ÜDÜLÉS

Üdülési szabályzat, 2024-ben érvényes térítési díjak
Gyopárosfürdői beutaltak figyelem!
1. Június 01-én minden beltéri és kültéri medence működni fog! Befejeződik a tető felújítása!
2. Mindenki gondolja át, hogy a fürdőbelépőket mikor akarja igénybe venni kedd-szerda-csütörtök vagy péntek-szombat-vasárnap? A napi felvételre nincs lehetőség.
Kovács József Üdülési felelős

01. 03.

BM: Átlagosan öt százalékkal emelték a rendőrök bérét
Az illetményemeléssel egy 10 éves szolgálati viszonnyal és felsőfokú végzettséggel rendelkező főnyomozó bére a 2015-ös 302 ezer forintról mostanra 471 ezer forintra nőtt. Egy 15 éves szolgálattal és középfokú végzettséggel rendelkező tiszthelyettes járőrvezető a béremelés előtt 215 ezer forintot keresett, az ő illetménye 336 ezer forint lett. Egy 10 éves szolgálati viszonnyal rendelkező középfokú végzettségű tiszthelyettes helyszínelő bére 250 ezer forintról pedig 342 ezer forintra emelkedett.

Forrás: 24.hu


Németh Szilárd: Béremelést kapnak a honvédelmi alkalmazottak

Az eredetileg tervezettnél magasabb illetményemelést kapnak a katonák - jelentette be a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján
https://168ora.hu/itthon/nemeth-szilard-beremelest-kapnak-a-honvedelmi-alkalmazottak-161482

Egy sor jogszabályváltozás lépett életbe
Azon már senki sem lepődik meg, hogy az adójogszabályok évről-évre akár többször is változnak, de egy sor másik jogszabály is változni fog az újév beköszöntével és új jogszabályok is hatályba fognak lépni, amelyek felett szintén nem érdemes szemet hunyni. Szakértőnk segítségével az üzleti életben leginkább meghatározó és 2019-ben esedékes jogszabályváltozást, illetve új jogszabályokat vettük sorra.
https://piacesprofit.hu/kkv_cegblog/tulora-szamvitel-kozjegyzoi-szabalyok-igy-valtozik-az-eletunk-az-iden/

A gyerekbe fektetünk, nem a nyugdíjunkba

A mozaikcsaládban élők számára a legnehezebb a nyugdíjas évekről való gondoskodás, 91 százalékuk szerint lesznek anyagi gondjaik idős korukban. A klasszikus családmodell nagyobb biztonságot ad, és még az egyedülálló szülők is bizakodóbbak jövőjükkel
https://piacesprofit.hu/tarsadalom/a-gyerekbe-fektetunk-nem-a-nyugdijunkba/

Egyszerűbb lett nyugdíjba menni, de nem mindenkinek
2019-ben az 1955-ben születettek igényelhetik az öregségi nyugdíjukat, vagyis akik már betöltötték a 64 éves nyugdíjkorhatárt. A nyugdíjkorhatár a jelenlegi szabályok szerint még kétszer emelkedik, és 2022-től kell a betöltött 65 év az öregségi nyugdíjhoz.
https://24.hu/fn/gazdasag/2019/01/02/egyszerubb-lett-nyugdijba-menni-de-nem-mindenkinek/

Hússzor annyi rendőr volt az Orbán-ellenes flashmobon, mint tüntető

A Párbeszéd által szervezett eseményre tíz aktivista ment el, miközben közel kétszáz rendőr vonult ki a Várba, a Karmelita kolostor környékére.

https://nepszava.hu/3020306_husszor-annyi-rendor-volt-az-orban-ellenes-flashmobon-mint-tunteto

Mennyit költünk magánegészségügyre?
Magyarországon az egészségügyi kiadások egyharmadát magánforrások fedezik. Ez az arány duplája az OECD-átlagnak és az egyik legmagasabb az unióban. A szektorban ugyanakkor alacsony az állami forrás: a GDP mindössze 5 százalékát költi a kormány egészségügyre.
https://index.hu/gazdasag/2019/01/02/maganeu/

Így adózunk idén
Két vaskos adócsomaggal alakította tavaly az Országgyűlés az adózás 2019-es szabályait.
https://ado.hu/ado/igy-adozunk-iden-2/

Ki engedhet meg magának ma egy lakást?
https://index.hu/gazdasag/2019/01/02/ki_engedhet_meg_maganak_ma_egy_lakast/