12. 28.

„Nem lehet minden csokforint mellé rendőrt állítani"
Szakértők és az otthonteremtési kedvezményt igénylő családok segítségével próbáltuk kideríteni, ha nem szociálpolitikai eszköz a lakáspolitika, akkor mégis micsoda?

Forrás: HVG

Csattan a szociális cintányér

Aki tudja, az is letagadja, hány idősotthon került egyházi kézbe az utóbbi két évben. A dolgozók már a rabszolgatörvény miatt is menekülnek az ágazatból. Az állam gőzerővel, de a nyilvánosság előtt teljes titoktartás mellett adja át szociális intézményeit az egyházaknak.

https://nepszava.hu/3019779_csattan-a-szocialis-cintanyer

Bezárhatnak a munkaügyi központok? Gyorsan fogynak az álláskeresők

nyilvántartott álláskeresők száma 5,5 százalékkal csökkent Magyarországon egy év alatt, a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) nyilvántartásában a novemberi zárónapon 243,9 ezer álláskereső szerepelt, több mint 14 ezerrel kevesebb, mint egy éve.

https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/nfsz-munka-munkaugyi-kozpont-allaskereso.675846.html

 Ijesztő helyzetben több százezer magyar nyugdíjas

A legszegényebb nyugdíjasoknak havonta alig több mint 45 ezer forintot kell beosztaniuk, míg legjobb helyzetben lévők 194 ezer forintot kapnak. Ijesztő kép rajzolódik ki a nyugdíjasok közötti szakadékról a KSH adatai alapján.

https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/nyugdij-jovedelem-fizetes-szegenyseg-ksh.675632.html

 "Adós vagyok a zöld hályog gyógyításával"
Akár 160 százalékos „sasszemlátást is okozhat" az az eljárás, amelyet Juhász Tibor fizikus dolgozott ki. A zöld hályog gyógyításával még adósa az emberiségnek, de már dolgozik rajta.
https://nepszava.hu/3019756_ados-vagyok-a-zold-halyog-gyogyitasaval


Orbán Viktor, az influenszer
Az influenszer a reklámipar nagyon népszerű hirdetési eszköze. Az influenszer a közösségi média feltalálásával lett az online hirdetések  atyaúristene, amikor is a marketingesek rájöttek, hogy a jelentős követővel rendelkező facebookosokat, instásokat, twittereseket hirdetési  felületként lehet használni. A közösségi média központi alakjainak pénzt vagy ingyen termékeket adtak, cserébe azért, hogy ezekről spontán posztoljanak, beszéljenek.
https://index.hu/belfold/2018/12/27/orban_facebook_influenszer_gasztroblogger/#

 A kényes témákban halogatja a döntést az Alkotmánybíróság
Az Alkotmánybíróság 2018-as munkájáról szóló összegzésben az a legbeszédesebb, hogy a testület miről nem akart, nem tudott, vagy nem mert dönteni.

https://hvg.hu/itthon/20181227_A_kenyes_temakban_halogatja_a_dontest_az_Alkotmanybirosag

Újabb tízmilliárd forinttal támogatta meg a határon túli magyar focicsapatokat a kormány

Egy kormányrendelet szerint még több pénz jutott például Mészáros Lőrinc eszéki fociakadémiájának, de a volt felcsúti polgármester egyik korábbi üzlettársának klubja is jól járt.
https://hvg.hu/gazdasag/20181227_Ujabb_tizmilliard_forinttal_tamogatta_meg_a_kulhoni_magyar_focicsapatokat_a_kormany

Forradalom a rákgyógyászatban
A rákgyógyászat varázsszava manapság az immuno-onkológia. Ez egyszerre jelent új terápiákat, új szemléletet a gyógyításban és új perspektívákat is a betegek számára. Eddigi eredményeit és a hozzá fűzött reményeket is jól jelzik a kö­zelmúlt hírei.Immár nem csupán bőrdaganatok, hanem bizonyos tüdőrákok esetében is használhatnak immuno-onkológiai készítményt elsődleges terápiaként az orvosok
https://www.vg.hu/vezeto/forradalom-a-rakgyogyaszatban-2-1270732/

Családokat szakít szét a kilakoltatás
Noha az elmúlt években – főként a devizahiteles válság miatt – folyamatosan nőtt a kilakoltatások száma, képtelenség felfogni azt, mit jelent körülbelül 10 ezer család utcára kerülése, de legalábbis lakhatási bizonytalansága.

https://24.hu/belfold/2018/12/27/kilakoltatas-gyermek-allami-gondozas-gyamhivatal-csaladok-eve/