12. 01.

Éger István: Több mint tragikus, az orvosok megint kimaradtak a béremelésből

Egyre szorosabban összetorlódik alulról a bértábla, ráadásul – csakúgy, mint 2018-ban – béremelkedésnek 2019-ben sincs nyoma – nyilatkozta az orvosi kamara elnöke a Zoom.hu-nak. Égert nem zavarja, hogy le akarják váltani, sőt már a parlament előtt van a törvénytervezet, amely szerint újraválasztható lenne.

Forrás: zoom.hu

Nincs pénz a pécsi iskola felújítására, 750 gyereket helyeztek át
Már életveszélyessé nyilvánították a pécsi iskolát, az önkormányzat régóta tervezte a felújítást, a kormány is adott rá pénzt, de ez sem elég, ezért inkább áthelyezték a gyerekeket máshova, a pénzből pedig üres üzemcsarnokokat épít Pécs.
https://hvg.hu/itthon/20181130_Nincs_penz_a_pecsi_iskola_felujitasara_750_gyereket_helyeztek_at

Rokkantsági felülvizsgálat: „Elküldtek fát vágni, mert szerintük annyit javult az állapotom"

Nehéz fizikai munkára küldtek egy férfit, miután a rokkantsági felülvizsgálaton erre egyszerre alkalmasnak találták. Egy utcai támadásban megrokkant nőnek pedig hitelt kellett felvennie, hogy átvészelje a járadékának lecsökkentését. Az Alkotmánybíróság a rokkantellátásokról szóló törvény újragondolására kötelezte a parlamentet, de a megalázó tortúrákon átesettek nem sok jót várnak ettől.
https://hvg.hu/gazdasag/20181129_Rokkantsagi_felulvizsgalat_Elkuldtek_fat_vagni_mert_szerintuk_annyit_javult_az_allapotom

AIDS: több ezer vírushordozó azt sem tudja, hogy HIV-fertőzött

Több ezer olyan vírushordozó él közöttünk, akik nem tudják, hogy HIV-fertőzöttek, így ha akarnák sem tudnánk megóvni a fertőzéstől partnereiket.

https://nepszava.hu/3017050_aids-tobb-ezer-virushordozo-azt-sem-tudja-hogy-hiv-fertozott

Minden ötödik magyart fenyeget a szegénység
A szegénység és kirekesztődés kockázata a lakosság 19,6 százalékát érintette – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Életminőség-statisztikai főosztályának vezetője egy pénteki sajtóbeszélgetésen.

https://ado.hu/cegvilag/minden-otodik-magyart-fenyeget-a-szegenyseg/

Hogy alakul a nyugdíjszüneteltetés 2019-ben?

A 2018-as változás szerint 2018. július 26-tól nem kell megszüntetni a biztosítási jogviszonyt az öregségi nyugdíj megállapításához. A jövő évi változás szerint 2019. január 1-től nem kell nyugdíjjárulékot fizetni a saját jogú nyugdíjasnak minősülő személy által létesített Mt. szerinti munkaviszonyban elért kereset után.Igy jövőre, bár a nyugdíj melletti keresőtevékenységgel kapcsolatos összegszerűségi korlátozás hatályban marad, leszolyan kereset, jövedelem, amely beszámít a nyugdíj melletti kereseti összegkorlátba, és olyan is, amely nem.
https://ado.hu/tb-nyugdij/hogy-alakul-a-nyugdijszuneteltetes-2019-ben/