A Belügyi, Rendvédelmi és Közszolgálati Dolgozók tagjai nevében részvétünket és együttérzésünket fejezzük ki az elhunyt munkatársnak és teljes felépülést kívánunk a sérülteknek.

A BRDSZ Elnöksége nevében: dr. Bárdos Judit elnök

 

Bosszút akart állni a rendőrökön az esztergomi robbantó

Gazdaság - Sajtószemle

09. 22.

A 21 forintos béremelés nyomában
Szeptember 15-ig kellett megkapniuk a pedagógusoknak a tájékoztatást a státusztörvény miatt hatályba lépő új jogállásukról, benne a januártól várható bérükről. Sokan egy kinevezésmódosítást is kaptak, ami alapján van, akinek átmenetileg 21 forinttal fog növekedni a fizetése. Jövőre a pedagógusok nagy része körülbelül 5 százalékos fizetésemelésre számíthat. Van olyan tankerület, ahol a gyakornokok bére ugyanannyi lesz, mint a több évtizede pályán lévőké. A Fazekas tanára szerint nem látszik a logika, mi alapján kap valaki több emelést, míg más kevesebbet. A PDSZ szerint nincs garancia a nagyobb mértékű béremelésre, és a kormány által ígért 10 százalékos fizetésemelés sem szerepel az ajánlatokban.

Forrás: Telex

Bővebben...

09. 21.

Egyáltalán nincs szükség arra az 500 ezer vendégmunkásra, akiket a kormányzat Magyarországra szeretne hozni –
közölte a GKI Gazdaságkutató Intézet. A GKI arra is kitért, hogy a kormány 2010 és 2022 között 966 milliárd forintnyi támogatást adott a Magyarországra érkező multiknak, viszont a hazai munkaerő átképzését ehhez képest nagyságrendileg jóval kisebb mértékben támogatták. Szerintük a kormány jobban tenné, ha a külföldi vendégmunkások behozatala helyett több pénzt fordítana a hazai munkaerő képzési programjaira, és nagyobb mértékben támogatná a munkaerőpiacra visszalépést, illetve a részmunkaidős foglalkoztatást is, amely jobban meg is térülne a multik támogatásánál. 
Forrás: Index

Bővebben...

09. 20.

Bírósághoz fordul a tűzoltók szakszervezete, mert szerintük évente 416 órát ingyen dolgoznak
Forrás: telex.hu

Bővebben...

09. 19.

A magyar összvagyon egyharmada, 24 ezer milliárd forint a leggazdagabb 1 százalék kezében van
 Alig van ország a világon, ahol ekkora a különbség. A World Inequality Database adatai szerint 2023 első negyedévében a magyarok összvagyona nettó 72 043 milliárd forint volt. Ennek mintegy harmada, 24 134 milliárd forint a leggazdagabb 1 százalék kezében van, a fennmaradó 47 909 milliárd forinton mindenki más, azaz a fennmaradó 99 százaléka osztozik.
Forrás: Népszava

Bővebben...

09. 18.

Egy fideszes politikus tüntetést szervezett a záhonyi határátkelőhöz, hogy támogatásáról biztosítsa a kormányt
Jakab István, a demonstrációt a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával közösen szervező Magyar Gazdakörök és
Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) elnöke a tüntetésen a magyar gazdálkodók számára elfogadhatatlannak
nevezte az Európai Bizottság döntését, amellyel nem hosszabbították meg az ukrán gabonára vonatkozó behozatali tilalmat.
Forrás: 444.hu, mfor.hu

Bővebben...

Tisztelt Tagok!

A személyi jövedelemadóról szóló törvény alapján a befizetett szakszervezeti tagdíj összegével a nem önálló tevékenységből származó bevétel adóalapja csökkenthető.

Bővebben...

A kormányzati létszámgazdálkodás új rendjének megvalósításával összefüggő létszámcsökkentési intézkedés alapján, az újbóli munkába lépés elősegítése érdekében az alábbi szolgáltatási csomag került kialakításra.

Bővebben

Élet- és balesetbiztosítás belügyi munkavállalók részére

A Generali ajánlata itt olvasható.

 

Tudjon meg többet a Benefit Barcode rendszerről!

Az Ér­tel­mi­sé­gi Szak­szer­ve­ze­ti Tö­mö­rü­lés meg­hir­de­ti a Du­ra Lász­ló dip­lo­ma­mun­ka pá­lyá­zat 2022-őt.