A Belügyi, Rendvédelmi és Közszolgálati Dolgozók tagjai nevében részvétünket és együttérzésünket fejezzük ki az elhunyt munkatársnak és teljes felépülést kívánunk a sérülteknek.

A BRDSZ Elnöksége nevében: dr. Bárdos Judit elnök

 

Bosszút akart állni a rendőrökön az esztergomi robbantó

12. 06.

Visszalökheti a feudalizmusba a magyar vidéket a Fidesz
Az agrárkamara felügyelete alá vonná a földek adásvételét egy új törvénymódosítás, a szervezet még a földárakba is beavatkozhatna. Vannak, akik szerint a változás a versenyképességnek jót tenne, de így is akad hátránya. A bírálók úgy látják, a kormányhoz közeli agrárvállalkozók járnak jól.
Forrás: HVG

Bíróként a közigazgatási bíróságon
A bírói jogállás egységes, ezért a közigazgatási bíróra vonatkozó rendelkezések körében csak kisebb eltérések lehetségesek a rendes bírósági bírókra vonatkozó szabályoktól.
https://jogaszvilag.hu/szakma/birokent-a-kozigazgatasi-birosagon/

Milyen iskolába vigyük a gyereket?
A felmérésben arra voltunk kíváncsiak, mennyire elégedettek a szülők a gyerekük általános, illetve középiskolájával, elgondolkodtak-e azon, hogy elvigyék a gyereküket alapítványi vagy egyházi intézménybe.
https://index.hu/belfold/2018/12/05/allami_iskola_maganiskola_elegedettseg_oktatas_kutatas_zavecz_research/

"Ez egy nagyon szerencsétlen helyzet": a koraszülött osztály szüneteltetése és ami mögötte van

A napokban jelent meg a sajtóban a Honvédkórház koraszülött osztályának átmeneti bezárásáról szóló hír. A megjelent írások azonban nem mutatják be mélységükben a háttérben zajló folyamatokat.

https://mfor.hu/cikkek/makro/ez-egy-nagyon-szerencsetlen-helyzet-a-koraszulott-osztaly-szuneteltetese-es-ami-mogotte-van.html

Sok fiatal veszítheti el az egészségbiztosítását
Annak a diáknak, akinek a diákigazolványa október végén lejárt és nem tanul tovább, illetve nem helyezkedett el, és orvosi ellátásra más jogcímen sem jogosult, be kell jelentkeznie a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz, és december 16-tól egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetnie.
https://zoom.hu/hir/2018/12/05/sok-fiatal-veszitheti-el-az-egeszsegbiztositasat/

Saját zsírunkkal gyógyulhatunk

https://zoom.hu/hir/2018/12/05/sajat-zsirunkkal-gyogyulhatunk/

„Lefordította" a kórházi fertőzésekről szóló jelentést a TASZ, kiderült, hogy egyre nagyobb a baj
A dokumentum szerint egyre nő a fertőzések miatt bekövetkező halálesetek száma, de a kórházak sokszor trükköznek, amikor a halál okát kell meghatározni.
https://hvg.hu/itthon/20181205_Leforditotta_a_korhazi_fertozesekrol_szolo_jelentest_a_TASZ_kiderult_hogy_egyre_nagyobb_a_baj


Ingyenessé válhat a kerti kutak engedélyeztetése

A szabályosan létesített kutak után sem kellene megfizetni az eljárási illetéket.

https://mfor.hu/cikkek/makro/ingyenesse-valhat-a-kerti-kutak-engedelyeztetese.html

„Itt alkotok, nem gödröket ások" – már működik a hajléktalanok közmunkaprogramja

Szinte lehetetlen helyzetbe sodorta a kormány az utcán élőket, amikor kriminalizálta a hajléktalanságot októberben, majd  nemrég a hvg.hu megírta, az Orbán-kormány közmunkásokat faragna a fedél nélküli emberekből. Kiderült, hogy évek óta folynak már a „kísérleti" programok erről, szintén jószerivel titokban. Videós riport a szentesi Hajléktalan Segítő Központból.

https://hvg.hu/itthon/20181204_A_kormany_szitotta_gyulolet_miatt_tarthattak_titokban_a_hajlektalan_programot

 

Tisztelt Tagok!

A személyi jövedelemadóról szóló törvény alapján a befizetett szakszervezeti tagdíj összegével a nem önálló tevékenységből származó bevétel adóalapja csökkenthető.

Bővebben...

A kormányzati létszámgazdálkodás új rendjének megvalósításával összefüggő létszámcsökkentési intézkedés alapján, az újbóli munkába lépés elősegítése érdekében az alábbi szolgáltatási csomag került kialakításra.

Bővebben

Élet- és balesetbiztosítás belügyi munkavállalók részére

A Generali ajánlata itt olvasható.

 

Tudjon meg többet a Benefit Barcode rendszerről!

Az Ér­tel­mi­sé­gi Szak­szer­ve­ze­ti Tö­mö­rü­lés meg­hir­de­ti a Du­ra Lász­ló dip­lo­ma­mun­ka pá­lyá­zat 2022-őt.