01. 23.

Megfogod gyorshajtás miatt, másnap te viszed ki neki a pizzát
A rendőrök nagy része kénytelen másodállást vállalni, mert a plusz pénz nélkül nem tudnának megélni fizetésükből: taxiznak, mentőznek, futárkodnak. Elvileg engedélyt kell kérniük ehhez, de mivel sokszor feletteseik is ugyanebben a helyzetben vannak, ezért inkább elnézik nekik. A kettős élet hosszú távon fizikailag és mentálisan megterhelő, ezért sokan úgy döntenek, inkább leszerelnek és a civil életben próbálnak meg boldogulni.
Forrás: Abcug


50 fölött nehezebben mozdulunk a munkahelyünkről
A 2018 decemberében elfogadott "rabszolgatörvény" jelentős felháborodást keltett nem csak az érdekképviseletek, hanem az érintett dolgozók körében is.
https://piacesprofit.hu/kkv_cegblog/50-folott-nehezebben-mozdulunk-a-munkahelyunkrol/

Hiába minden, a rák arat a magyarok között
A rák ma már nem jelenti az ember azonnali halálos ítéletét: korai felismeréssel, műtétekkel, modern gyógyszerekkel a betegség részben gyógyítható vagy kordában tartható. Miért van mégis az, hogy az elmúlt 25 évben Magyarországon csak 15 százalékkal sikerült csökkenteni a daganatos betegségek miatti halálozást, míg például Csehországban 30 százalékos a csökkenés?
https://index.hu/belfold/2019/01/22/rak_daganat_tudorak_emlorak_mehnyakrak_szures_dohanyzas_megelozes_halalozas_statisztika/

Elege lett, távozott a Honvédkórházból a koraszülött intenzív osztály vezetője
Nem írta alá a dolgozókra kényszerített új honvédelmi alkalmazotti jogviszonyról szóló szerződést, és távozik a Honvédkórház koraszülött intenzív osztályának (más néven Perinatális Intenzív Centrum, azaz PIC) vezetője – értesült a hvg.hu.
https://hvg.hu/itthon/20190122_Tavozott_a_Honvedkorhazbol_az_ujranyitott_koraszulott_intenziv_osztaly_vezetoje#rss

Orbán bejelentette, hogy egy teljes évig finanszírozzuk három szíriai kórház működését
505 millió forint támogatást nyújt a "Nyitott Kórházak" elnevezésű szíriai humanitárius kezdeményezést megvalósító három kórház egyéves működéséhez
https://hvg.hu/itthon/20190122_Orban_bejelentette_hogy_egy_teljes_evig_finanszirozzuk_harom_sziriai_korhaz_mukodeset

KSH: 355 ezer forint az átlagkereset
Tíz százalékosnál is nagyobb emelkedést mértek egy év alatt.
https://hvg.hu/gazdasag/20190122_KSH_355_ezer_forint_az_atlagkereset
https://index.hu/gazdasag/allas/2019/01/22/217_600_forint_volt_az_atlagos_netto_fizetes_novemberben/

Ilyen iskolákba járatja gyerekeit a magyar elit: havi 600 ezret sem sajnálnak
Egyre több szülő gondolja úgy, hogy a közoktatás helyett gyerekének valamilyen alapítványi, egyházi vagy egyéb magániskolát választ. Alternatíva pedig bőven van, viszont most már akkora a túljelentkezés, hogy bizonyos intézményekben licitálni kell a helyekért. Kíváncsiak voltunk, mégis mekkora kiadással számolhatnak a családok, ha a 2019/2020-as tanévet gyerekük már egy magán középiskolában kezdené meg.
https://www.penzcentrum.hu/karrier/ilyen-iskolakba-jaratja-gyerekeit-a-magyar-elit-havi-600-ezret-sem-sajnalnak.1074043.html


Nemzeti konzultációt indítottak a tűzoltók
Az elmúlt évek közvélemény kutatásai azt mutatják, a társadalom szerint a tűzoltó szakma az egyik legnépszerűbb, arról azonban sokan mégsem tudnak, milyen feltételekkel és milyen bérért lehet valaki tűzoltó ma Magyarországon.
https://merce.hu/2019/01/22/nemzeti-konzultaciot-inditottak-a-tuzoltok/

Hivatalosan 11 ezer vendégmunkás érkezett tavaly Magyarországra
https://24.hu/belfold/2019/01/22/vendegmunkas-magyarorszag/

A pénz 3 arca: nem csak arra jó, hogy elköltsük
A közgazdaságtudomány három alapvető funkciót azonosított a pénzek kapcsán: lehet velük fizetni, képesek értéket mérni és lehetővé teszik az értékőrzést. Az alábbiakban most elmeséljük, mire is jó valójában ez a különleges eszköz, amit mindenki nap mint nap használ.

https://www.portfolio.hu/prof/a-penz-3-arca-nem-csak-arra-jo-hogy-elkoltsuk.1.311053.html

 Női nyugdíj: ára lehet a korai unokázásnak
A korai nyugdíjba vonulási lehetőségeknek továbbra sem engednek széles teret, mivel öregségi nyugdíj a jövőben is csak a teljes nyugdíjkorhatár betöltésétől állapítható meg. Egyedül a negyven év jogosultsági idővel rendelkező nők (nők 40) képeznek kivételt, mivel a vonatkozó törvényi szabály szerint:
https://24.hu/fn/penzugy/2019/01/18/noi-nyugdij-ara-lehet-a-korai-unokazasnak/

 

Tisztelt Tagok!

A személyi jövedelemadóról szóló törvény alapján a befizetett szakszervezeti tagdíj összegével a nem önálló tevékenységből származó bevétel adóalapja csökkenthető.

Bővebben...

A kormányzati létszámgazdálkodás új rendjének megvalósításával összefüggő létszámcsökkentési intézkedés alapján, az újbóli munkába lépés elősegítése érdekében az alábbi szolgáltatási csomag került kialakításra.

Bővebben

Élet- és balesetbiztosítás belügyi munkavállalók részére

A Generali ajánlata itt olvasható.

 

Tudjon meg többet a Benefit Barcode rendszerről!

Az Ér­tel­mi­sé­gi Szak­szer­ve­ze­ti Tö­mö­rü­lés meg­hir­de­ti a Du­ra Lász­ló dip­lo­ma­mun­ka pá­lyá­zat 2022-őt.