ELADÓ

Típusváltás miatt Chevrolet Klan Lacetti első üzemben tartótól!
Budapesti, gyártási év: 2006. 
Benzines 1.6-os  16 szelepes Piros színű.
Magyar okmányokkal, 2018. 11.10-ig érvényes műszaki vizsga.
Vonóhorog, klíma, elektromos ablakemelők elől, hátul.
Állapota: Garázsban tartott, rendszeresen szervizelt, megkímélt állapotú, nem dohányos használat. Audió vezérlés a kormányon.

Futott kilométer garantáltan 150.126 km.
ÁRA: 820.000 Ft

Érdeklődni: Kovács József 0670-3349534, 0670-3790143

Bővebben


UTAZZ VELÜNK

A  BRDSZ  Központi Iroda

kirándulást szervez

 2018. április 7-én (szombat)

 

Budapest – Kecskemét Kiskunsági Nemzeti Park Budapest,

 

Indulás: 2018. április 7. reggel  6.00 óra.

Budapest XIII. ker. Teve u. 4-6 szám elől légkondicionált autóbusszal.

Részvételi díj:  6000 Ft + belépőjegyek

Jelentkezés: Név (összes utazó név szerint) lakcím, telefonszám megjelölésével a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát. email címen. Jelentkezési határidő :  2018. március 9., 10 óra

A részletes programról és a fizetési feltételekről később adunk tájékoztatást.

 

A BRDSZ támogatja az MKKSZ sztrájkbizottságának felhívását követeléseik teljesítésére

SZOLIDARITÁSI NYILATKOZAT


A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma XIV. kongresszusának nyilatkozata

Megjelent: 2017. máj. 28. vasárnap

a munka világában tapasztalható sokoldalú, általános romlásról és egy új társadalmi párbeszéd szükségességéről

Az elmúlt öt évben Magyarország kormánya 32 különböző bér- és jogállási intézkedéssel szétzilálta a közszolgálatok korábbi áttekinthető rendszerét, amely minden szakterület és azon belül minden foglalkoztatási csoport munkavállalói helyzetét, előmenetelét, minősítését, továbbképzését kiszámíthatóan szabályozta. Az előzetes egyeztetések nélkül hozott, ellentmondó, a jogi bizonytalanságot fokozó változtatások nem alakítottak ki a társadalom céljait eredményesen szolgáló új rendszert. Fél évtized alatt mindössze négy szakterület életpálya modellje került bevezetésre, és ezek sem minden szempontból megfelelőek. Továbbá ezen ágazatokban sem terjed ki az életpálya és a bérrendezés a gazdasági, műszaki, adminisztratív és különböző háttérfeladatokat ellátó dolgozókra, a fegyveres testületek közalkalmazottjaira.

További ágazatok és jelentős foglalkoztatási csoportok eközben teljesen kimaradtak mindenféle rendezésből, vagy csak - az alapbérbe nem beépülő - kiegészítő bérpótlékban részesültek pl. a kultúrában a legutóbbi hónapokban. A mintegy 690 ezer közszolgálati dolgozó egy ötödét semmiféle bérintézkedés nem érte el, immár 9. éve, és egészen csekély mértékű változást vetít előre néhány területen a 2018. évi központi költségvetés is.

Nincs olyan közszolgálati ágazat, mely ne küzdene súlyos gondokkal. Ennek következtében a lakosságot nem tudjuk a jogos igényei szintjén sem az egészségügy, sem a közoktatás, sem a szociális rendszer, sem a kultúra, sem a közigazgatás területén ellátni.

Eközben a munkavállalók számára kedvezőtlenül változott a Munka Törvénykönyve, és a Sztrájktörvény. Leromlott a munkavállalók jogi pozíciója, és a közszolgálat területén gyakorlatilag lehetetlenné vált a törvényes sztrájk. Megfélemlítik a dolgozókat, korlátozzák a szakszervezeti szerveződés szabadságát. Megszűnt az ágazati és az országos érdekegyeztetés korábbi, minden szakszervezeti konföderációra kiterjedő, háromoldalú szervezete az Országos Érdekegyeztető Tanács. Az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács valódi fórummá tételét, érdemi tárgyalások beindítását követeljük.

Többször módosult a civil szervezetek jogállását szabályozó törvény, ami már önmagában is zavarokat keltett, és további kedvezőtlen változtatások fenyegetnek.Aggodalommal figyeljük a bírósági és igazságügyi alkalmazottak munkaviszonyának állami tisztviselői körbe vonását mind a bíróságokon, mind a Belügyminisztériumban.

Sokoldalú és általános romlás tapasztalható általában a munka világában, és a közszolgálatok területén különösen. Mindez az ország állapotának, szellemi színvonalának és a lakosság életminőségnek súlyos romlását okozza, és ha nem változtatunk, akkor még nagyobb károkhoz vezet.

Mindezen változások az érintett szakmákkal való érdemi egyeztetés nélkül, a körültekintően megfogalmazott és kifejtett szakmai és munkavállalói érvekkel ellentétesen valósultak meg.

Súlyosan csorbultak a szakszerűségnek és a minőségbiztosításnak, vagyis a lakosság megfelelő szintű ellátásának feltételei. Még az Alaptörvényben meghatározott állampolgári jogok biztosítása is veszélybe került. Gyengültek a jogvédelem, az érdekvédelem lehetőségei.

A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma, mind az ágazatok dolgozói, mind a lakossági ellátás színvonalának javítása érdekében az eddigieknél is következetesebben folytatja küzdelmét ezekkel a folyamatokkal szemben.

A SZEF XIV. Kongresszusa felkéri a 2018. évi országgyűlési választásokon induló valamennyi pártot, hogy kezdjenek időben érdemi tárgyalásokat a közszolgáltatásokban dolgozó szakszervezetekkel az igazságtalanul és indokolatlanul szétforgácsolt közszféra teljes rendszerének újjáépítéséről, a 21. század igényeinek és az európai színvonalnak megfelelő, szakszerű kialakításáról.

 

Budapest, 2017. május 26.     

   

A SZEF XIV. KONGRESSZUSA

Földiák András

elnök

 

 

 


 

02.20.

Tájékoztató
Ha nem tudjuk az igazságot, az bosszantó. Ha tudjuk, az meg pláne bosszantó. Tud valaki valami jó megoldást?
https://mno.hu/marabu/tajekoztato-2448353

Bővebben...:

02.19.

 

Nemzeti tőke
Nemzetiszínű szalag, öt centiméter széles: métere 132 Ft plusz ÁFA. A népért, a hazáért ennyi költség még belefér.
https://mno.hu/marabu/nemzeti-toke-2448142

Bővebben...:

7. VASÁRNAP

Bér, munka, foglalkoztatás (Foglalkoztatáspolitikai tézisek)
Az európai foglalkoztatáspolitika célja a minél szélesebb körű aktivitás elősegítése, a befogadó jellegű munkaerő-piac kialakítása,  tisztességes munkakörülmények és bérezés biztosítása, a munkaerő képzés útján történő versenyképességének fenntartása, valamint az esélyegyenlőség garantálása. Ezektől a céloktól az utóbbi években a hazai rendszer elkanyarodott, intézményeit elsorvasztotta. Fordulatra van szükség. Az európai foglalkoztatáspolitika célja a minél szélesebb körű aktivitás elősegítése, a befogadó jellegű munkaerő-piac kialakítása, tisztességes munkakörülmények és bérezés biztosítása, a munkaerő képzés útján történő versenyképességének fenntartása, valamint az esélyegyenlőség garantálása. Ezektől a céloktól az utóbbi években a hazai rendszer elkanyarodott, intézményeit elsorvasztotta. Fordulatra van szükség.
http://nepszava.hu/cikk/1152943-ber-munka-foglalkoztatas-foglalkoztataspolitikai-tezisek

Bővebben...:

02.17.

Persze, civilek!
Itt fáj, ott fáj, meg amott fáj… Ismerjük már ezeket az ócska, brüsszelista kampányfogásokat!
https://mno.hu/marabu/persze-civilek-2447761

Bővebben...:

02.16.

Kastélylátogatás
Ez elment vadászni, ez meglőtte, ez hazavitte, ez megsütötte, ez az iciri-piciri mind megette, hamm!
https://mno.hu/marabu/kastelylatogatas-2447486

Bővebben...:

 


 

"A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg."

2012. BRDSZ
Powered by Joomla 1.7 Templates adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában