ÜDÜLÉS

Üdülési szabályzat, 2024-ben érvényes térítési díjak
Gyopárosfürdői beutaltak figyelem!

Mindenki gondolja át, hogy a fürdőbelépőket mikor akarja igénybe venni kedd-szerda-csütörtök vagy péntek-szombat-vasárnap? A napi felvételre nincs lehetőség.
Kovács József Üdülési felelős

02. 02.

BM: 11 milliárdos támogatás az önkormányzati köztisztviselői béremeléséhez

A Belügyminisztérium 11 milliárd forinttal támogatja a nehéz helyzetben lévő önkormányzatokat a köztisztviselők bérének emelésében.
Forrás: ma.hu

 Béremelésre számíthatnak az önkormányzati hivatalok
A minisztérium támogatásával közel 17 ezren kaphatnak magasabb fizetést
https://magyaridok.hu/belfold/beremelesre-szamithatnak-az-onkormanyzati-hivatalok-3910427/

Súlyos, mennyire alacsony a magyar minimálbér: ezt nem tesszük zsebre
Idén ismét nőtt a minimálbér, immár bruttó 149 ezer forint. Ez ugyan nagy segítség az ebből élőknek, de nemzetközi összehasonlításban még mindig nagy a lemaradásunk: Luxemburgban 654 ezer forint, Németországban 492 ezer. Ezek ugyan bruttó összegek, a hátulról negyedik helyezésünk viszont elszomorító képet nyújt.
https://www.penzcentrum.hu/karrier/sulyos-mennyire-alacsony-a-magyar-minimalber-ezt-nem-tesszuk-zsebre.1074427.html

Lassan már csak nekünk nem kell euró
https://mfor.hu/cikkek/makro/lassan-mar-csak-nekunk-nem-kell-euro.html

Ezekre mindig figyeljen lakásbérlet esetén
https://piacesprofit.hu/tarsadalom/ezekre-mindig-figyeljen-lakasberlet-eseten/

Tisztességtelen játék – Így születnek a sokmilliárdos NER-vagyonok
Korszakváltás, szintlépés, generációcsere – jelentős változások zajlanak a magyar milliárdosok körében. Látványos, ahogy a politika felülírja a gazdasági racionalitást és a semmiből emel fel embereket.

https://168ora.hu/itthon/tisztessegtelen-jatek-igy-szuletnek-a-sokmilliardos-ner-vagyonok-162885

Nagy tervekkel állt elő a legnagyobb magyar magánkórház tulajdonosa
Országos magánegészségügyi rendszer létrehozásán dolgozik a TritonLife, bizonyos ellátási területeken hálózatokat építene, mely tavaly tavasszal zárta le a Róbert Magánkórház megvásárlását - árulta el a Portfolio-nak adott interjújában Haraszti Péter, a legnagyobb magánkórházat megvásárló társaság alapító-vezérigazgatója.
https://www.portfolio.hu/gazdasag/egeszseggazdasag/nagy-tervekkel-allt-elo-a-legnagyobb-magyar-magankorhaz-tulajdonosa.12.312359.html

Hadüzenet a tudománynak: a Századvégnél köthet ki az akadémiai intézetek pénze
Palkovics László minisztériuma belecsempészte az új tudományfinanszírozási tervezetbe, hogy kutatási tevékenységet végző alapítványok is részesülhetnek az akadémiai intézeteknek és az egyetemeknek ígért összegből. A tét: 27 milliárd forint.
https://24.hu/belfold/2019/02/01/mta-palkovics-laszlo-szazadveg/

Világító sejtek mutatják, kinél nem hat a gyógyszer
A személyre szabott orvoslás küszöbén állunk világszerte: az egészségügy egyre inkább felismeri, hogy nincs mindenki számára egyformán hatásos terápia, és az adott beteghez kell igazítani a módot, ami a gyógyulását hozhatja. Ehhez előre kellene tudni, hogy kinél milyen gyógyszeres kezelés hatásos, és mely gyógyszerekkel felesleges próbálkozni
https://24.hu/tudomany/2019/01/31/mdquest-multidrog-rezisztencia-gyogyszerrezisztencia-transzporterfeherjek-orvostudomany-magyar-talalmany/

Elképesztő csodafegyvereket és felszerelést kap a magyar hadsereg - Íme a 10 legütősebb fejlesztés
https://www.portfolio.hu/gazdasag/elkepeszto-csodafegyvereket-es-felszerelest-kap-a-magyar-hadsereg-ime-a-10-legutosebb-fejlesztes.312649.html