Tisztelt üdülni vágyók!

Üdülőink 2021. május 10-től megnyitnak!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Kormány 2021. (IV. 26.) Korm. rendelete alapján az alábbi feltételekkel léphetnek be üdülőinkbe!

A részletek itt olvashatók.

 

 

ÜDÜLÉSRE INDULÓK FIGYELEM!

A 319/2020 (XI.13.) kormányrendelet 1 §-a az alábbi rendelkezést tartalmazza: 1.§. Az egyes, a veszélyhelyzet ideje alatt alkalmazandó gazdasági szabályokról szóló 498/2020.(XI.13.)Korm.rendelet a következő 2/B.§-al egészül ki: " 2/B.§ A 2021. január 1. napja és 2021. Június 30. napja közötti időszakban eltöltött vendégéjszaka utáni idegenforgalmi adót, adó alanyának nem kell megfizetnie, az adó beszedésére kötelezettnek nem kell beszednie, a megállapított, de be nem szedett adót azonban - kivéve, ha annak összege nulla - be kell vallania az adóhatósághoz."

Fentiek értelmében július 1-től újra be kell szedni a nem mentes vendégtől a vendégéjszakánkénti idegenforgalmi adót.

01. 13.

Nyilvános vita nélkül állapodnának meg a 2021-es minimálbérről

Úgy tudjuk, a szakszervezetek új javaslatokat tettek a korábbi eredménytelen találkozók után. A tervekről azonban nem beszélnek, csak ha megegyezés lesz.
Forrás: HVG

Március közepétől elérhetők az szja-bevallási tervezetek
A közlemény szerint a NAV idén is minden adózónak, a magánszemélyeken túl az egyéni vállalkozóknak, a mezőgazdasági őstermelőknek
és az áfafizetésre kötelezett magánszemélyeknek is készít szja-bevallási tervezetet, amely KAÜ-azonosítás (ügyfélkapus, e-személyi igazolvánnyal
történő vagy telefonos azonosítás) után 2021. március 15-étől érhető el a NAV honlapján
https://index.hu/gazdasag/2021/01/11/nav_szja_tervezet/

 

Egyre kevésbé tájékoztatják a szülőket az iskolaérettségről
https://index.hu/belfold/2021/01/11/iskola_ovoda_iskolaerettseg_oktatasi_hivatal_szuloi_hang/

Egyszerűsödik a halottak anyakönyvezése februártól
Egyszerűsödik a halálozás anyakönyvezéséhez szükséges adatok továbbítása februártól – tájékoztatta az Országos Kórházi Főigazgatóság (Okfő) hétfőn az MTI-t.
https://index.hu/belfold/2021/01/11/egyszerusodik_a_halotti_anyakonyvezes/

 

Ügyeskedéssel és kis szerencsével bárki beoltathatja magát
az egészségügyi dolgozók az első csoport, akik kaphatnak a koronavírus elleni vakcinából.
Az ő oltásuk már december végén megkezdődött, de olvasóink és a MOK beszámolói alapján egyelőre komoly problémákkal küzd a rendszer.
Nincs prioritási sorrend az egészségügyi dolgozók között, például a veszélyeztetettség szempontjából. Bizonyos oltópontokhoz nehéz,

vagy egyáltalán nem lehet időpontot szerezni. Másutt viszont előzetes egyeztetés nélkül besétálhat az ember, és beoltják.
Akár még akkor is, ha nem egészségügyi dolgozó.

https://444.hu/2021/01/12/ugyeskedessel-es-kis-szerencsevel-barki-beoltathatja-magat

 

Özvegyi nyugdíj 2021: az özvegyi nyugdíj igénylése, kinek jár az özvegyi nyugdíj és mennyi az özvegyi nyugdíj összege?

Kinek jár özvegyi nyugdíj és mennyi az özvegyi nyugdíj összege? Hány százalék az özvegyi nyugdíj 2021 évében, mikor jár az özvegyi nyugdíj és mi az özvegyi nyugdíj feléledése?

https://www.penzcentrum.hu/nyugdij/ozvegyi-nyugdij-2021-az-ozvegyi-nyugdij-igenylese-kinek-jar-az-ozvegyi-nyugdij-es-mennyi-az-ozvegyi-nyugdij-osszege.1108946.html

 

Tisztelt Tagok!

A személyi jövedelemadóról szóló törvény alapján a befizetett szakszervezeti tagdíj összegével a nem önálló tevékenységből származó bevétel adóalapja csökkenthető.

Bővebben...

A kormányzati létszámgazdálkodás új rendjének megvalósításával összefüggő létszámcsökkentési intézkedés alapján, az újbóli munkába lépés elősegítése érdekében az alábbi szolgáltatási csomag került kialakításra.

Bővebben

Élet- és balesetbiztosítás belügyi munkavállalók részére

A Generali ajánlata itt olvasható.

 

Tudjon meg többet a Benefit Barcode rendszerről!

Az Ér­tel­mi­sé­gi Szak­szer­ve­ze­ti Tö­mö­rü­lés és a Du­ra Stú­dió Kft. meg­hir­de­ti a Du­ra Lász­ló dip­lo­ma­mun­ka pá­lyá­zat 2019-et.