ÜDÜLÉS

Üdülési szabályzat, 2024-ben érvényes térítési díjak
Gyopárosfürdői beutaltak figyelem!
1. Június 01-én minden beltéri és kültéri medence működni fog! Befejeződik a tető felújítása!
2. Mindenki gondolja át, hogy a fürdőbelépőket mikor akarja igénybe venni kedd-szerda-csütörtök vagy péntek-szombat-vasárnap? A napi felvételre nincs lehetőség.
Kovács József Üdülési felelős

01. 22.

Akár hetven tanárt is elküldhetnek az ELTE-ről
A novemberben napvilágra került pénzügyi válsághelyzet következtében létszámleépítés kezdődött az ELTE Bölcsészettudományi és Természettudományi Karain. A két kar oktatóinak száma várhatóan összesen 50-70 fővel csökken, többségüket nyugdíjazással, más részüket sebtében összehozott teljesítménykövetelmények alapján fogják elbocsátani, még nem tudni, pontosan milyen megoszlásban
Forrás: Index

ELTE: Nincs gazdasági vészhelyzet, és többnyire nyugdíjas oktatókat küldünk el
https://index.hu/belfold/2019/01/21/elte_btk_ttk_megszoritas_leepites_egyetem_allaspont/

Nem kap gyógyszert a súlyos beteg kislány, mert nem biztos, hogy hatna
A hatéves Noémi gerincvelői izomsorvadásban szenved, a kezeléshez szükséges vakcina 68 millió forintba kerülne, amit az egészségbiztosító elutasított.
https://24.hu/belfold/2019/01/21/nem-kap-gyogyszert-a-sulyos-beteg-kislany-mert-nem-biztos-hogy-hatna/

Kásler: Magyarország történelmében nem voltak még ekkora kulturális és egészségügyi fejlesztések
Már az eddig ismert 1100 éves történelmében.
https://24.hu/kozelet/2019/01/21/kasler-magyarorszag-tortenelmeben-nem-voltak-meg-ekkora-kulturalis-es-egeszsegugyi-fejlesztesek/

"A túlóra valójában púp a munkavállaló hátán"
Tóth András politológus az új munkaügyi szabályozásról Nem a rabszolgatörvény szolgáltatja ki hosszú távon a munkavállalókat, hanem a rosszul működő munkaügyi jogérvényesítés és az igazságtalan adópolitika. Az MTA Politikatudományi Intézetének tudományos főmunkatársával önkéntes túlóráról, munkavállalói érdekekről és önbizalomhiányról beszélgettünk.
https://magyarnarancs.hu/belpol/a-megoldas-a-batorsag-115958

 Haladékot kaptak a magyar melósok: átképzik magukat, vagy mennek a levesbe
A világ vezető gazdasági szakértői szerint pár éven belül több szakma is mehet a levesbe a robotizáció miatt. Most kiderült, hány magyar vállalat váltotta le gépekre a munkáskezeket. A jövőben inkább a gépeket üzemeltető munkaerőre lesz szükség, így ezekbe a szakmákba kényszerülhetnek a magyar melósok.
https://www.penzcentrum.hu/karrier/haladekot-kaptak-a-magyar-melosok-atkepzik-magukat-vagy-mennek-a-levesbe.1074033.html

Jogszabályfigyelő 2019 – 3. hét
E heti összeállításunkban a Kúria 2019-es joggyakorlat-elemző tevékenységéről, illetőleg a bérletre, lakásbérletre vonatkozó törvényi előírásoktól való eltérés megengedhetőségéről olvashatnak.
https://jogaszvilag.hu/szakma/jogszabalyfigyelo-2019-3-het/

Mutatjuk, hova folynak a TAO-pénzek
A kért TAO-támogatások mértékének szinte csak a leginkább kedvezményezett egyesületek fantáziája és az érdekérvényesítő képessége szabhat határt, mivel a pénzek elosztása egyáltalán nem nevezhető egyenletesnek. Összesítettük, hogy kik a legügyesebbek és kik kapták a legtöbb pénzt 2011 óta.
https://mfor.hu/cikkek/vallalatok/mutatjuk-hova-folynak-a-tao-penzek.html

Drasztikus lépésre készül az MNB: elszállhat a törlesztőd, ha ezt meglépik
Nagy Márton, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke már ki is jelentette, hogy hamarosan szigorítás várható. De milyen hatása lesz ennek a lakosságra nézve? Növekvő hitelkamatok, a bankbetétek emelkedő kamatai, árcsökkenés, erősebb forint - mi igaz mindezekből? Mutatjuk a legfontosabbakat.
https://www.penzcentrum.hu/hitel/drasztikus-lepesre-keszul-az-mnb-elszallhat-a-torlesztod-ha-ezt-meglepik.1074029.html

Lehallgat a telefonom?
https://index.hu/mindekozben/poszt/2019/01/21/kepre_var_lehallgat_a_telefonom/