ÜDÜLÉS

Üdülési szabályzat, 2024-ben érvényes térítési díjak
Gyopárosfürdői beutaltak figyelem!
1. Június 01-én minden beltéri és kültéri medence működni fog! Befejeződik a tető felújítása!
2. Mindenki gondolja át, hogy a fürdőbelépőket mikor akarja igénybe venni kedd-szerda-csütörtök vagy péntek-szombat-vasárnap? A napi felvételre nincs lehetőség.
Kovács József Üdülési felelős

02. 05.

Végleg elvenné Palkovics az MTA kutatóintézeteinek alapfinanszírozását, végveszélybe kerülhet a munkájuk

Forrás: Mérce, Index, Qubit

Intenzív ellátás nélkül maradt egész Nógrád

Miután Balassagyarmaton és Salgótarjánban is megteltek az intenzív osztályok, intenzív ellátás nélkül maradt egész Nógrád megye – írta meg Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő a 444-en pénteken.
https://merce.hu/2019/02/03/intenziv-ellatas-nelkul-maradt-egesz-nograd/

Szakmája becsületéért lép fel 56 orvos
Megújítaná az orvoskamarát, s ezzel új lendületet adna a magyar egészségügy megmentésének egy új, magát Újratervezés csoportnak nevező orvosközösség.

https://nepszava.hu/3024238_szakmaja-becsuleteert-lep-fel-56-orvos

Audi-sztrájk: oda az országimázs?
Parragh előtt bizonyára nagyjából ilyesféle, befektetőkre szabott országimázs lebeg: alacsony bérek, alacsony, akár nulla százalékosra is kihozható társasági adó és extra magas állami támogatások. Ehhez Parragh megtartaná a sztrájknélküliséget is, biztos, ami biztos.  A gulyásos országimázstól ez annyiban mindenképp eltér, hogy ebben nincs semmi egyedi, sokan mások is próbálkoznak e recepttel.
https://merce.hu/2019/02/04/audi-sztrajk-oda-az-orszagimazs/

Nahát, ezeket Orbán mondta az első évértékelőjén

Húsz éve, 1999-ben volt Orbán Viktor miniszterelnökségének első teljes éve. Ennek apropóján Orbán99 címmel indítottunk sorozatot, amelyben azokat a sztorikat elevenítjük fel, amelyek érdekesek napra pontosan két évtized távlatából is.

https://index.hu/belfold/2019/02/04/orban99_elso_evertekelo/

 A rákban az idő a legfontosabb tényező
Rozványi Balázs, a Magyar Rákellenes Liga elnöke fejtette ki nekünk, hogyan veheti bárki a saját kezébe a gyógyulását, és hogyan minimalizálhatja a rák kialakulásának esélyeit.
https://24.hu/tudomany/2019/02/04/rak-rakmegelozes-daganat-betegsegek-magyar-rakellenes-liga/

A legtöbb magyar már nem egészséges, mire betölti a hatvanat
https://24.hu/kulfold/2019/02/04/eurostat-egeszseges-evek-szama-nyugdijas-kor/

Csókosok bírósága
Esztergomi székhellyel létrejön a Közigazgatási Felsőbíróság, amelyhez hét – Budapesten, Debrecenben, Győrben, Miskolcon, Pécsett, Szegeden és Veszprémben alakuló – közigazgatási törvényszék tartozik. Vajon kinek és miért van szüksége erre az igazságügyi minisztertől függő új bírósági rendszerre,
https://24.hu/kozelet/2019/02/04/csokosok-birosaga/

https://index.hu/belfold/2019/02/05/ismet_magyarorszagon_vizsgalodik_a_velencei_bizottsag_ezuttal_a_kozigazgatasi_birosagok_miatt_jottek/

 Rossz hír a nyugdíjasoknak: munka mindhalálig

A társadalmakat alaposan átalakítják a demográfiai változások: sok fejlett ország népessége egyre öregszik, miközben bizonyos fejlődő a nagyobb létszámú fiatalabb korosztálynak köszönhetően elkezdi learatni a demográfiai osztalékot - állapította meg a Fidelity International

https://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/oreg-nyugdijas-fidelity-prognozis.678071.html