzat, 2024-ben érvényes térítési díjak
Gyopárosfürdői beutaltak figyelem!
1. Június 01-én minden beltéri és kültéri medence működni fog! Befejeződik a tető felújítása!
2. Mindenki gondolja át, hogy a fürdőbelépőket mikor akarja igénybe venni kedd-szerda-csütörtök vagy péntek-szombat-vasárnap? A napi felvételre nincs lehetőség.
Kovács József Üdülési felelős

05. 18.

Annyira jó az ellátás, hogy kétszáz sürgősségi orvos, szakdolgozó és mentős nyugodtan konferenciázhat két napig Debrecenben
Forrás: 168 óra


Hatósági vizsgálat: az ólomkötényeket is átvilágítják a Péterfyben
Arra a kérdésünkre, hogy atomenergia hivatal mikor ellenőrizte utoljára a hazai kórházakban a sugárvédelmi eszközöket, azt a választ kaptuk: a feladat 2016-ban került hozzájuk.
https://nepszava.hu/3036357_hatosagi-vizsgalat-az-olomkotenyeket-is-atvilagitjak-a-peterfyben

Székeken alvó szülők, embertelen viszonyok a Bethesda Gyermekkórház égési osztályán
Összetolt székeken hetekig éjszakázó szülők, óriási túlzsúfoltság, pelenkázási, tisztálkodási lehetőségek hiánya – olvasónk megosztotta a budapesti Bethesda Gyermekkórház égési osztályán szerzett tapasztalatait. Az intézmény szerint is rossz a helyzet, de minden tőlük telhetőt megtesznek, hiszen „alapelv", hogy a szülők legyenek gyermekeik mellett.
https://magyarhang.org/belfold/2019/05/17/szekeken-alvo-szulok-embertelen-viszonyok-a-bethesda-gyermekkorhaz-egesi-osztalyan/

Se nyelvtudás, se diploma - sokan kiszorulnak a felsőoktatásból
Akár 18-22 ezer diák is kiszorulhat a felsőoktatásból, 2020-tól ugyanis kötelező lesz az felvételikhez a nyelvvizsga. Az új rendszer miatt tovább nőhet a tanárhiány.
https://nepszava.hu/3036243_se-nyelvtudas-se-diploma-sokan-kiszorulnak-a-felsooktatasbol

Novák Katalin tisztázta, mikortól született gyerekekre vonatkoznak a kormány támogatásai

Nem módosított a javaslaton a kormány, csak az idén július elseje után született harmadik gyerek után engedik el a 4 millió forintot a jelzáloghitelből.
https://hvg.hu/itthon/20190517_Novak_Katalin_tisztazta_mikortol_szuletett_gyerekekre_vonatkozik_a_babavaro_tamogatas


Megtaláltuk az ország halálútját
Gyakran elhangzik különböző vitákban, hogy ez az ország legbalesetveszélyesebb útja, vagy az az ország legbalesetveszélyesebb útja.
Meguntuk ezt, ezért fogtuk az elmúlt hat év statisztikáit, és megrajzoltuk a legveszélyesebb főutak, országutak térképét. 
https://index.hu/chart/2019/05/15/balesetek_utak_foutak_halal_auto/

Orbán: Védenünk kell a keresztény hitből kinőtt életformát 
A kereszténydemokrata politikai vezetők feladata, hogy védjék és erősítsék azt az életformát, amely a keresztény hitből kinőtt: az emberi méltóságot, a családot, a hazát és az egyházi közösségeket – mondta Orbán Viktor miniszterelnök
https://index.hu/belfold/2019/05/17/orban_vedenunk_kell_a_kereszteny_hitbol_kinott_eletformat/

https://444.hu/2019/05/17/orban-a-szoszekrol-csak-a-keresztenyseg-ketezer-eves-fundamentuman-allva-lehet-megvedeni-ertekeinket

„Hogy a...életben van az, hogy nem érdekli önöket, hogy a magyar munkavállalókkal mi van?" – osztotta ki egy MSZP-s a Pesti Srácokat
https://24.hu/belfold/2019/05/17/kurva-eletbe-pesti-sracok-mszp-komjathi-imre/

Földieper vagy szamóca – mindegy, mi a neve, együnk sokat!
A tavasz első gyümölcsét szinte mindenki szereti, ami nem is csoda, a (földi)eper vagy szamóca néven is emlegetett növény finom, ráadásul egészséges is.
https://nepszava.hu/3036272_foldieper-vagy-szamoca--mindegy-mi-a-neve-egyunk-sokat