Hévízre utazók figyelem!

 Aki a BRDSZ üdülőbe / Park u. 14./ utazik és kezelést szeretne igénybe venni, az 4 héttel korábban jelentkezzen be a Honvéd Szanatóriumba az alábbi telefonszámon!
0683-542310/183-as mellék / Lajtai Anitát keresni!/ Személyes adatok és a TAJ szám megadása szükséges! Háziorvosi beutalón szerepeltetni kell a 01A621452  intézményi kódot!  

 

37. INNEN-ONNAN VASÁRNAP

Kiderült a pápát kiátkozó bíró és Orbán Viktor hivatala közötti titkos kapcsolat

Van egy ház Budán, fent a várban. Ma a Miniszterelnökségnek ad otthont. A történelem azonban  olykor különös dolgokra képes. Összeköthet két egymással össze nem függő történetet, még akkor is, ha nincsen közöttük kapcsolat. Mert nem is a mai épület a fontos, hanem az, ami a helyén állt. Ha megismerjük a történetét, a múltat talán nem is érezzük olyan távolinak. Különösen annak tükrében, hogy Ferenc pápa Budapestre látogat, de a várba nem megy fel.

Forrás: Index

Mielőtt feltalálták az ébresztőórát, külön szakma volt reggel kopogással felkelteni az embereket

Elég régóta óta ismeri már az emberiség az ébresztőórát, a vekkert, vagy a modernebb idők óta azt a százféle telefonos applikációt, amelyeknek az a funkciója, hogy egy fix időben felkeltsék az embert.

https://telex.hu/eszkombajn/2021/09/10/amig-feltalaltak-az-ebresztoorat-a-briteknel-kulon-szakma-volt-reggel-kopogassal-felkelteni-az-embereket

 

Így gyógyítottak a régiek orvosságok nélkül
Dédapám öröksége: így gyógyítottak a régiek orvosságok nélkül A húszas évek előtt rendes orvosi ellátás még nem volt, és nem voltak elérhető gyógyszerek, a szegény ember mégis gyógyította magát. A parasztember a kertjéből gyógyult, de a városiak is használták ezeket a gyógymódokat.
https://magyarmegmaradasert.hu/erdekkorok/egeszseg-gyogyitas/egeszseguenkert/item/3419-z?idU=1

 

Macskák, pompa, multikulti – ilyen volt a bulinegyed 100 éve

Romkocsmák helyett zengerájok működtek a Király utcában, a brit legénybúcsúsok előtt koronás előkelőségek látogattak a menő pesti helyekre. Végigjártuk a hajdani pesti éjszakai élet kultikus épületeit.

https://24.hu/elet-stilus/2021/09/11/bulinegyed-100-evvel-ezelott-kiraly-utca-nagymezo-arizona/

 

Egyiptomi mulatókban táncoltak a magyar lányok a két háború között

Kardos Sándor édesanyja, Bíró Ilona fiatalkorában, a huszadik század első felében, amikor a távoli tájak még ismeretlen, egzotikus vidéknek számítottak,
táncosnőként több kontinenst is bejárt. Az 1920-as és az 1930-as években többször is megfordult Egyiptomban, itt készült fényképei egy különleges világba engednek betekintést.
https://telex.hu/foto/2021/09/05/horusz-archivum-magyar-tancosnok-egyiptomban


TÖKÉLETES VILÁGTÉRKÉP NEM LÉTEZIK, DE SZÁZ ÉVE RAJZOLTAK EGY OLYAT, AMI KÖZELÍT HOZZÁ
Ha megnézzük a világ térképeinek fejlődéstörténetét, joggal hihetnénk, hogy a 21. században, amikor az űrből a Föld minden szegletéről pontos
képet lehet kapni, nem okozhat gondot a térképészeknek a világ tökéletes leképzése. Ez a gondolatmenet azonban figyelmen kívül hagyja azt a problémát,
hogy a világtérképek megrajzolásánál egy háromdimenziós struktúrát kell átvinni egy sík felületre, és ezt torzulás nélkül lehetetlen megvalósítani –
ugye, mennyivel egyszerűbb lenne a helyzet, ha lapos lenne a Föld?
https://qubit.hu/2021/09/04/tokeletes-vilagterkep-nem-letezik-de-szaz-eve-rajzoltak-egy-olyat-ami-kozelit-hozza


A nőstény polipok megdobálják az őket zaklató hímeket - fotók

A nőstény polipok olykor üledékkel dobálják meg azokat a hímeket, amelyek megpróbálnak párosodni velük -állapították meg ausztrál, kanadai és amerikai szakemberek.

https://infostart.hu/tudomany/2021/09/05/a-nosteny-polipok-megdobaljak-az-oket-zaklato-himeket-fotok

 

Tisztelt Tagok!

A személyi jövedelemadóról szóló törvény alapján a befizetett szakszervezeti tagdíj összegével a nem önálló tevékenységből származó bevétel adóalapja csökkenthető.

Bővebben...

A kormányzati létszámgazdálkodás új rendjének megvalósításával összefüggő létszámcsökkentési intézkedés alapján, az újbóli munkába lépés elősegítése érdekében az alábbi szolgáltatási csomag került kialakításra.

Bővebben

Élet- és balesetbiztosítás belügyi munkavállalók részére

A Generali ajánlata itt olvasható.

 

Tudjon meg többet a Benefit Barcode rendszerről!

Az Ér­tel­mi­sé­gi Szak­szer­ve­ze­ti Tö­mö­rü­lés és a Du­ra Stú­dió Kft. meg­hir­de­ti a Du­ra Lász­ló dip­lo­ma­mun­ka pá­lyá­zat 2021-et.