03. 07.

Diplomáciai és vizsgálati mentesség: a fideszesek minden kedvezményt megszavaztak a Magyarországra érkező orosz banknak
Magyar rendőrök csak akkor léphetnek be a pénzintézet épületébe, ha a bank hívja őket.
Forrás: Magyar Narancs

2787-en kaptak magyar állampolgárságot 2017-ben
Az Európai Unió tagállamai több mint 825 ezer, más uniós országból, vagy unión kívüli országokból érkező ember számra adtak állampolgárságot. Magyarország mintegy 2800 embernek, 35 százalékkal kevesebbet, mint egy évvel korábban - közölte 2017-es adatokat összesítő jelentésében az uniós statisztikai hivatal szerdán.
https://24.hu/belfold/2019/03/06/magyar-allampolgarsag/

Bárkiből magyart csinál a kormány
Átláthatatlanul osztogatja a kormány az állampolgárságot azoknak, akik magyar rokonságra hivatkozva kérnek egyszerűsített honosítást – derül ki körképünkből.
https://nepszava.hu/3027643_barkibol-magyart-csinal-a-kormany
https://index.hu/belfold/2019/03/05/egyszerusitett_honositas_magyar_allampolgarsag_letelepes_nyelvtudas_szarmazas_eljaras_gyulai_gabor/

 A tömegével bejelentett ukránok miatt esnek el épp a legszegényebb települések a falusi csok-tól
Egy sor szegény település nem felel meg a falusi csok (családi otthonteremtési kedvezmény) követelményeinek, mert a választási és nyugdíjcsalások  érdekében bejelentett ukrán állampolgárok miatt papíron ugrásszerűen nőtt egyes falvak lakossága Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében – írta a Magyar Hang.
https://168ora.hu/itthon/a-tomegevel-bejelentett-ukranok-miatt-esnek-el-epp-a-legszegenyebb-telepulesek-a-falusi-csok-tol-164521
https://magyarhang.org/belfold/2019/03/04/valasztasi-csalas-miatt-az-orszag-legszegenyebb-regioja-kimarad-a-falusi-csok-bol/

 Zárva a lébényi rendőrőrs - Továbbképzésre rendelték be az autópálya-rendőröket, egyszerre fogták el őket
https://www.kisalfold.hu/gyori_hirek/zarva_a_lebenyi_rendorors_-_tovabbkepzesre_rendeltek_be_az_autopalya-rendoroket_egyszerre_fogtak_el_oket/2590274/

Egyre biztosabb a felső tagozatok összevonása
A Varga Mihály és Palkovics László nevével fémjelzett versenyképességi program a szétaprózódott iskolai felső tagozatok 2022-től induló összevonásával számol, addigra már az iskolabusz-hálózat is működhet. A hozzáértők szerint 120 tanuló alatt nem gazdaságos egy iskolát fönntartani, kérdés, a kormány hol húzza meg a határt.
https://hvg.hu/itthon/20190306_felso_tagozat_osszevonas_varga_palkovics?s=hk

 Handó továbbra is negligálja az OBT-t

Nem érkezett érdemi észrevétel a megadott határidőig Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnökétől az Országos Bírói Tanácshoz (OBT) az OBT által február 6-án tárgyalt jelentésre - derült ki a Tanács szerdai ülésének összefoglalójából.

https://nepszava.hu/3028071_hando-tovabbra-is-negligalja-az-obt-t

 Milliárdos támogatást kapnak Pintértől, de százezret kérnek az elszámolásért
Hiába kéri a polgárőrség egyik helyi vezetője a szervezet gazdálkodásáról szóló adatokat az országos elnöktől, Túros András jogi képviselőjén keresztül megüzente, hogy csak díjazás fejében hajlandó kiadni az információkat.

https://24.hu/belfold/2019/03/06/orszagos-polgaror-szovetseg-koltsegvetes/

 Ha a kormány nem segít, talán majd Isten: szentmisét tartanak az MTA-ért

Két fizikusé volt az ötlet. A mise a magyar tudományért és az egyetemekért is fog szólni.

https://nepszava.hu/3028028_ha-a-kormany-nem-segit-talan-majd-isten-szentmiset-tartanak-az-mta-ert

 „Lépést vétett a konzervatív értelmiség" - vita az MTA átalakításáról

https://nepszava.hu/3028068_ujabb-megyekben-rendeltek-el-fokozott-rendori-ellenorzest-az-indoklas-semmivel-sem-bovebb-mint-eddig

 Tömeges elsőáldozás lesz a új Puskás Stadionban
A 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus nyitóeseménye egy kétórás szentmise lesz, ahová tömegével várják az elsőáldozókat
https://hvg.hu/itthon/20190306_Tomeges_elsoaldozas_lesz_a_uj_Puskas_Stadionban

 Mindenki társadalombiztosítási ügyintéző akar lenni
Ismét a társadalombiztosítási ügyintéző a legnépszerűbb OKJ-s képzés - derült ki a Perfekt Zrt. kutatásából. Az éves adatok alapján összeállított rangsorban továbbra is a pénzügyi képzések dominálnak, 2018-ban ugyanakkor sokan jelentkeztek sportedző-, targoncavezető-, valamint emelőgépkezelő képzésekre is.
https://index.hu/gazdasag/2019/03/06/mindenki_tarsadalombiztositasi_ugyintezo_akar_lenni/

A kormányzati létszámgazdálkodás új rendjének megvalósításával összefüggő létszámcsökkentési intézkedés alapján, az újbóli munkába lépés elősegítése érdekében az alábbi szolgáltatási csomag került kialakításra.

Bővebben

Tudjon meg többet a Benefit Barcode rendszerről!

Az Ér­tel­mi­sé­gi Szak­szer­ve­ze­ti Tö­mö­rü­lés és a Du­ra Stú­dió Kft. meg­hir­de­ti a Du­ra Lász­ló dip­lo­ma­mun­ka pá­lyá­zat 2018-at.