01. 04.

Megvan a szombati szakszervezeti tüntetés négy követelése
Négy pontban fogalmazták meg a kormány felé az országos munkabeszüntetés céljait az előkészítő bizottságban dolgozó szakszervezetek – tudta meg a Népszava.
Forrás: Index

Így keresnek tízezreket bérügyintézők a bölcsőtől a koporsóig
Sokan nem tudnak, mások egyenesen utálnak ügyeket intézni. Közülük kerülnek ki azok, akik kifizetnek inkább több tízezer forintot, hogy mások álljanak helyettük sorban. Akkor is, ha otthonról meg tudnák oldani az összes teendőjüket.

https://hvg.hu/kkv/20190103_burokracia_ugyintezes_szuletes_papirok

Új lakhatási támogatási rendszer jöhet a honvédségnél
A Magyar Honvédség hosszútávú célja, hogy támogatással a katonák tulajdonába kerüljenek a szolgálati lakások - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Benkő Tibor honvédelmi miniszter. A tárcavezető hozzátette: ehhez nem építenek, nem vásárolnak lakásokat.

https://infostart.hu/belfold/2019/01/03/uj-lakhatasi-tamogatasi-rendszer-johet-a-honvedsegnel

A tudomány megtalálta végre a kulcsot a rák legyőzéséhez
A kemoterápia elérte a határait, nem fejlődik tovább. Az immunterápia segítségével viszont fel lehet számolni a daganatot. Tavaly korszakalkotó felfedezések születtek e téren. Tímár József rákkutató, a Semmelweis Egyetem tanára válaszolt a kérdéseinkre.
https://24.hu/belfold/2019/01/03/rak-daganat-kezeles-gyogyitas-timar-jozsef-rakkutato-interju/

Újabb sokkoló lista élén a magyarok: rengetegen halnak meg ebben itthon
Aggasztó adatsort közölt az uniós statisztikai hivatal: az egész EU-ban messze az észak-magyarországi régióban halnak meg a legtöbben krónikus betegségekben.
https://www.penzcentrum.hu/biztositas/ujabb-sokkolo-lista-elen-a-magyarok-rengetegen-halnak-meg-ebben-itthon.1073477.html

Bírálja a magyar közigazgatási bíróságokat az Amerikai Ügyvédi Kamara
Nyílt levélben fejezte ki aggodalmát honlapján az Amerikai Ügyvédi Kamara (American Bar Association, ABA) a magyar közigazgatási bíróságok létrehozása miatt, írja a 24.hu.
https://index.hu/belfold/2019/01/03/biralja_magyar_kozigazgatasi_birosagokat_az_amerikai_ugyvedi_kamara/

Februárig bárkit igazoltathatnak és átvizsgálhatnak a rendőrök Budapesten
Az autó csomagtartójába is benézhetnek, de akár épületeket is átvizsgálhatnak.
https://hvg.hu/itthon/20190103_Februarig_barkit_igazoltathatnak_es_atvizsgalhatnak_a_rendorok_Budapesten

A kormányzati létszámgazdálkodás új rendjének megvalósításával összefüggő létszámcsökkentési intézkedés alapján, az újbóli munkába lépés elősegítése érdekében az alábbi szolgáltatási csomag került kialakításra.

Bővebben

Tudjon meg többet a Benefit Barcode rendszerről!

Az Ér­tel­mi­sé­gi Szak­szer­ve­ze­ti Tö­mö­rü­lés és a Du­ra Stú­dió Kft. meg­hir­de­ti a Du­ra Lász­ló dip­lo­ma­mun­ka pá­lyá­zat 2019-et.