ÜDÜLÉS

Üdülési szabályzat, 2024-ben érvényes térítési díjak
Gyopárosfürdői beutaltak figyelem!
1. Június 01-én minden beltéri és kültéri medence működni fog! Befejeződik a tető felújítása!
2. Mindenki gondolja át, hogy a fürdőbelépőket mikor akarja igénybe venni kedd-szerda-csütörtök vagy péntek-szombat-vasárnap? A napi felvételre nincs lehetőség.
Kovács József Üdülési felelős

01. 07.

A parkolóautomatákból is Pintér kamerái pásztázhatják az arcokat

Gigantikus mennyiségű költségvetési pénzt emészt majd fel a Belügyminisztérium központi figyelőrendszere, mire elkészül, a projektben 35 ezer kamera. A teljes hálózat kiépülése után jóformán sem autóval, sem gyalog nem lehet majd úgy áthaladni a főváros 300-400 nagyobb csomópontján, hogy arról ne készülne felvétel.

Forrás: 24.hu

 Orbán bejelentette: már meg is szentelték az új irodáját

https://hvg.hu/itthon/20190106_Orban_bejelentette_mar_fel_is_szenteltek_az_uj_irodajat

https://nepszava.hu/3020798_mar-meg-is-szenteltek-orban-uj-irodajat-video

Egymással vitatkoznak a szakszervezetek a minimálbérről

A minimálbér és a garantált bérminimum 8 százalékos emelése nem oldja meg a munkaerőhiányt a Volán-társaságoknál - mondta az InfoRádiónak a Közúti Közlekedési Szakszervezetek elnöke. Ők és a Vasutasok Szakszervezete is két számjegyű emelést követelnek.

https://infostart.hu/gazdasag/2019/01/04/beremeles-szakszervezetek

Eddig nem ismert részletek szivárogtak ki a nagy minimálbéralkuról
Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnökével jelent meg interjú a Magyar Időkben, a téma pedig nem más volt, mint a december 30-án bejelentett minimálbér-megállapodás

https://www.portfolio.hu/gazdasag/munkaugy/eddig-nem-ismert-reszletek-szivarogtak-ki-a-nagy-minimalberalkurol.3.309553.html

Sírás, átkozódás a patikákban: az orvosokat nem érte utol a recept felírásról szóló jogszabály módosításának híre

Ezúttal azok estek a kapkodó jogalkotás áldozatául, akik szeretteik gyógyszereit próbálják kiváltani a patikákban. Öt munkanapnyi felkészülés ugyanis nem volt elegendő ahhoz, hogy minden orvos értesüljön egy fontos változásról.

https://nepszava.hu/3020800_siras-atkozodas-a-patikakban-az-orvosokat-nem-erte-utol-a-recept-felirasrol-szolo-jogszabaly-modositasanak-hire


Kiderült: ennyi plusz pénzt szakíthatnak a magyar családok 2019-ben
Nőtt a minimálbér összege, a nyugdíj és egyes támogatások is. Bizonyos szociális juttatások azonban szemernyit sem változnak, mivel az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összege alapján határozzák meg azokat. Az viszont 2008. január 1-je óta változatlanul 28 500 forint.
https://www.penzcentrum.hu/karrier/kiderult-ennyi-plusz-penzt-szakithatnak-a-magyar-csaladok-2019-ben.1073501.html

Nagyot nőttek a magyar jövedelmek 2017-ben: forintban átlagosan 8,4 százalékkal, infláció nélkül 5,9 százalékkal emelkedett a magyar háztartásokban az egy főre jutó jövedelem 2016-hoz képest.
https://g7.hu/allam/20190103/a-nagy-magyar-bernovekedes-europaban-csak-visszaesesre-volt-eleg/

Súrlódások éve: már most látni, kik lesznek 2019 vesztesei Magyarországon
Kiderül idén, mekkora tartalék van a magyar gazdasági modellben, amelynek fő jellegzetességei: a költségvetési forrásokkal táplált, erőltetett növekedés, a bérfelzárkóztatás, a nyugdíjasok átverése, a kiváltságosok gazdagítása.
https://hvg.hu/gazdasag/201901__2019es_prognozis__novekvo_feszultsegek__leszakado_nyugdijasok__surlodasok_eve

Esztergom és az adófizetők nyerhetnek azzal, hogy nem épül meg az M0-s nyugati része

Több évtizedes vita zárulhat le, ha a december utolsó napjaiban elfogadott tervek szerint az M1-es és Esztergom között épül új autópálya. Ezzel bezárulhat a Budapest körüli autópálya gyűrű, de nem az eddig tervezett, a fővároshoz közeli, környezetvédelmi területeket érintő,  akár 400 milliárdosra tervezett M0 nyomvonalán.

https://g7.hu/allam/20190106/esztergom-es-az-adofizetok-nyerhetnek-azzal-hogy-nem-epul-meg-az-m0-s-nyugati-resze/


Ilyen belülről Kína hatalmas cenzúragépezete
A kommunista nagyhatalomban egy teljes, új iparágat szült az internetes tartalmak folyamatos ellenőrzése. Már nem csak a kormány saját cenzorai dolgoznak a net szűrésén, de felbukkant egy sor vállalat, melynek fő profilja a cenzúra-szolgáltatás. Most már kínai fiatalok ezrei dolgoznak a cenzúragyárakban, akiknek először meg kell tanítani, mi a valóság, hogy aztán felismerjék, és eltussolhassák azt.
https://mfor.hu/cikkek/vallalatok/ilyen-belulrol-kina-hatalmas-cenzura-gepezete.html