01. 29.

Bagóért bérel önkormányzati ingatlant a Várban egy Habsburg-főherceg
Az átlag halandó egy 15 négyzetméteres lakást bérelhetne Rákospalotán 71 ezer forintból – a Habsburg-leszármazott ennyiért budavári műemlék-épületben jutott szálláshoz.

Forrás: Népszava, 444.hu


Még csak nem is Mészáros a legnagyobb botrány: itt a fehérvári kórházügy háttere
Miközben a székesfehérvári hírek kizárólag Mészáros Lőrinc gyerekeinek 18 milliárd forintra túlárazott és emiatt leállított kórházfejlesztéséről szólnak, ennél sokkal nagyobb szégyen, milyen állapotok között tartja a politika „fogolyként" a helyi betegeket.
https://www.valaszonline.hu/2019/01/23/szekesfehervar-korhaz-meszaros-lorinc/

 „...akkor a beteg halála esetén ki lesz a felelős a történtekért?"
Újabb adalékok a Honvédkórház drámájához. Még novemberben egy orvos állásfoglalást kért feletteseitől, miként kezelje a letehetetlen, már betegbiztonságot veszélyeztető körülményeket a Honvédkórház sürgősségijén. Választ máig nem kapott.
https://nepszava.hu/3023284_akkor-a-beteg-halala-eseten-ki-lesz-a-felelos-a-tortentekert
https://hvg.hu/itthon/20190128_Mindent_rendben_talalt_az_NNK_ellenorzese_a_Honved_surgossegijen_amikor_az_osztalyvezeto_szerint_is_mukodeskeptelen_volt_a_reszleg

https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/ez-nyilvanvalo-betegveszelyeztetes-vallalhatatlan-allapotokrol-ir-egy-honvedkorhazbol-kiszivargott-level/

 A belgyógyászatokról hiányzik a legtöbb orvos
A belgyógyászat, valamint a csecsemő- és gyermekgyógyászat és az újszülött-ellátás területén a legjelentősebb az orvoshiány a Világgazdaság cikke szerint, amiből az MTI idéz néhány részletet.
https://index.hu/belfold/2019/01/29/egeszsegugy_orvoshiany_ksh_statisztika_belgyogyaszat/

Se posta, se takarék, se ATM: még a nyugdíjfelvétel is veszélybe kerül a kis falvakban
A takarékok áramvonalasítása a leromlott állagú épületekben, veszteséggel működő kirendeltségek bezárásával jár. A kistelepüléseken nem tudják, hogyan lehet pótolni a sokaknak az egyetlen bankolási lehetőséget jelentő szolgáltatást. Mindkét oldal azt mondja: hiányzik rá a pénz.
https://hvg.hu/gazdasag/20190128_Falusi_takarekok_a_bezarasi_hullam_utan_keresik_a_megoldast

Jogszabályfigyelő 2019 – 4. hét
E heti összeállításunkban a büntetés-végrehajtási intézetek kijelöléséről és a fogyasztókkal szemben indított perek illetékességi szabályairól olvashatnak.
https://jogaszvilag.hu/szakma/jogszabalyfigyelo-2019-4-het/

Ezt sok magyar elmulasztja: egyetlen papíron múlik a családi vagyon sorsa
Nagyon sok vesződségtől, konfliktustól kímélheti meg a családot, és el lehet vele kerülni a jogi herce-hurcát. Ennek ellenére nagyon kevesen végrendelkeznek hazánkban, és sokan hibásat készítenek. Alább összeszedtük az öröklés kapcsán felmerülő problémákat.
https://www.penzcentrum.hu/megtakaritas/ezt-sok-magyar-elmulasztja-egyetlen-papiron-mulik-a-csaladi-vagyon-sorsa.1074283.html

Tisztelt Tagok!

A személyi jövedelemadóról szóló törvény alapján a befizetett szakszervezeti tagdíj összegével a nem önálló tevékenységből származó bevétel adóalapja csökkenthető.

Bővebben...

A kormányzati létszámgazdálkodás új rendjének megvalósításával összefüggő létszámcsökkentési intézkedés alapján, az újbóli munkába lépés elősegítése érdekében az alábbi szolgáltatási csomag került kialakításra.

Bővebben

Élet- és balesetbiztosítás belügyi munkavállalók részére

A Generali ajánlata itt olvasható.

 

Tudjon meg többet a Benefit Barcode rendszerről!

Az Ér­tel­mi­sé­gi Szak­szer­ve­ze­ti Tö­mö­rü­lés meg­hir­de­ti a Du­ra Lász­ló dip­lo­ma­mun­ka pá­lyá­zat 2022-őt.