01. 12.

Lassan kiderül, hogy a rendőrök jelentős része éhbérért dolgozik
Átszakadt a gát a rendőröknél, az állomány tagjai az elmúlt héten folyamatosan tették közzé az interneten a bizonyítékokat arról, hogy a kormányzati propaganda állításaival ellentétben elképesztően alacsony fizetések vannak a testületnél. Legalábbis az állomány azon részénél, amelyről eddig hallgatott a felső vezetés.

Forrás: 24.hu


Nem is lesz világkiállítás, az Orbán-kormány csak úgy elkölt 50 milliárdot Semjén Zsolt vadászszenvedélyére
https://168ora.hu/itthon/nem-is-lesz-vilagkiallitas-az-orban-kormany-csak-ugy-elkolt-50-milliardot-semjen-zsolt-vadaszszenvedelyere-161934

Évtizedek óta birkózik ugyanazokkal a problémákkal az egészségügy

Már a 80-as években is azokkal a problémákkal küzdött a magyar egészségügy, mint amikkel ma is, és vannak olyan problémák, amikkel azóta sem kezdett semmit egyik kormányzat sem.

https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/evtizedek-ota-birkozik-ugyanazokkal-a-problemakkal-az-egeszsegugy/

Nyolc év alatt 70 milliárdot költött a kormány önfényezésre és rettegtetésre – infografikák
Az idősoros adatokból az látszik, hogy a kormány egyre többet és többet költ sikerkommunikációra és valami ellenes kampányokra, a Miniszterelnökség legkedveltebb kiadói, az állami hirdetések kedvezményezettjei pedig ma már egytől-egyig kormányközeli tulajdonban vannak, kivéve a Simcsika-helyettesítő plakátcéget, a francia JCDecaux-t.
https://atlatszo.hu/2019/01/09/nyolc-ev-alatt-70-milliardot-koltott-a-kormany-onfenyezesre-es-rettegtetesre-infografikak/

„Próbáltam megértetni, hogy nem hisztizek, hanem valódi fájdalmaim vannak"
A női betegségek sokszor végleges lenyomatot hagynak elszenvedőik életének minden területén, fizikai, lelki és anyagi terhet is jelentenek. Több alapítvány összefogásának köszönhetően ezt most már az állam is elismeri. Hogy jutottunk el az adókedvezményig, és milyen terheket cipelnek azok, akik most bekerültek a súlyosan fogyatékosak körébe? Az ügyért lobbizó alapítványok képviselőivel beszélgettünk.
https://hvg.hu/elet/20190110_Endometriozis_mellrak_mehnyakrak_petefeszekrak_adokedvezmeny

Ki a felelős, ha összetöröm magam a jeges járdán?
A síkos utakon, járdákon igen sok baleset történik azért, mert az arra köteles nem végzi el az utak, vagy járdák, esetleg tömegközlekedési megállók jégmentesítését. Mit tehet ilyenkor a károsult, aki ennek következményeként szenvedett balesetet? A DAS jogi szakportál elmondja.
https://piacesprofit.hu/tarsadalom/ki-a-felelos-ha-osszetorom-magam-a-jeges-jardan/

Húzós, hogy mire kimész a hajléktalanhoz, már halálra fagyott

Kevesen tudják, mivel is foglalkozik egy szociális munkás. Legtöbben azt hiszik, hogy utcaseprő vagy csak ételt oszt a szegényeknek.

https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/huzos-hogy-mire-kimesz-a-hajlektalanhoz-mar-halalra-fagyott/


Kajabotrányok a magyar politikában: a söjtöri mandulás angolnától a Nobu masszírozott marháján át a 260 forintos somlói galuskáig
https://168ora.hu/itthon/kajabotranyok-a-magyar-politikaban-a-sojtori-mandulas-angolnatol-a-nobu-masszirozott-marhajan-at-a-260-forintos-somloi-galuskaig-161822

Hogyan adóztak a rómaiak? – E jelben győzni fogsz! (8. rész)
Diocletianus, az utolsó keresztényüldöző császár után jött az első keresztény császár, Constantinus. Ez azért nem teljesen így történt! A történetírók megfelelési kényszere vagy politikai/vallási elkötelezettsége gyakran ferdítette el a tényeket, és ez így volt ebben az esetben is!
https://ado.hu/ado/hogyan-adoztak-a-romaiak-e-jelben-gyozni-fogsz-8-resz/

A kormányzati létszámgazdálkodás új rendjének megvalósításával összefüggő létszámcsökkentési intézkedés alapján, az újbóli munkába lépés elősegítése érdekében az alábbi szolgáltatási csomag került kialakításra.

Bővebben

Tudjon meg többet a Benefit Barcode rendszerről!

Az Ér­tel­mi­sé­gi Szak­szer­ve­ze­ti Tö­mö­rü­lés és a Du­ra Stú­dió Kft. meg­hir­de­ti a Du­ra Lász­ló dip­lo­ma­mun­ka pá­lyá­zat 2019-et.