03. 11.

Összeomlás előtt a gyermekorvosi ellátás

A jelenleg érvényes előírások szerint a házi gyermekorvosoknak a beoltott gyerekekről havonta jelentést kell készíteniük, amit továbbítanak a védőnőknek, akik aztán postázzák a tisztiorvosi szolgálatnak.

Forrás: Népszava

 Mellár Tamás: Ha fogy a pénz, összeomlik a rezsim

Az Orbán-kormányok bűnt követtek el, mert az uniós forrásokat jelentős részben presztízsberuházásokra költötték – hangsúlyozta Mellár Tamás közgazdászprofesszor, a Párbeszéd frakciójának országgyűlési képviselője.

https://nepszava.hu/3028331_mellar-tamas-ha-fogy-a-penz-osszeomlik-a-rezsim

 Sztrájk volt szombaton az Erkel színházban

Szombat este a Carment játszották a budapesti Erkel színházban, azonban az elvileg este hatkor kezdődő előadást késve kezdték el a színészek, mivel délután öt és este nyolc között sztrájkoltak – írja a Magyar Hang.

https://merce.hu/2019/03/10/sztrajk-volt-szombaton-az-erkel-szinhazban/

https://magyarhang.org/kultura/2019/03/10/sztrajkoltak-az-erkel-szinhaz-szombati-eloadasan/

 

Újabb Trianon fenyeget – Arat a halál, az egészségromlás a mélyszegény gettókban
Bátor konferenciát rendeztek szombaton a jezsuiták: a tanácskozás során a szegregátumokban megjelenő új pszichoaktív szerhasználat jelenségével foglalkoztak. A konferencia szervezésében megjelenik az a felelősség, amely kialakult olyan egyházi szereplőkben, akik rendszeresen jelen vannak a mindentől elzárt, mélyszegény gettókban.
https://168ora.hu/itthon/ujabb-trianon-fenyeget-arat-a-halal-az-egeszsegromlas-a-melyszegeny-gettokban-164720

 

Fontos változás a patikákban: ezt mindenkinek tudnia kell, aki gyógyszert vált ki
2017 novemberében élesedett az eRecept szolgáltatás, ami azonban még mindig nem zökkenőmentes. Egy olvasónk arról tájékoztatta lapunkat, hogy egy budapesti patikában hiába próbálta a korábbi cikkünkben említett módon, eSzemélyivel kiváltani az eReceptjét: nem járt sikerrel.
https://www.penzcentrum.hu/vasarlas/fontos-valtozas-a-patikakban-ezt-mindenkinek-tudnia-kell-aki-gyogyszert-valt-ki.1075511.html

 Sakkban tartja a vérnyomást a délutáni szunyókálás
Ha valaki megteheti azt, hogy rendszeresen szunyókál, az a magas vérnyomásra is előnyös hatással van.
https://weborvos.hu/hirek/sakkban-tartja-a-vernyomast-a-delutani-szunyokalas-250977

 Reménykedhetnek a három gyermekesek, ők is megkaphatják az szja-mentességet
De ehhez ma még nincs elég pénz a költségvetésben.
https://mfor.hu/cikkek/makro/remenykedhetnek-a-harom-gyermekesek-ok-is-megkaphatjak-az-szja-mentesseget.html

 A kézműveskedés korlátai

Ne dugjuk a fejünket a homokba többé, szedjük össze magunkat, vegyünk egy mély levegőt, mondjuk ki hangosan és érthetően: a kenyérpirító a legiparibb dolog a világon!

https://magyarhang.org/publicisztika/2019/03/09/a-kezmuveskedes-korlatai/

 Bejegyzések a Végrendeletek Országos Nyilvántartásába

Hazánkban az öröklés rendjét elsősorban az örökhagyó végintézkedése határozza meg, amelynek biztos előkerülésére garanciát jelent a közjegyzőnél letétbe helyezett vagy általa készített végintézkedés: azok ugyanis bekerülnek a Végrendeletek Országos Nyilvántartásába, így az örökhagyó gondoskodhat arról, hogy halála esetén végakarata feltétlenül érvényesüljön.

https://jogaszvilag.hu/szakma/bejegyzesek-a-vegrendeletek-orszagos-nyilvantartasaba/

A kormányzati létszámgazdálkodás új rendjének megvalósításával összefüggő létszámcsökkentési intézkedés alapján, az újbóli munkába lépés elősegítése érdekében az alábbi szolgáltatási csomag került kialakításra.

Bővebben

Tudjon meg többet a Benefit Barcode rendszerről!

Az Ér­tel­mi­sé­gi Szak­szer­ve­ze­ti Tö­mö­rü­lés és a Du­ra Stú­dió Kft. meg­hir­de­ti a Du­ra Lász­ló dip­lo­ma­mun­ka pá­lyá­zat 2019-et.