Kedvezményes ajánlat a Budapesti Tavaszi Fesztivál programjaira

A kedvezményes jegyeket egységesen 30% árengedménnyel kínálják.


 

UTAZZ VELÜNK!

1.

2018.MÁJUS 12.

BESZTERCEBÁNYA, KÖRMÖCBÁNYA, SELMECBÁNYA

Indulás: 2018. május 12. reggel 6,00 óra Bp.XIII. Teve u.

Részvételi díj: 6000 Ft.

Jelentkezési - fizetési határidő: 2018. május 02. 16 óra Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.

Átutalás: ERSTE 11600006-70000006-12388377

2.

2018. JÚNIUS 22 – 24

BEREGSZÁSZ – NAGYSZŐLŐS – HUSZT ÉS KÖRNYÉKE

Betelt!

 


 

A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma XIV. kongresszusának nyilatkozata

Megjelent: 2017. máj. 28. vasárnap

a munka világában tapasztalható sokoldalú, általános romlásról és egy új társadalmi párbeszéd szükségességéről

Az elmúlt öt évben Magyarország kormánya 32 különböző bér- és jogállási intézkedéssel szétzilálta a közszolgálatok korábbi áttekinthető rendszerét, amely minden szakterület és azon belül minden foglalkoztatási csoport munkavállalói helyzetét, előmenetelét, minősítését, továbbképzését kiszámíthatóan szabályozta. Az előzetes egyeztetések nélkül hozott, ellentmondó, a jogi bizonytalanságot fokozó változtatások nem alakítottak ki a társadalom céljait eredményesen szolgáló új rendszert. Fél évtized alatt mindössze négy szakterület életpálya modellje került bevezetésre, és ezek sem minden szempontból megfelelőek. Továbbá ezen ágazatokban sem terjed ki az életpálya és a bérrendezés a gazdasági, műszaki, adminisztratív és különböző háttérfeladatokat ellátó dolgozókra, a fegyveres testületek közalkalmazottjaira.

További ágazatok és jelentős foglalkoztatási csoportok eközben teljesen kimaradtak mindenféle rendezésből, vagy csak - az alapbérbe nem beépülő - kiegészítő bérpótlékban részesültek pl. a kultúrában a legutóbbi hónapokban. A mintegy 690 ezer közszolgálati dolgozó egy ötödét semmiféle bérintézkedés nem érte el, immár 9. éve, és egészen csekély mértékű változást vetít előre néhány területen a 2018. évi központi költségvetés is.

Nincs olyan közszolgálati ágazat, mely ne küzdene súlyos gondokkal. Ennek következtében a lakosságot nem tudjuk a jogos igényei szintjén sem az egészségügy, sem a közoktatás, sem a szociális rendszer, sem a kultúra, sem a közigazgatás területén ellátni.

Eközben a munkavállalók számára kedvezőtlenül változott a Munka Törvénykönyve, és a Sztrájktörvény. Leromlott a munkavállalók jogi pozíciója, és a közszolgálat területén gyakorlatilag lehetetlenné vált a törvényes sztrájk. Megfélemlítik a dolgozókat, korlátozzák a szakszervezeti szerveződés szabadságát. Megszűnt az ágazati és az országos érdekegyeztetés korábbi, minden szakszervezeti konföderációra kiterjedő, háromoldalú szervezete az Országos Érdekegyeztető Tanács. Az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács valódi fórummá tételét, érdemi tárgyalások beindítását követeljük.

Többször módosult a civil szervezetek jogállását szabályozó törvény, ami már önmagában is zavarokat keltett, és további kedvezőtlen változtatások fenyegetnek.Aggodalommal figyeljük a bírósági és igazságügyi alkalmazottak munkaviszonyának állami tisztviselői körbe vonását mind a bíróságokon, mind a Belügyminisztériumban.

Sokoldalú és általános romlás tapasztalható általában a munka világában, és a közszolgálatok területén különösen. Mindez az ország állapotának, szellemi színvonalának és a lakosság életminőségnek súlyos romlását okozza, és ha nem változtatunk, akkor még nagyobb károkhoz vezet.

Mindezen változások az érintett szakmákkal való érdemi egyeztetés nélkül, a körültekintően megfogalmazott és kifejtett szakmai és munkavállalói érvekkel ellentétesen valósultak meg.

Súlyosan csorbultak a szakszerűségnek és a minőségbiztosításnak, vagyis a lakosság megfelelő szintű ellátásának feltételei. Még az Alaptörvényben meghatározott állampolgári jogok biztosítása is veszélybe került. Gyengültek a jogvédelem, az érdekvédelem lehetőségei.

A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma, mind az ágazatok dolgozói, mind a lakossági ellátás színvonalának javítása érdekében az eddigieknél is következetesebben folytatja küzdelmét ezekkel a folyamatokkal szemben.

A SZEF XIV. Kongresszusa felkéri a 2018. évi országgyűlési választásokon induló valamennyi pártot, hogy kezdjenek időben érdemi tárgyalásokat a közszolgáltatásokban dolgozó szakszervezetekkel az igazságtalanul és indokolatlanul szétforgácsolt közszféra teljes rendszerének újjáépítéséről, a 21. század igényeinek és az európai színvonalnak megfelelő, szakszerű kialakításáról.

 

Budapest, 2017. május 26.     

   

A SZEF XIV. KONGRESSZUSA

Földiák András

elnök

 

 

 


 

04.21.

Megszűnhet az Országos Bírósági Hivatal, minisztériumi irányítás alá kerülhet az igazságszolgáltatás
Az már lassan kész tény, hogy az OBH megszűnik és az Igazságügyi Minisztérium alá tagozódunk be A bírósági legendák szerint viszont Handó kimondottan jó viszonyt ápol Lévai Anikóval, Orbán Viktor miniszterelnök feleségével, van, aki ennek tulajdonítja, hogy a bírói szervezeten belüli népszerűtlenség és a kormánnyal időnként felvállalt konfliktusok ellenére is a helyén maradhatott.
https://444.hu/2018/04/20/megszunhet-az-orszagos-birosagi-hivatal-miniszteriumi-iranyitas-ala-kerulhet-az-igazsagszolgaltatas

Bővebben...:

04.20.

Ami a kampányból kimaradt: kiszolgáltatott dolgozók, szétforgácsolt érdekvédelem
Majd ezer szakszervezet működik az országban, ám a munkavállalók alig 10 százaléka szakszervezeti tag, még ennél is kevesebb a versenyszférában, ahol pedig jóval nagyobb a kiszolgáltatottság. Az utóbbi két év béremelései például sok helyen elolvadtak, ezzel sem a kormány, sem az érdekvédők nem kezdenek semmit.
http://hvg.hu/kkv/20180418_Ami_az_ellenzeki_kampanybol_kimaradt_kiszolgaltatott_melosok_pusztulo_erdekvedelem

Bővebben...:

04.19.

Új drog jelent meg Józsefvárosban: a kréta
Új anyag bukkant fel a józsefvárosi feketepiacon, a kréta nevű keverék egyszerre tartalmaz kábítószernek minősülő vegyületet és új pszichoaktív anyagot - írja a Zsaru Magazin, ami egy krétadíler elfogásáról is beszámolt.
https://index.hu/belfold/2018/04/18/uj_drog_jelent_meg_a_feketepiacon_a_kreta/

Bővebben...:

04.18.

Jövő kedden zárva lesz a rendőrség
Azt írták, hogy április 24-e, Szent György napja a rendőrség napja, amely az állomány számára munkaszüneti nap.
https://index.hu/belfold/2018/04/17/jovo_kedden_zarva_lesz_a_rendorseg/

Bővebben...:

04.17.

A felejtés joga: ki, mikor, hogyan kérheti nyilvántartott adatai törlését?
Az Európai Unió Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint a munkavállalóknak és ügyfeleknek joguk van ahhoz, hogy a velük kapcsolatban álló cég törölje a róluk tárolt adatokat. A felejtés jogát azonban nem minden esetben lehet teljesíteni.
http://hvg.hu/kkv/20180416_felejtes_joga_adatok_torlese_gdpr

Bővebben...:

 


 

"A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg."

2012. BRDSZ
Powered by Joomla 1.7 Templates adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában