12. 31.

Így érdemes megfőzni a virslit! - élelmiszer-kémia egyszerűen

Egy virslivel lehet sokkal finomabbá, zamatosabbá tenni a többit. Íme az élelmiszer-kémikusok tanácsa.

Forrás: napi.hu


30 éve a sajtószabadság felé közeledtünk, a tüntetéseket természetesnek tartotta a párt, és leállították az értelmiség elleni hangolást
1988, Grósz: Nem örülünk a tüntetéseknek, de engedjük. 2018, Orbán: Az ellenzék erőszakos, támad a Nyugat. 1988, Bencsik:  Nem szabad többet dolgoztatni az embereket! 2018, Bencsik: Többet kell dolgoztatni az embereket!
https://444.hu/2018/12/30/30-eve-a-sajtoszabadsag-fele-kozeledtunk-a-tunteteseket-termeszetesnek-tartotta-a-part-es-leallitottak-az-ertelmiseg-elleni-hangolast

Listák, amik megmutatják Magyarország helyzetét a világban
Az év vége a nagy számvetések szokványos ideje, ebből az alkalomból Magyarország nevében is végzünk egy összegzést: megnézzük, hogy szerepeltünk idén különböző listákon és mutatószámokban. Mint minden ilyen válogatás, a lista némileg szubjektív, hiszen több száz országrangsor készül évente, ezekből kellett szemezgetni. De igyekeztünk olyan területeket kiválasztani, amelyek érdekesek és fontosak a magyar gazdaság és társadalom szempontjából.

https://index.hu/gazdasag/2018/12/29/magyarorszag_listakon_2018/

És akkor véget ér a családok éve, itt az ideje az elszámolásnak
A lakástakarékok beszántásakor azért indultak meg az emberek, hogy az utolsó pillanatban még szerződést kössenek, a túlóratörvénynél már tüntettek is. Nőnek a bérek, de így is egyre nehezebb dolgozókat találni. Ezek voltak 2018 legfontosabb gazdasági ügyei.
https://hvg.hu/gazdasag/20181230_Es_akkor_2018_gazdasag_osszefoglalo

Idén tényleg szertefoszlott a magánszféra illúziója

Talán az idei volt a Facebook legkeményebb éve, mert a korábbi problémák mellé újabbak érkeztek. Az álhírek elleni harc mellé felsorakoztak az adatbotrányok és szivárgások, előtérbe került a felhasználók függősége, és úgy általánosságban komolyan megrendült a bizalom a világ legnagyobb közösségi oldalával szemben. Mindemellett Zuckerbergék fenekestül felforgatták a hírfolyam algoritmusát, és számos új funkciót vezettek be. Összeszedtük, mi történt idén.

https://24.hu/tech/2018/12/29/iden-tenyleg-szertefoszlott-a-maganszfera-illuzioja/

Mi történt 2018-ban az egészségügyben? - 3. rész
A négyrészes sorozat harmadik része 2018 harmadik negyedévével foglalkozik.
https://weborvos.hu/egeszsegpolitika/mi-tortent-2018-ban-az-egeszsegugyben-3-resz-249801

Petőfi szerelmei
Az Adó Online népszerű adótörténeti sorozatának 2018. évi utolsó írásában a szerelmes költőről szólunk. A cikk nem adózási tartalmú, de kapcsolódik szerzőnknek, dr. Juhász Istvánnak a Petőfi Sándor pénzügyeit feldolgozó korábbi írásaihoz. Ezzel kíván a szerző és a Kiadó is eredményekben, élményekben gazdag Boldog Új Évet az Adó Online minden Olvasójának!
https://ado.hu/ado/petofi-szerelmei/

A franciák a világnak adományozták a találmányt
A dagerrotípia a világ első, gyakorlati használatba kerülő képrögzítési eljárása volt, csak a Brit Birodalom területén nem lehetett szabadon használni.
https://24.hu/tudomany/2018/12/29/a-franciak-a-vilagnak-adomanyoztak-a-talalmanyt/