A Belügyi, Rendvédelmi és Közszolgálati Dolgozók tagjai nevében részvétünket és együttérzésünket fejezzük ki az elhunyt munkatársnak és teljes felépülést kívánunk a sérülteknek.

A BRDSZ Elnöksége nevében: dr. Bárdos Judit elnök

 

Bosszút akart állni a rendőrökön az esztergomi robbantó

Gazdaság - Sajtószemle

09. 26.

Jókora béremelést lengettek be 84 ezer magyarnak: nem mindenkinek járhat ugyanannyi pluszpénz
Differenciáltan emelnék az egészségügyi szakdolgozók bérét jövő tavasszal. Egy friss javaslat szerint alap
vagy kiemelt fizetési osztályba kell besorolni az érintetteket.
A besorolások kapcsán 2024. február 29-ig tájékoztatják az érintetteket. Ha átmegy a módosítás, akkor
2024. március 1.-től ezt az addigi egészségügyi szolgálati munkaszerződése módosításának kell tekinteni.

A tervezet szerint az új besorolás szerinti bér nem lehet alacsonyabb a korábbi keresetnél, kivéve,
ha az illetménypótlék, illetményelem megállapításának alapjául szolgáló körülmény a módosítást követően már nem áll fenn

Forrás: Pénzcentrum

Bővebben...

09. 25.

Amilyen állapotok vannak a honvédségnél, a miniszter állása is veszélybe kerülhet
Az orbáni háborús retorika sem tudja elfedni a honvédségnél jelentkező személyi és technikai problémákat, feszültségeket. A fiatalítás címén végrehajtott kirúgások, az üzletemberből lett miniszter intézkedései a katonai pályába vetett általános bizalmat is gyengítik. Embert a vasra! – hangzik a honvédség új toborzószlogenje, amivel katonákat keresnek a Lynx (hiúz) néven ismert gyalogsági harcjárművekre. A német Rheinmetall nemrég átadott zalaegerszegi gyárából kigördülő páncélosokra a honvédség 737 ezres havi bruttóért keres kezelőket, toronylövészeket. A viszonylag magas bér – amelynek meghatározása a honvédelmi miniszter jogkörébe tartozik – jó pár fiatal fantáziáját megmozgatta, a tárca közlése szerint néhány hét alatt több százan jelentkeztek.
Forrás: HVG

Bővebben...

38. INNEN-ONNAN VASÁRNAP

A világ közepének szentelt emlékmű 240 méterrel lecsúszott az Egyenlítőről
Amióta létezik lokálpatriotizmus, azóta tudjuk, hogy a világ közepe természetesen a szülőhelyünk, lakóhelyünk. Vannak viszont olyanok, akik tényleg elmondhatják: a világ közepén születtek. Vagy legalábbis ahhoz nagyon közel. Van egy kis terület Ecuador Pichincha tartományában, aminek az a neve, a világ közepe (Mitad del Mundo). A Google Maps is azonnal tudja, mire gondolunk, ha elkezdjük beírni spanyolul.
Forrás: Telex

Bővebben...

09. 23.

Új elit alakulat van születőben? – Mire használhatják a lónélküli huszárokat?
Nem lovasított harcfeladatot ellátó huszáregység jön létre a Honvédségben. A kérdés, hogy milyen céllal. Nemzetközi összevetésben korántsem példa nélküli a huszárhagyományok ilyen módon történő ápolása Utána jártunk melyik NATO hadseregekben szolgálnak ma is huszárok és milyen feladatköröket látnak el egy modern hadseregben.
Forrás: novekedes.hu

Bővebben...

09. 22.

A 21 forintos béremelés nyomában
Szeptember 15-ig kellett megkapniuk a pedagógusoknak a tájékoztatást a státusztörvény miatt hatályba lépő új jogállásukról, benne a januártól várható bérükről. Sokan egy kinevezésmódosítást is kaptak, ami alapján van, akinek átmenetileg 21 forinttal fog növekedni a fizetése. Jövőre a pedagógusok nagy része körülbelül 5 százalékos fizetésemelésre számíthat. Van olyan tankerület, ahol a gyakornokok bére ugyanannyi lesz, mint a több évtizede pályán lévőké. A Fazekas tanára szerint nem látszik a logika, mi alapján kap valaki több emelést, míg más kevesebbet. A PDSZ szerint nincs garancia a nagyobb mértékű béremelésre, és a kormány által ígért 10 százalékos fizetésemelés sem szerepel az ajánlatokban.

Forrás: Telex

Bővebben...

Tisztelt Tagok!

A személyi jövedelemadóról szóló törvény alapján a befizetett szakszervezeti tagdíj összegével a nem önálló tevékenységből származó bevétel adóalapja csökkenthető.

Bővebben...

A kormányzati létszámgazdálkodás új rendjének megvalósításával összefüggő létszámcsökkentési intézkedés alapján, az újbóli munkába lépés elősegítése érdekében az alábbi szolgáltatási csomag került kialakításra.

Bővebben

Élet- és balesetbiztosítás belügyi munkavállalók részére

A Generali ajánlata itt olvasható.

 

Tudjon meg többet a Benefit Barcode rendszerről!

Az Ér­tel­mi­sé­gi Szak­szer­ve­ze­ti Tö­mö­rü­lés meg­hir­de­ti a Du­ra Lász­ló dip­lo­ma­mun­ka pá­lyá­zat 2022-őt.