ÜDÜLÉS

Üdülési szabályzat, 2024-ben érvényes térítési díjak
Gyopárosfürdői beutaltak figyelem!
1. Június 01-én minden beltéri és kültéri medence működni fog! Befejeződik a tető felújítása!
2. Mindenki gondolja át, hogy a fürdőbelépőket mikor akarja igénybe venni kedd-szerda-csütörtök vagy péntek-szombat-vasárnap? A napi felvételre nincs lehetőség.
Kovács József Üdülési felelős

10. 04.

A Gazprom leállította gázszállítást Ukrajnán keresztül Magyarország felé
Ukrajna szerint a Gazprom döntése azt mutatja, Oroszország fegyverként használja az energiaszállításokat.

Forrás: 168 óra

Egyre több a lék a pedagógusok süllyedő hajóján - érdemi béremelés nélkül tovább súlyosbodhat a tanárhiány
Egyre több a lék a pedagógusok süllyedő hajóján – érdemi béremelés nélkül tovább súlyosbodhat a tanárhiány | 24.hu

 

A koronavírus árnyékában csendesen terjed a HIV

Tavaly év eleje óta a koronavírus áll Európa figyelmének középpontjában, ezzel párhuzamosan pedig a HIV elleni küzdelemre jóval kevesebb energia jut.

https://infostart.hu/tudomany/2021/10/02/a-koronavirus-arnyekaban-csendesen-terjed-a-hiv

 

Csúcskategóriás MR-gép érkezett Budapestre, ami forradalmasíthatja a képalkotást (x)
Olyan, csúcstechnológiájú MRI-készülék érkezett hazánkba, amely forradalmasíthatja a hazai ellátást: a 3 Tesla-s SIGNA Architect készülék lehetővé teszi, hogy minden korábbinál gyorsabban és pontosabban lehessen diagnosztizálni és utánkövetni több, akár életveszélyes betegséget is.
https://24.hu/belfold/2021/09/30/csucskategorias-mr-gep-erkezett-budapestre-ami-forradalmasithatja-a-kepalkotast-x/

 

Ennyiért jut kezeléshez, műtéthez soron kívül a magyar elit: nem titok, itt az árlista
Nagyösszegű támogatást biztosítanak a kórházaknak, hogy csökkentsék a járvány során végeláthatatlanná nőtt műtéti várólistákat. Vannak olyan beavatkozások, amelyekre már év elején is több mint egy év volt a tervezett várakozási idő országos átlagban, mostanra viszont másfél vagy két évet is várhatnak a páciensek. Sokszor a régóta halogatott műtét miatt hosszabb, nehezebb a felépülés, illetve az életminőség is romlik. Egy el nem végzett egyszerű szürkehályog műtét következménye depresszió és baleset is lehet.
https://www.penzcentrum.hu/egeszseg/20211003/ennyiert-jut-kezeleshez-mutethez-soron-kivul-a-magyar-elit-nem-titok-itt-az-arlista-1118094

Indul a visszaszámlálás: cafeteria-csapdába sétálhat év végén egymillió magyar dolgozó
Múlt évben a SZÉP-kártya részesedése a cafeteria összértékén belül kutatások szerint több mint 60 százalék volt, de akár a 80 százalékot elérhette. Ez azt jelenti, hogy rengeteg magyar dolgozó kapott múlt évben is béren kívüli juttatás SZÉP-kártyára. A járvány miatt a különböző alszámlákon beragadt összegek elköltését megkönnyítette ugyan egy áprilisi rendelet, azonban ez csak év végéig marad érvényben. A 2020-ban el nem költött összegek után pedig 2022-től még kamatot is vonhat a bank, ha év végéig nem költik el azokat.
https://www.penzcentrum.hu/karrier/20211001/indul-a-visszaszamlalas-cafeteria-csapdaba-setalhat-ev-vegen-egymillio-magyar-dolgozo-1118220

 

A CSOK meztelen valósága: kiderült, mire mennek el a súlyos milliók
A három gyermekre CSOK-ot igénylő családok 82 százaléka már az igényléskor rendelkezett három gyermekkel, a két gyermekre CSOK-ot igénylők 43 százaléka pedig két gyermekkel – állapítja meg egy friss tanulmány, amely többek között e családtámogatási forma gyermekvállalásra gyakorolt hatását kutatja.  A nagycsaládosok 58 százaléka, a nem nagycsaládosoknak pedig 47 százaléka vásárolt használt ingatlant. Az összes igénylő négyötöde saját bevallása szerint a támogatás igénybevételekor nem rendelkezett lakóingatlannal a kutatásban, amely megismétli egy 2019-es tanulmány megállapítását: a CSOK megjelenése a megnövekvő kereslet révén jelentősen felhajtotta az ingatlanok árát, ami felemésztette a támogatási összeg nagyobb részét.
https://www.portfolio.hu/bank/20211003/a-csok-meztelen-valosaga-kiderult-mire-mennek-el-a-sulyos-milliok-503338



Megjöttek az eredmények, működik az eddigi leghatékonyabb, koronavírus elleni gyógyszer
Az amerikai kutatók közlése szerint a Magyarországon is tesztelt Molnupiravir hatékony a koronavírus gamma, delta és mű variánsa ellen is. Felére csökkenti a betegség komolyra fordulásának kockázatát.
https://hvg.hu/tudomany/20211001_koronavirus_elleni_gyogyszer_molnupiravir

Előrejelzés: Magyaroszágon napi tízezer fertőzött várható novemberben
A negyedik hullám csúcsát november végén lehet a matematikai modell szerint.Az Institute for Health Metrics and Evaluation (IHME) szervezet matematikai modelljei alapján november végére várható a negyedik hullám jcsúcsa Magyarországon, írja a napi. hu. Az előrejelzés szerint napi 25 ezer is lehet a fertőzésszám ekkor.  Január 1-ig összesen több 36 ezer áldozattal is számolhatunk az intézet számításai szerint.
Előrejelzés: Magyaroszágon napi tízezer fertőzött várható novemberben | 168.hu

https://index.hu/belfold/2021/10/02/koronavirus-jarvany-elorejelzes-negyedik-jarvanyhullam-covid-19-oltas-vakcina/

 

Engedélyezi a Szputnyik V vakcinát a WHO
Koronavírus a világban – az Index hétvégi hírösszefoglalója

https://index.hu/kulfold/2021/10/02/koronavirus-jarvany-fertozes-oltas-vilag/

 

Jó hírt kaptak a harmadik oltás előtt álló magyarok: megúszhatják a kellemetlen részét

Izraelben a koronavírus elleni harmadik oltás után kevesebb mellékhatást észleltek, mint az első kettő után -jelentette a The Times of Israel című, angol nyelvű izraeli hírportál pénteken.

https://www.penzcentrum.hu/egeszseg/20211003/jo-hirt-kaptak-a-harmadik-oltas-elott-allo-magyarok-meguszhatjak-a-kellemetlen-reszet-1118240