ÜDÜLÉS

A foglalási felület megnyitása: 2023. január 6.

Az új üdülési szabályzat itt érhető el.

 

05.29.

A Coelhót plagizáló bírónő lett a Fővárosi Törvényszék megbízott elnöke
Egy évre Polgárné dr. Vida Juditot nevezte ki a Fővárosi Törvényszék elnökének Handó Tünde az Országos Bírósági Hivatal elnöke – értesült a hvg.hu. Történt mindez öt évvel azután, hogy a mások írásait sajátjaként jegyző Polgárné távozott a bíróságról.
http://hvg.hu/itthon/20180528_A_Coelot_plagizalo_birono_lett_a_Fovarosi_Torvenyszlek_megbizott_elnoke

Behódolt a Fidesznek az Országos Bírósági Hivatal
A Fidesz vasárnap ismét nekiment a bíróságoknak, most azért, mert a Helsinki Bizottság képzéseket tart bírók számára migrációs ügyekben. A Handó Tünde vezette Országos Bírósági Hivatal gyakorlatilag elnézést kért ezért, és maga is befolyásolási kísérletekről ír. Utánanéztünk, mivel próbál "befolyásolni" a Helsinki Bizottság.
http://hvg.hu/itthon/20180528_Behodolt_a_Fidesznek_a_Hando_Tunde_vezette_Orszagos_Birosagi_Hivatal

A rendőrség elárulta, mennyibe került a Parlament pluszvédelme
120 millió 481 ezer forintba került a május 7-i és május 8-i Kossuth téri rendőri biztosítás többletköltsége
https://zoom.hu/hir/2018/05/28/a-rendorseg-elarulta-mennyibe-kerult-a-parlament-pluszvedelme/

Jogszabályfigyelő 2018 – 21. hét
Alábbi cikkünkben a 2018/70–73. számú Magyar Közlönyök legfrissebb újdonságai és a közérdeklődésre számot tartó bírósági közlemények, illetve hivatalos szakmai vélemények közül válogattunk.
http://jogaszvilag.hu/rovatok/szakma/jogszabalyfigyelo-2018-21-het

Itt már csak az Isten segíthet
A Duna–Tisza közi falvakban évek óta egyre nagyobb probléma azoknak a külföldről érkező vendégmunkásoknak a jelenléte, akik az agráriumban éhbérért robotolnak kora tavasztól késő őszig. Ők hazájukban is perifériára szoruló, nincstelen emberek voltak, és most Magyarországon tömegszállásokon összezsúfolva élnek, emberhez méltatlan körülmények között. Jelenlétük megkeseríti az érintett falvak lakóinak életét, de a hatóságokat ez nem zavarja: a romániai „rabszolgák” nélkül ugyanis nem lehetne betakarítani a termést.
http://168ora.hu/itthon/itt-mar-csak-az-isten-segithet-romaniai-rabszolgak-kizsakmanyolasara-epul-az-alfoldi-agrarium-150496

Elég lesz lenyelni a szuperkapszulát és kideríti, mi bajunk
Apró elektronikus chipekkel és milliónyi génmódosított élő sejttel teli lenyelhető kapszulát fejlesztettek ki amerikai kutatók.
https://www.szoljon.hu/eletstilus/eleg-lesz-lenyelni-a-szuperkapszulat-es-kideriti-mi-bajunk-1102419/

Könnyen kiég, aki kevés fizetésért akar maximálisan teljesíteni
A kiégés nem lustaság és nem depresszió, a segítő szakmában dolgozók pedig fokozottan veszélyeztetettek. Nem sokkal azután, hogy egy öthónapos kislányt halálra drogozott az anyja, a családot gondozó védőnő öngyilkos lett. Az okokat nem ismerjük, de a tragédia ráirányíthatja a figyelmet arra, mennyire nehéz ma Magyarországon védőnőnek lenni, és milyen súlyos veszélyt jelenthet a kiégés a segítő foglalkozásokban.
https://24.hu/kozelet/2018/05/27/konnyen-kieg-aki-keves-fizetesert-akar-maximalisan-teljesiteni/

Tisztelt Tagok!

A személyi jövedelemadóról szóló törvény alapján a befizetett szakszervezeti tagdíj összegével a nem önálló tevékenységből származó bevétel adóalapja csökkenthető.

Bővebben...

A kormányzati létszámgazdálkodás új rendjének megvalósításával összefüggő létszámcsökkentési intézkedés alapján, az újbóli munkába lépés elősegítése érdekében az alábbi szolgáltatási csomag került kialakításra.

Bővebben

Élet- és balesetbiztosítás belügyi munkavállalók részére

A Generali ajánlata itt olvasható.

 

Tudjon meg többet a Benefit Barcode rendszerről!

Az Ér­tel­mi­sé­gi Szak­szer­ve­ze­ti Tö­mö­rü­lés meg­hir­de­ti a Du­ra Lász­ló dip­lo­ma­mun­ka pá­lyá­zat 2022-őt.